:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 273
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Стоянка Мутафова с "Аскеер" 2002

"Бастард" на Явор Гърдев, "Охранители" на Съни Сънински и "Сънят" на Мариус Куркински се борят за приза "Най-добро представление"
И тази година набиращата все повече авторитет фондация "Аскеер" ще раздаде театралните си награди, алтернативни на призовете, които връчи на 27 март Съюзът на артистите.

За 11-ти път ще бъдат наградени актьор и актриса за водещи и поддържащи мъжка и женска роля, както и за режисура, сценография, костюмография и музика. Забележителното е, че на 23-ти май събитието ще бъде отбелязано по Националната телевизия с пряко излъчване - точно в деня, когато папа Йоан Павел II би трябвало да дойде, за да застане във фокуса на всенародното внимание.

21 са спектаклите (9 от провинцията), номинирани за тазгодишните награди "Аскеер" в 10-те изброени категории. Наградата за цялостно творчество ще получи Стоянка Мутафова. За най-добро представление ще се конкурират "Бастард" на Явор Гърдев, "Охранители" на Съни Сънински и "Сънят" на Мариус Куркински. За изгряваща звезда тази година ще бъде награден или Мариан Бачев за ролите му в "Балтимоски валс", или Захари Бахаров за ролята му в "Чайка", или пък Иван Бърнев за ролята му на Франсоа във "Вечеря за тъпаци".

В категорията водеща мъжка роля изборът е заслужено разколебан между Мариус Куркински, Стоян Алексиев и Николай Урумов. Приза за водеща женска роля ще получи една от актрисите Радена Вълканова, Ирини Жамбонас и Емилия Ованесян. Тук изборът също е доста труден. За поддържаща мъжка роля са номинирани Николай Костадинов, Христо Мутафчиев и Михаил Мутафов, а за женска - Аня Пенчева, Деляна Хаджиянкова и Теодора Михайлова.

Сценографията е погалена съответно в лицата на творците Васил Абаджиев, Мария Диманова, Никола Тороманов; костюмографията - Красимир Вълканов, Виктор Андреев и Невена Белева, Никола Тороманов; и музиката - Петя Диманова, Станислав Сланев, Стоян Михалев и Виктор.

Все пак най-сложни са алтернативите в областта на режисурата. Там отличените са Пламен Марков за "Хубавата Клара" с Ирини Жамбонас, Галин Стоев за "Доказателство" с Радена Вълканова и Явор Гърдев за "Бастард". Изглежда, че тази година обективизмът на фондация "Аскеер" е надделял над субективизма. Засега.
567
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД