:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 300
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Премиерът нахока медиите, че омаскаряват държавата

Повод за премиерския гняв станаха питания за скандалите от последните дни към еврокомисаря по вътрешни работи
Снимка: МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Премиерът Бойко Борисов гледа неодобрително към журналистите в Министерския съвет, докато еврокомисарят Сесилия Малмстрьом коментира СРС скандала у нас.
Ден след взрива пред редакцията на свързвания с Алексей Петров в. "Галерия" премиерът Бойко Борисов обвини медиите, че се стремят да омаскарят България пред Европейския съюз. "Искам да ви припомня тази хубава българска поговорка, че в ада на казана на българите няма охрана. Ние сме достатъчно способни сами да си омаскарим държавата. Правите го прекрасно", ядоса се Борисов в края на вчерашната си съвместна пресконференция с еврокомисаря по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом.

Реакцията му бе провокирана от няколко поредни въпроса към Малмстрьом във връзка с взрива и развихрилия се скандал с огласените от в. "Галерия" записи на компрометиращи разговори между Борисов, финансовия министър Симеон Дянков, заместника му Владислав Горанов и шефа на митниците Ваньо Танов. Еврокомисарката бе помолена да коментира колко бързо би реагирала шведската прокуратура, ако разговори, уличаващи в конфликт на интереси техен премиер, станат публично достояние. Малмстрьом реагира дипломатично и каза единствено, че няма база за сравнение, тъй като това е вътрешен проблем и решаването му зависи от съответното законодателство.

Борисов обаче раздразнено отбеляза как в четвъртък прокуратурата е обявила, че според експертиза на БАН в записите има шест манипулации. Всъщност вещите лица заключават, че "огласените записи са били манипулирани чрез използването на шест различни технически способа", като категорично казват, че не могат "да потвърдят или да отрекат възможността съдържанието на разговорите да е било променяно".

Раздразнението на Борисов достигна своя връх, когато бе помолен да коментира друго важно заключение на експертизата - че записите представляват незаконно изнесена от МВР информация, събрана чрез СРС. В отговор премиерът гарантира, че България със сигурност ще влезе в Шенген. "Така предайте на тези, които са ви казали да зададете тези въпроси", отсече Борисов и закри пресконференцията, защото "не му се говори повече".

Темата "Шенген" предизвика гневни премиерски изблици и преди седмици, когато австрийска журналистка го запита за имиджа на България на най-корумпирана страна в ЕС. Това стана по време на съвместна пресконференция с канцлера на Австрия Вернер Файнман. "Винаги съм казвал, че самата дума корупция не сме я измислили българите. Кой определя коя държава е най-корумпирана в ЕС, по какви критерии? Аз например имам други впечатления", заяви тогава Борисов. И напомни, че границата между България и Турция е нещо различно от европейските и България се справя добре със защитата й.

Вчера еврокомисарят Малмстрьом посети българо-турската граница и похвали правителството за усилията, които полага в подготовката за Шенген и в борбата с организираната престъпност и корупцията. По думите й в края на март ЕК ще изпрати експертна група, която да направи финална оценка на готовността ни да се присъединим към зоната.

ГЕРБ заподозря опозицията и десните в съглашателство с ъндърграунда

ГЕРБ заподозря опозицията и "Синята коалиция" в координирани действия срещу властта заедно с престъпния свят. В декларация по повод взрива пред редакцията на в. "Галерия" лидерът на ПГ на партията Красимир Велчев заяви, че има "комплицирана атака от политическата опозиция и опозицията в ъндърграунда".

"ГЕРБ няма да позволи политическо и престъпно изнудване", бе категоричен Велчев. Управляващите се заричат и да не допуснат в държавата да се върне криминалната истеричност от годините на прехода. "Битката срещу правителството вече не е само политическа, а зад нея прозира битката за големия финансов ресурс от сивата икономика", смята Велчев. Според него всичко, което се случва, е следствие именно от респекта, който МВР с подкрепата на ГЕРБ е създало. Велчев заяви, че има координирани действия между "лявото, дясното и псевдолибералното политическо пространство". От ГЕРБ категорично застават и зад действията на вътрешния министър Цветан Цветанов.

Алексей Петров също се включи във взаимните обвинения и обяви, че "взривът е продукт на действията на примитивни хора". Според него с взрива се цели отклонение на общественото внимание от темата за произхода на средствата, с които са закупени имотите на Цветанов. Бягало се и от въпроса за съдържанието на разговорите на шефа на митниците Ваньо Танов с премиера, финансовия министър, неговия заместник и депутати от ГЕРБ.

"Поемам ангажимент до следващия петък да ви информирам кога точно да бъдете запознати с проверката на НАП за имотите на Цветан Цветанов", обяви премиерът Бойко Борисов. Той бе категоричен, че няма абсолютно никакъв начин вътрешният министър да влияе на други институции като НАП или Агенция "Митници". Борисов допълни, че на 21 февруари има среща с главния прокурор Борис Велчев и ще го попита докъде са стигнали проверките.

-------ИСКАНЕ

Брюксел поиска пълно разследване на случая с бомбата в редакцията на в. "Галерия", а това може да навреди на българската кандидатура за Шенген, написа вчера EU Observer. Изданието припомня, че атакуваната медия е публикувала уличаващи българския премиер записи на телефонни разговори, в които става дума за политически чадър над незаконен бизнес и ходатайство за назначение в митницата на софийското летище.

"Очакваме българските власти да извършат пълно разследване и да изправят виновните пред правосъдието", заяви говорителката на ЕК Пия Хансен. Главният секретар на МВР Калин Георгиев вчера лаконично заяви, че се проверяват всички версии, включително и за инсценировка. Полицията обяви, че търси още свидетели, които биха помогнали за разследването на атентата.

Идния вторник в пленарната зала на ЕП в Страсбург представители на Европейската комисия ще направят изявление за скандала с подслушванията в България, след което членовете на ЕП ще проведат дебат по въпроса, съобщиха от пресслужбата на ЕП.
СНИМКА: МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Премиерът се поздравява с лидера на БСП Сергей Станишев, въпреки че ГЕРБ подозира и червени, и сини в съглашателство с престъпния свят при атаките към правителството.
34
1866
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
34
 Видими 
11 Февруари 2011 20:14
Въпросите са били към Малмстрьом, Борисов ги цензурира ли?
Или мята словесна шашка-предупреждение към журналистите?
"Те ви отговорите, напишете си въпросите" - вечното авторитарно преавило.
------------------------------- --------------------
Блогът на Генек


11 Февруари 2011 20:46
Що, бе, генек, някои не я ли омаскаряват?
11 Февруари 2011 21:12
Беше..
Няма вече такава Власт - Четвъртита и Независима!
Сега е само леко сгъната и лоялно надупена - де към работодателя, де към управляващите..
"Пазарна икономика", к'во да ги правиш!
.
P.S. Навремето имаше една закономерност - което Правителство се озъби на Медиите, айде шута в задника!
Що не е така Сега бе?
Далаверки ли?!




Редактирано от - OLDMAD на 11/2/2011 г/ 21:50:13

11 Февруари 2011 21:37
Горката Малстрьом!
Изпращат я в командировка, а се оказва на сафари.
11 Февруари 2011 21:39
Тази народна поговорка за ада дали се учи в основното училище? Или скоро ще започне да се учи?
11 Февруари 2011 21:43
Виновни, винаги трябва да има, но не и Борисов...
Сега пък са наред - медиите.
Не им е за сефте, ама някои са се оправили, пък други не разбират от дума
12 Февруари 2011 00:55
Някой може ли ми изброи, кои аджеба са Опозиционните Медии в момента?
(присъстващите(газетата "СЕГА" ) по принцип се изключват)
12 Февруари 2011 01:19
"...Шест години затвор могат да получат главният редактор на в. "Галерия" Кристина Патрашкова и собственика на телевизия СКАТ Валери Симеонов за набеждаване, когато Софийската районна прокуратура потвърди сигнала срещу тях, подаден вчера от лидера на АТАКА. Волен Сидеров сезира прокуратурата, като уличи двамата в набеждаване по случая с взрива на редакцията на в. "Галерия".
"На 10.02.2011 г. на пресконференция, излъчена в 15 часа по Канал 3 Кристина Патрашкова ме набеди, че атентатът срещу в. "Галерия" е мое дело, тъй като вестникът бил публикувал някакви неласкави факти за мен в последния си брой", пише до прокурор Николай Кокинов Волен Сидеров...- Натиснете тук
12 Февруари 2011 01:24
Ако ме питат мен, ще кажа на Сидеров, че казусът не е за "Набедяване", а за "Клевета"! И няма причини Сидеров да пише Сигнал/Жалба до прокурор, а трябва да пише Тъжба(частна) до Съда!
12 Февруари 2011 01:25
Айде и тука пак!
Да беше малко се позасрамил ли..?
12 Февруари 2011 02:23
Заглавие от страница "България" на в. "Сега": Премиерът нахока медиите, че омаскаряват държавата
Заглавие от страница "Политика" на в. "Сега" : Сега онлайн: Премиерът наруга медиите, че омаскаряват България
Е, "OLDMAD", сега разбираш ли защо аз се повтарям- защото и газетата се повтаря, бре!
Давай нататък!

Редактирано от - paragraph39 на 12/2/2011 г/ 02:24:50

12 Февруари 2011 03:05
Дъниш се Параграфе!
Ежедневно и яко..
И както е казал Поетът - "...а помощ от нийде не иде.."!
Кофти, а?
12 Февруари 2011 03:37
Дай, Боже, всекиму да се "дъни", като мен!
А ти прекаляваш с Антипараграфизма ти- което е вредно за етичното ти здраве!
Стегни се!
12 Февруари 2011 07:25
Стегнал съм се - тия дни ше ти ставам съпартиец!
12 Февруари 2011 07:56

Премиерът нахока медиите, че омаскаряват държавата
Раздразнението на Борисов достигна своя връх, когато бе помолен да коментира друго важно заключение на експертизата - че записите представляват незаконно изнесена от МВР информация, събрана чрез СРС. В отговор премиерът гарантира, че България със сигурност ще влезе в Шенген. "Така предайте на тези, които са ви казали да зададете тези въпроси", отсече Борисов и закри пресконференцията, защото "не му се говори повече".

И къде го виждате това нахокване - или директивата е тотална агравация и на най-дипломатичното мнение?


12 Февруари 2011 08:50
Логорействането (словесното д.искане) из форумите е специфична форма на ексхибиционизъм (разновидност на сексуална психопатия). Рядко се излага на показ някое празно мъдруване, по-често се въртят застойни мисли за себе си и околните, мрачна мизантропия или нездрава приповдигнатост (от нечии успехи или провали, от непадането на клатещите се топки, от цвета на нечии прашки и пр.). Някои - и те не са рядкост - излагат страстно препостнати чужди мисли или цели статии, които са ги довели до бурна болезнена ерекция, последвана от вяла еякулация в потната шепичка. Какво да се прави, пътищата са за всякакви водачи на МПС, а интернет - за всякакви сърфиращи
12 Февруари 2011 09:10
Еврокомисарката бе помолена да коментира колко бързо би реагирала шведската прокуратура, ако разговори, уличаващи в конфликт на интереси техен премиер, станат публично достояние. Малмстрьом реагира дипломатично и каза единствено, че няма база за сравнение, тъй като това е вътрешен проблем и решаването му зависи от съответното законодателство.

Мисля че шведската прокуратура, колкото и бързо да реагира, пак ще е след оставката на самия ШВЕДСКИ Министър председател. Тя щеше да е мигновена.
Нарочно съм наблегнал на шведски!
12 Февруари 2011 09:10
Васуки, какво очакваш? Да сложим по една папионка, разрошим перчема, да турнем и една титла отпреде ника, че думите да станат тогава авторитетни и ...верни? Хората пишат каквото мислят и това е хубаво.
12 Февруари 2011 09:43
Вчера еврокомисарят Малмстрьом посети българо-турската граница и похвали правителството за усилията, които полага в подготовката за Шенген и в борбата с организираната престъпност и корупцията. По думите й в края на март ЕК ще изпрати експертна група, която да направи финална оценка на готовността ни да се присъединим към зоната.

Така де, и за какво бяха пушилките на дудук-мрънкялниците, дето виснат като паяци 24/7 да се запишат като автори на теми (50% успеваемост)
12 Февруари 2011 09:44
Васуки да си ги ... в шепата си,
а ние да не забравяме откъде е тръгнал Борисов, какво е прокламирал и да не бързаме с искане за главата му.
Просто защото е очевидно с какво и кого е предизвикал.
Същността на нещата засега много повече е в последното онколкото в журналистическото скудоумие.

12 Февруари 2011 09:45
Нарочно съм наблегнал на шведски!
12 Февруари 2011 09:48
За да набляга първо трябва него да не са го наблегнали.
Примерно тъмни сили или пошлости от нашенски вид.



Редактирано от - Езоп на 12/2/2011 г/ 12:17:49

12 Февруари 2011 12:45
"...Велчев заяви, че има координирани действия между "лявото, дясното и псевдолибералното политическо пространство"..."
Ами какво чака Герб, да ги подхване изброените "виновници", зер и Хитлер така е отпочнал!
А за Малстрьом какво е казала - който може да слуша "европейския" език, на него му става ясно кога ще влезем в Шенген. Ще влезем през март, у срЕда. Нали така, Мачок?
12 Февруари 2011 12:53
Тук слабо се интересуват от София. Затова буди интерес всяка статия за нас в някой от световните им вестници. Ето последната изцепка на НВ Тиквата , отразена във в-к Льо Монд Натиснете тук по въпроса за арабите и дюнерите... Убийствена подигравка с герберастията в София и умствените способности на нейния вожд... Срам. Срам ! Ето кой омаскарява държавата ни пред света
12 Февруари 2011 15:30
Бе Муктада,
Не беше ли в Сакса проблема?

Бойко си е съвсем ОК в очите на БГ контингента, който не може да понася Царя с неговите неразбрани, откъснати от народните разбирания обноски.

Така, чв Le Monde да си пише каквото си ще.
Тук е демокрация и ний такива лакърдии най си обичаме
12 Февруари 2011 17:32
А Биби знаеше ли тази приказка за българите в ада, когато през 2008 г. неговите евродепутати топяха тройната (т.е. България) в ЕП? Или тогава топенето беше правилно, а сега стана неправилно?
Раздразнението Му май идва от там, че най-накрая стопли, че потупванията по рамото и благите приказки за големия напредък, казвани от всеки, командирован тъдява нямат нищо общо с реалните оценки после. Въпрос на политес е да се държиш мило с някой, но после трезво и точно да си направиш изводите.
Този фишек пред "Галерия" наистина е със силен политически заряд. В Европа не ни знаят в детайлите, за тях връзката "причина-следствие" е крайно изчистена - един вестник вади записи, силно компрометиращи върха на правителството-ерудирана и всепризната френска лаборатория заключава, че манипулации в съдържанието няма-бомба гръмва вестника.
Пара, пак не си гледал внимателно. Онова същество (Патрашкова, де) не обвини Пудела, само каза, че една възможна версия е връзката м/у припомняне на речите на Болен за Мухобойко и взрива. Както стана и със СКАТ в Бургас и Варна след като и те ги излъчиха по едно време.
12 Февруари 2011 17:33
Олдмад,
има нещо в "Дневник" и "Капитал" и...Толкова!
------------------------------- ------------
Блогът на Генек

12 Февруари 2011 17:38
Муктада, тук някои също разбираме французки - това не е статия на Монд, а писание в блогете, хоствани от Монд.
Дано правиш разликата.
12 Февруари 2011 23:42
На Борисов все някой му е виновен-тройната коалиция /нищо, че бе издигнат от НДСВ/, комунистите /нищо, че е бил такъв/, ДС /нищо, че е завършил школата в Симеоново/, мафията /нищо, че е бил в общи фирми с нея/, медиите /нищо, че им е галеник/! Когато стане още по-трудно да се готвят ЕС и ЕП, особено когато не се появят магистрали или отново зацикли "завода" за боклук!
13 Февруари 2011 09:07
Медиите трябва да са. Няма кой друг да е. А може и народа да е виновен? Като нищо може да се окаже недостоен за Бойковото управление.
13 Февруари 2011 09:13
България е БАНДИТСКА ДЪРЖАВА №1 в света! Истинските бандитчета са в държавните институции- съд, прокуратура, полиция, МС, НС, ДАНС и т.н.т.....да не изброявам. Тези бандитчета служат на властта, като изпълняват мръсни поръчки срещу неудобни хора, в замяна на което получават заплати и амнистия за извършени престъпления. Медиите омаскаряват държавата защото също участват в този цирк. ПОЗНАЙТЕ КАКВО СТАВА С ЧОВЕК, КОЙТО НЕ ИСКА ДА УЧАСТВА В ЦИРКА??? АКО ПЪК ПОИСКА ДА ГО ЗАКРИЕ / ЦИРКА ДЕ...../???
13 Февруари 2011 09:29
belalov На Борисов все някой му е виновен-тройната коалиция /нищо, че бе издигнат от НДСВ/, комунистите /нищо, че е бил такъв/, ДС /нищо, че е завършил школата в Симеоново/, мафията /нищо, че е бил в общи фирми с нея/, медиите /нищо, че им е галеник/! Когато стане още по-трудно да се готвят ЕС и ЕП, особено когато не се появят магистрали или отново зацикли "завода" за боклук!
13 Февруари 2011 12:29
Belalov
13 Февруари 2011 14:14
Пачавра леке не хваща.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД