:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 280
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Човеколюбие

Има я още човешката топлина по страниците на вестниците, установихме след вчерашния ни дайджест.

"Труд" цитира просветния министър: "Учебниците са написани нечовеколюбиво", обяснява хуманният хуманитар. Авторите им били от академичните среди, където съществува нездрава тенденция - "човек почва да се самообожествява", обяснява министърът египтолог. За разлика от учебниците вестниците знаят точно кой човек трябва да обожествяват. В същото издание на 1-а стр. с главни букви е написано: "Бойко Борисов бламира здравния министър". Ето как нещата си идват на мястото и напатилият от болести и недореформи народ разбира кого да обича.

В опозиционния печат нещата са наопаки. "Дума" изравя от забравата Мими Миткова Виткова, която в качеството си на здравен министър в кабинета на Виденов е намерила смелост да покаже скъпия си лик на 1-а стр. и да обяви, че вижда "хаос в здравната система". Но какво да се прави - и тя търси човещина у читателите.

Нашият печат има място в сърцето си за свои, но и за чужди. "Стандарт" се е разтопил от умиление на челната си страница: "Море от англичани". 400 000 албионци щели да дойдат да почиват на нашето море, защото се опасявали, че по курортите в Северна Африка нямало да ги посрещнат със същото човеколюбие. Ние още от летището ще им преподадем най-важните изрази - "Наздраве!" и "Пълна програма!", защото за разлика от арабите разбираме от туризъм в името на любовта към Човека.

Така ще се убедят, че у нас няма лоши хора. Е, имаше двама, но заминаха за Англия. "24 часа" проследи маршрута им и докладва: "Дечко Павето удря с тухла мим в Лондон". Как да не го удари, като бил българин и му се пречкал на толкова тясно място? Открай време се знае, че двама българи в чужбина са твърде много, и затова никъде няма българска диаспора. Освен в България...
1094
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД