:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 283
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Иван Гарелов ще прави филм за посещението на светия отец

БНТ ще предава всяка крачка на папата

Йоан-Павел II ще се движи с папомобила в София и Пловдив
Имаме задължение да предаваме жива картина от всички прояви на папа Йоан-Павел II, съобщи директорът на направление "Култура и изкуство" в БНТ Ивайло Гюров. Националната ни телевизия е член на Евровизия и трябва да осигурява непрекъснато картина, която може да се ползва от всички членки на канала за телевизионен обмен. От централата на Евровизия в Женева ще бъде изпратена специална техника. От наша страна също ще бъде мобилизирана всичката налична техника и човешки ресурс, казаха от БНТ.

Светият отец ще е у нас от 23 до 26 май. На 24 май той ще бъде посрещнат от държавниците пред паметника на Незнайния воин, ще отиде на молебен в "Св. Александър Невски", ще поднесе цветя на паметника на св. Кирил и Методий и ще се срещне с патриарх Максим. После ще замине в Рилския манастир. На следващия ден в Пловдив папата ще отслужи меса в католическата църква. В София и Пловдив Йоан-Павел II ще се движи с папомобила, който ще бъде докаран специално със самолет у нас.

Филм за посещението на папата пък ще прави бившият водещ на "Панорама" Иван Гарелов. Режисьор на продукцията ще е Милан Огнянов, който е автор на филм за покоряването на Еверест от българска експедиция. Тонрежисьор на продукцията ще е Джони Пенков. Екипът също вече обикаля местата, които ще бъдат посетени от папата. Историята на неговото посещение у нас ще бъде представена през очите на вярваща католичка от град Раковски. Началото на филма ще покаже Ватикана. Гарелов и неговият екип ще бъдат на посещение в папската държава на 11 май заедно с българската делегация, която тази година ще почете паметта на св. Кирил и Методий по-рано от обикновено.
 
Ивайло Гюров - БНТ.
532
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД