:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,361,957
Активни 151
Страници 5,725
За един ден 1,302,066

Експертизата за Горна Оряховица ще е готова след 20 дни

Снимка: БОРИСЛАВ НИКОЛОВ
Вътрешният министър Цветанов си позволи да обвини лекари в престъпление преди още да им бъдат повдигнати обвинения, за да парира политически нападки.
Допълнителната експертиза, която прокуратурата поръча по разследването на убийството на новороденото бебе в Горна Оряховица, ще е готова към края на февруари. Това каза пред "Сега" окръжният зам.-прокурор на Велико Търново Румяна Ирманова. Тя обясни, че трябва повече техническо време, за да приключи изследването, тъй като новоназначените вещи лица трябва да се запознаят с всички материали и да подготвят заключението си.

По делото, по което още няма обвиняеми, бяха задържани четирима лекари, а вътрешният министър Цветан Цветанов направи безпрецедентния ход да чете подслушаните им разговори от трибуната на парламента, с което внуши, че медиците умишлено са убили новородено. Заради това БСП сезира Софийската градска прокуратура за извършено престъпление, но градският зам.-прокурор Божидар Джамбазов реши, че няма проблеми с четенето, защото то било позволено от прокурор във Велико Търново и е предприето заради общественото напрежение. Наказателният кодекс обаче не позволява огласяване на информация, събрана със СРС за друго освен за предотвратяване или доказване на престъпление в рамките на наказателното производство.

Разследването за икономически престъпления, по което бяха прихванати разговорите на лекарите, също още не е приключило. И по него няма повдигнати обвинения, обясни Ирманова и отказа подробности.
19
1566
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
19
 Видими 
11 Февруари 2011 19:51
Да, ама оттогава не се чу повече за лекарски протести и претенции. Просто млъкнаха и си седнаха на задните части. Сега да видим кое друго съсловие е на ред за пангара. Ще го омаскарим и него на бърза ръка.
11 Февруари 2011 20:15
Лекарите ще се оправят, търсят се в цял свят....ама да му мислят мильционерите, че тях никой не ги иска, а Цвъцко както я е подкарал няма да остане мат'рял да им плаща заплатките
11 Февруари 2011 20:16
Аз пак да питам - ама не претенциозни лаици! - къде в Конституцията или законите има разрешение един прокурор да променя НПК?
------------------------------- -------------
12 Февруари 2011 01:32
ТУК го пише, черно на бяло:
НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС
...
Чл. 9. (1) Престъпление е това общественоопасно деяние (действие или бездействие), което е извършено виновно и е обявено от закона за наказуемо.
(2) Не е престъпно деянието, което макар формално и да осъществява признаците на предвидено в закона престъпление, поради своята малозначителност не е общественоопасно или неговата обществена опасност е явно незначителна.
НАКАЗАТЕЛНО ПРОЦЕСУАЛЕН КОДЕКС
...
Чл. 14. (1) Съдът, прокурорът и разследващите органи вземат решенията си по вътрешно убеждение, основано на обективно, всестранно и пълно изследване на всички обстоятелства по делото, като се ръководят от закона.
Редактирано от - paragraph39 на 12/2/2011 г/ 01:35:23

12 Февруари 2011 09:39
Малозначно ли е да те подслушват без основани? Да те наричат престъпник от трибуната на НС? Не е ли обществено опасна тази тенденция?
В крайна сметка една цигара марихуана и ставаш престъпник - може би това е с по-голяма степен на обществена опасност?!
12 Февруари 2011 10:20
Експертизата за Горна Оряховица ще е готова след 20 дни
Глупости - ние тук отдавна се произнесохме, в парламента също.
Следващият министър след Цветанов трябва да е незрящ - за да не предизвиква някого с четене.
По-голяма експертиза от този извод просто не е възможна.
Редактирано от - Езоп на 12/2/2011 г/ 19:20:11

12 Февруари 2011 14:10
Параграфе, в каква връзка го пейстна пък това?
12 Февруари 2011 15:00
Допълнителната експертиза, която прокуратурата поръча по разследването на убийството на новороденото бебе в Горна Оряховица, ще е готова към края на февруари. Това каза пред "Сега" окръжният зам.-прокурор на Велико Търново Румяна Ирманова. УБИЙСТВОТО Пара защо не коментираш това?
12 Февруари 2011 17:26
Ако поредната експертиза не оправдава Цецо Ушите, ще назначим нова и така до безкрай
12 Февруари 2011 17:31
Параграфе,
това, дето си го льопнал, няма нищо общо с въпроса "Отде-накъде един прокурор ще променя закона?".
Твоето измудрено нещо се отнася до решения в хода на съдебната процедура, а не за разконспириране на записи.
------------------------------- ----------
Блогът на Генек

12 Февруари 2011 23:50
Цветанов с желаниет си да се изфука и блесне нееднократно на практика проваля работата на следствените органи! Не случайно по света вътрешните министри си държат езиците зад зъбите! И тоя ураган от СРС-та дето не са за хорските уши пак от него тръгна!
13 Февруари 2011 09:45
А за Анастасия ще има ли разследване г-н Константинов? Натиснете тук
13 Февруари 2011 11:47
"Допълнителната експертиза, която прокуратурата поръча по разследването на убийството на новороденото бебе....."

Четете отгоре отгоре и не виждате най-важното! Прокурора също се произнася публично и нарича лекарите убийци преди да има съд!
Ключовата фраза е "убийството на новороденото бебе".
13 Февруари 2011 11:52
Няма "убийство" , след като не е имало живот. Очевидно Цветанов е тъп , но за сметка на това - упорит ! Той твърдо е решен да иска експертизи до тогава , докато медицината не си промени каноните и законите заради него самия...
13 Февруари 2011 16:08
Естествено, че е имало живот. Независимо какво твърдят безсъвестните манипулатори и безотговорните "експерти". Ето извадки от разговорите на преките участници в престъплението. Те ли не виждат какво става с очите си? Защо да вярваме на "експерти", а не на преките участници?
Ще стане голяма разправия, защото са минали 24 часа. Ще кажат, че сме го оставили да мре. Майката знае, че е умряло", „Той си е виновен. Откъде накъде е казал на майката, че е умряло, като то не е умряло?", „Това дете стои живо. Те ще кажат, вие като дойдохте на работа и видяхте, че бебето е живо, какво направихте?", „Могат да ни съдят за предумишлено убийство, бе човек!", „То си отива при Андрей Баташов, ама какво да правим", "Трябва да е под 500 грама", "Нека го сложим във фризера с биологичните отпадъци, те там си решават как да ги горят", "Никой не е виждал, не е чул, слагаме го в биологичните отпадъци", "Умряло е при раждането, казваме".
13 Февруари 2011 16:24
Експертизата е изследване на материални доказателства , а не на думи. Материалните доказателства - биологични проби , хистологични препарати - безусловно показват аборт. Думите са друга сфера на човешкото битие , различна от материалното. Още по-никаква файда имат думите , когато излизат от устата на плосък лъжец като Потника. Опитай с други аргументи ?
13 Февруари 2011 18:31
Нямам намерение да опитвам с други аргументи. Защото всичко се описва с думи. И материалното и другото. И експертизата е описана с думи. Затова да не подценяваме думите. Особено ако са казани от някой, който е под напрежение, защото е станал свидетел или съучастник на престъпление.
14 Февруари 2011 15:44
Искания за нови експертизи и разпит на нови 15 свидетели ще направи защитата на Лазар Колев пред Пазарджишкия съд
14 февруари 2011 | 15:38 | Агенция "Фокус"
Пазарджик. Ще направим искания към съда утре за повторни експертизи. Това съобщи за радио „Фокус”-Пазарджик адвокат Марин Марковски, защитник на Лазар Колев, единствения обвиняем за смъртта на двете сестри Белнейски. Искането ще бъде за повторни ДНК експертизи, биологични и физикохимични експертизи, които да отговорят на въпроса може ли тушът и прахът, които са използвани за вземане на отпечатъци от пръстите, който е попаднал под ноктите на двете момичета, да унищожи епитела. Освен това ще искаме и отговор на въпроса за интензивността на зацапванията. Ще искаме и експертиза, която ще предизвика голямо вълнение. Има доказателства, че бившият зам.-кмет на Пещера Атанас Стоилов е разпитван от следователя Веселин Мартински. Пуснал съм молба, с която съм поискал да присъствам на този разпит, но Мартински не ме пусна на разпита. След това той ми каза, че не е записал това, което е разговарял със Стоилов. Този човек публикува твърдения в пресата, че на дата, извън 28 януари, негов познат бизнесмен е видял момичетата. Има и клип, на който се виждат. Ще искаме експертиза, която да установи дали тези снимки от клипа отговарят на момичетата. Ако се окаже, че са те, делото трябва да бъде прекратено, тези експертизи са решителни. Трябваше да се направи такава експертиза и да се разпита този бизнесмен, защото ако ги е снимал с мобилен телефон, се вижда датата на снимката. Ще поискаме разпита на още около 15 свидетели. Ще искаме да бъде разпитан и пастирът, който намери телата на двете момичета и се учудвам че прокурорката не го е призовала. Имаме свидетели, чийто показания искаме да проверим документално и ако се окаже, че те са верни, това ще промени окончателно хода на делото. Свидетели, които са решителни и ще променят хода на делото, ги имаме вече. Имаме ключови свидетели, които ще излязат в процеса. Имената няма да съобщим, но ще искаме документално потвърждение на техните показания и ако това стане, ще постигнем обрат в хода на процеса, каза също Марковски.
14 Февруари 2011 17:11
Убийците на сестри Белнейски са двама?
14 февруари 2011 | 16:58 | Агенция "Фокус"- Натиснете тук
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД