:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 370
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
КУЛТУРНО-МАСОВИ ПРОЯВИ

Идат 6 световни звезди накуп

През юли у нас ще свирят и пеят Джо Сатриани, Роб Халфорд, "Слейър", "ХИМ", "Стерео Емсис" и "Манхатън Трансфер"
снимка: СМЕ
За първи път в историята на страната шест световни звезди идват накуп за музикален фестивал. Това са (по реда на пристигането им в София): виртуозният китарист Джо Сатриани, новата група на легендарния вокалист на "Джудас Прийст" Роб Халфорд, историческата траш-метъл група "Слейър", скандинавските готик-звезди "ХИМ", една от най-успешните британски денсформации "Стерео Емсис" и "Манхатън Трансфер", които просто нямат нужда от представяне.

Всички те ще участват в първото издание на "Арена Музика". Фестивалът, организиран от "София мюзик ентърпрайсис", започва на 1 юли с концерт на Джо Сатриани в зала 1 на НДК. Свършва на същото място на 13 юли с "Манхатън Трансфер".

Концертите умишлено са програмирани през 3 дни, за да могат феновете да ги съчетаят и с ваканциите си.

На 3 юли на стадион "Академик" ще свирят едновременно Роб Халфорд с новата си група и "Слейър". На 7 юли в Зимния дворец на спорта гостуват "ХИМ", а на 10 юли пак там - "Стерео Емсис".

Билетите за всяка от проявите ще струват от 15 до 35 лв. Те ще бъдат пуснати на касите в НДК в края на април. В началото ще има известна отстъпка от цената, но в деня на концерта те ще бъдат малко по-скъпи. Освен хедлайнерите в София ще пристигнат и по-малко известни британски и немски групи, които ще свирят в клубове или ще подгряват звездите. Освен това ще има и много български участници, както и гости от съседните балкански страни.

Идеята на СМЕ е фестът да стане традиционен и всяка година да се провежда в първите две седмици на юли. Форумът е отворен към всички музикални стилове и няма да робува на клишета. Тези дни в Интернет ще бъде отворен и сайт, в който феновете ще дават заявки кого искат да видят на родна земя.

Причината за временното затишие откъм изяви беше основно заради атентатите от 11 септември в САЩ, обясниха организаторите. "След станалото повечето звезди или не искат да пътуват със самолет, или пък искат страшно много пари за гостуване", призна Димитър Ковачев. Въпреки това СМЕ са подготвяли един концерт - на "Рамщайн", който засега не може да се осъществи поради технически причини. Германската формация е известна с невижданите си пироефекти на живо. У нас просто няма сцена, която да понесе това и да спази условията за безопасност.
5
451
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
17 Април 2002 07:01
Haaaalford!!!!!!!!!!!!
17 Април 2002 08:16
Satan
Laughs
As
You
Eternally
Rot

Slayer rules!!!
17 Април 2002 12:40
E tova e dojiviahme...SLAYEEER ))

Goda hates us all !! ; p
17 Април 2002 13:59
уха, уха, уха, HIM , че и Rammstein!
17 Април 2002 14:47
HEAVY METAL IS THE LAW!!!!!!!!!!!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД