:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 327
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Новият "Пасат" се качва в по-горна категория

Бестселърът на "Фолксваген" предлага избор от 10 двигателя
СНИМКИ: АВТОРЪТ
--------------
С над 15 милиона продадени леки автомобили "Фолксваген Пасат" бързо се превърна в един от най-успешните модели в света. Седмото поколение на машината бе представено на изложението в Париж миналия месец, а специално за представителите на медиите производителите от Волфсбург организираха тест-драйв в Барселона. Непосредствено преди пускането му на пазара през средата на ноември представители от повече от 85 държави имаха възможност да се убедят лично в качествата на новия автомобил.

Много експерти побързаха да нарекат автомобила "фейслифт" на последния вариант на "Пасат", но това не е така. Налице е нова машина, която освен с типичните за марката здравина и качество впечатлява и с богато разнообразие на двигатели - цели 10 на брой. Ако към тях прибавим и лукса, който е заимстван от лимузината "Фаетон", се вижда, че във "Фолксваген" са поработили здраво. В крайна сметка новият "Пасат" се различава от предшественика си и като дизайн, и като функции, характерни за най-високия автомобилен клас.

Една от тези функции открива умората у водача и сигнализира, когато той започне да се унася и да напуска линията на движение. Това става благодарение на системата за адаптивен круиз ACC контрол с Front Assist. Освен това новият "Пасат" може да спира аварийно при градски условия, стига скоростта да бъде до 30 км/ч. Автомобилът е снабден и със старт-стоп-система, която позволява сериозна икономия на гориво при ежедневните задръствания.

Комфортът също е на доста високо ниво. Достатъчно е определено движение с крак под багажника на машината, за да може да се отвори багажникът. Това е удобно най-вече когато ръцете на водача са заети с багаж. При натискане на един бутон "Пасат" "вижда" места за паркиране, успоредно и перпендикулярно на пътното платно. При поискване тя може автоматично да управлява автомобил в пространството с 10 см точност (Park Assist II). Освен това машината разполага и със Side Assist. Това е система, която предупреждава водача за наличието на друг автомобил в т.нар. "мъртва зона".

Освен на технологиите във "Фолксваген" обръщат внимание и на качеството в интериора. При него са модифицирани качеството и структурата на повърхностите, а седалките са с изцяло нова конструкция. Както и клиентите на "Фаетон", така и тези на "Пасат" вече ще могат срещу доплащане да поръчат климатизация на седалките с активна вентилация и масажна функция. Аналоговият часовник на централната конзола също внася атмосфера от високия клас в кокпита на автомобила. Модификацията "Вариант" се предлага и с панорамен шибидах. Към познатите нива на оборудване Trendline, Comfortline и Highline се добавя и вариантът Passat Exclusive, който освен всичко друго се отличава с 18-цоловите джанти Vicenza, кожена тапицерия и дървени апликации в кокпита.

Машината постига голям напредък при безопасността. "Пасат VII" покрива 5 звезди в тестовете на Euro-NCAP, но освен това се предлага с предпазен колан за закрепване на задните седалки, които са снабдени с облегалки за глава. Новите подглавници на седалката на водача и пътника пък намаляват риска за здравето им при катастрофа. Всичко това по никакъв начин не се отразява на вместимостта на машината. Товарният капацитет на автомобила варира от 603 до 1731 л за багажника, а на салона е 565 л.

Най-впечатляващо от всичко обаче са 10-те двигателя, чийто разход на гориво е намален с 18 % в сравнение с предшествениците им. Тяхната мощност варира от 105 до 300 к.с. Най-впечатляващ е "малкият турбодизел" (1.6 литра, 105 к.с.), снабден с технологията BlueMotion. С един резервоар от 70 литра тази машина може да измине 1666 км. Неговата консумация на гориво е едва 4.2 л./100 км, а вредните емисии, които отделя, са 109 г. СО2/ км. Друг дизел - 1.6 (140 к.с.) пък харчи 4.6 л/100 км и вече отговаря на рамките на стандарт Евро 6, категория N. Останалите два дизелови агрегата са 2.0 TDI, съответно с мощност 140 к.с. и 170 к.с

Пионер при двигателите е бензиновият 1.4 TSI (122 к.с.), чийто разход е 5.9 л /100 км. Като цяло разликата между комбито и седана в разхода е 0.1 л., което също е впечатляващо постижение. Следват един 1.8 TSI с мощност 160 к.с. (6,9 л/100 км) и един 2.0 TSI с мощност 211 к.с. (7,2 л/100 км). Върховият агрегат е 3,6-литров V6 атмосферен агрегат с мощност 300 к.с. (9,2 л/100 км). Също така се предлага и 1.4 TSI в модификация EcoFuel с мощност 150 к.с. (117 г/км), който работи с природен газ, както и 1.4 TSI MultiFuel с мощност 160 к.с., който работи с Е85.

С изключение на базовия дизел всички останали агрегати могат да се комбинират със скоростна кутия DSG, а при V6 тази трансмисия е серийна. Дизеловите двигатели серийно са оборудвани със система Start-Stop и рекуперация, докато бензиновите - само с регенерация на спирачната енергия.

Изобщо във "Фолксваген" са помислили за всичко и доказателство за това са и останалите системи, помагащи на шофьора. "Пасат VII" разполага с DCC адаптивна система на окачването, адаптивно регулиране на дистанцията от предния автомобил ACC, Easy Open (за самостоятелно отваряне на багажника), Dynamic Light Асист (на фаровете), Keyless Access (запалване без контактен ключ), задна камера и др.

Цената на базовия "Пасат" в Германия започва от 24 300 евро. В България се очаква автомобилът да се предлага на малко по-ниска цена.
 ------------------
 --------------------
 --------------------
1
3050
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
11 Ноември 2010 13:41
Добро. Но не е БМВ.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД