:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 298
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Реконтра

Международната постановка

Проясни се международната обстановка. Доби вид. ПиаРите сноват и сканират горещите точки. После ги докарват до вид, удобен за храносмилане. Американците си зареждат колите с бензин, после се зареждат в макдоналдсите. И гледат. Как какво? Все едно да питате защо бомбиха Афганистан нощем. Когато в Афганистан е нощ, в САЩ е ден! Хората отиват на работа и гледат шоуто. Бомба - бум. Втора - буум! Хуманитарната помощ за мирните жители е вързана за бомбите, да се разпръсква по-надалеч. Шоу и работа.

Бен Ладен го назначиха главен терорист. Отива сутрин на работа и работи. CNN разпръсква горещите новини от неговия ареал. Вечер се връща от работа вкъщи и пита: "Някой да ме е търсил"?

Търсят го. Беше любимецът на ЦРУ. Дадоха му милиарди да воюва срещу руснаците в Афганистан. Те го прецакаха - тръгнаха си сами оттам. А той счетоводство не е водил. Сега ЦРУ си иска парите. Няма ги. Инвестирани са.

Руснаците са царе на тия номера. Извършиха три огромни провокации спрямо САЩ. 1) Пратиха си евреите там. Ами американците си ги искаха. Получиха ги. 2) Развалиха СССР. Толкова международни програми и фондации съществуваха с цел да го унищожат. А руснаците - "бум", сами си го разрушиха. Но не го дадоха на врага. Вместо да му дадат Чечня. Когото и да питаш "Трябва ли ти Чечня", всеки вика "Не". Че подарете я на САЩ. Бен Ладен пак ще го вземат на работа. Или на Грузия, и без това армията й прилича на мъжки хор. Чеченците ще набират робите си от грузинци. Работа няма да вършат, ама как ще пеят... 3-а руска провокация: изгониха негрите от Брайтън Бич. Първи случай в US историята - някой да изгони негрите отнякъде вместо обратното. Респект се губи така.

И Израел вече си плаща за гяволъка. Руското еврейско лоби се размърда и там. Шарон буха Ярафат по главата, Арафат се оплаква по мобилния на журналистите. Светът гледа екшъна като сериал, мирни палестинци и еврейски заселници плачат. Шоу!

А като се замислиш... Едно време имало цар. Дарий. Персиец. Войнолюб, семит, разбойник. Завоювал почти всичко, за запълване на свободното време. Решил да завоюва скитите, да им вземе земята. Строил войската и се явил пред тях. А скитите си тръгнали. Чудил се Дарий, ама не разбрал, че номади не можеш да завоюваш. Продължил да ги преследва и накрая ги заклещил. Строили войските една срещу друга, музика, маршове, Дарий подскача в предчувствие на боя... Бам, между двете войски пробягват зайци. Всички скити - бегом след тях. Ловци, за тях да хванат зайците е по-важно, отколкото да се бият с някакъв войнолюб-малоумник...

А в България Зисман се цепи: "Хисбула има тук". Има, кой спори. И МОСАД има. И ЦРУ, и СВР, и МИ-6. Всички вечерят заедно на околовръстното. Едните си заграждат улици в София, други се оплакват от поискани подкупи по кръчмите, трети дирижират оркестъра.

Та прояснява се международната обстановка. САЩ дори преврат в Латинска Америка не успяха да спретнат. А мощта на Съветската армия се превърна в мощите на руската армия, на която девизът вече е "опасни в учението, лесни в боя". Особено ако си провеждат учението заедно с украинската армия...

Пролет. Време за обсъждане на международни постановки.
9
504
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
9
 Видими 
01 Май 2002 04:09
03 Май 2002 04:55
hahahahaha! Otdavna ne se biah smiala tolkova. Otkude iznameri karikaturata ?
03 Май 2002 17:50
По този повод за Зисман четете анализ на Илия Илиев в Монитор http://www.zone168.com за ционисткия заговор срещу страната ни.
Цеци Кушлев
06 Май 2002 07:24




Гор Видал: Прощание со свободой ("The Guardian" , Великобритания)
При всем ужасе физических разрушений, причиненных бен Ладеном и его друзьями, они ничто в сравнении с тем, что он сделал с нашей свободой

06 Май 2002 12:06
Happy now, Stanislavski?
06 Май 2002 14:34
06 Май 2002 14:54
Any time!
06 Май 2002 16:40
- Вы знаете, Адам, новость - на каждого гражданина давит столб воздуха силою в 214 кило.
- Нет, - сказал Адам, - а что?
- Как что? Это научно-медицинский факт. Вы только подумайте! 214 кило! Давят круглые сутки, в особенности по ночам. Я плохо сплю. Что?
06 Май 2002 20:05
Не забуревайте!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД