:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 339
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Дянков пробва да върне митническата полиция

Междуведомствена работна група под егидата на правосъдното министерство трябва да "отсъди" дали митничарите да получат полицейски правомощия. Това е резултатът от среща при вицепремиера Симеон Дянков вчера. Експерти от правосъдното ведомство, МВР и митниците са решили работната група да предложи решение, като анализира чуждия и родния опит - до 2006 г. в България имаше митническо дознание. Ще се търси и мнението на прокуратурата и на асоциацията на производителите и търговците на цигари.

В 7 държави от ЕС митниците разполагат с всички правомощия на криминална полиция. В Германия, Австрия, Франция, Великобритания, Гърция, Швеция и др. митничари могат да арестуват, да извършват разпити, да проверяват самоличността на лицата и т. н.

Митничар №1 Ваньо Танов отдавна настоява митничарите да получат полицейски правомощия.
1
1065
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
31 Януари 2011 20:11
И какво като получат митниците право на дознание ? Предмет на дознанието ще бъдат ромите Манчо, Веска и прочие куфарни търговци, които са до болка познати в зоните около ГКПП. Или на Женския пазар.И това няма да помогне, защото на зелена граница действат вече безпилотни магарета, коне, та дори са стигнали да маршрутират други домашни животни, облепени със стекове, до пунктове като партизански землянки. Каргото е големия проблем ! Там няма място за митническо дознание, а направо за БОП или ДАНС да действат. Пътят е друг: Дайте поминък на хората в приграничните региони, озаптете алчността за печалби на вносителите и променете регистрационния режим в МФ, изнесете в отделен център извън ведомствените шапки и подчинена пряко на премиера оперативна група с тясна координация за работа по каргото, увеличете мобилните групи от 15-на 25 с участието на експерти от ЕК и пряк паралелен отчет и в ЕК , рестартирайте безмитната търговия , в това число и митната по вътрешните граници, защото няма измислено друго икономическо противодействие на контрабандата - без фишоповете , и то при непроменен акциз-контрабндата скочи 3-4 пъти - факт, въведете стимулираща социална политика спрямо митничарите по образец на ЕС, вържете в долните / оперативни/ етажи на контрол инфосистемата на НАП и митници .
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД