:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 368
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ПЛУВАНЕ

Стойчев обяви олимпиадата като последната си цел

СНИМКА: БГНЕС
Петър Стойчев се ръкува с генералния директор на пирдопския медодобивен комбинат "Аурубис" Никола Треан (вдясно), който е новият основен спонсор на най-добрия български плувец в открити води.
Последната голяма цел в кариерата на плувеца Петър Стойчев е участието на олимпийските игри в Лондон '12. Това обяви сам 6-кратният носител на Световната купа по маратон и 4-кратен победител в сериите "Гран при" в открити води, за когото това би било четвърто участие на олимпиада след Сидни '00, Атина '04 и Пекин '08.

"Трябва да призная, че младите плувци, които идват, са наистина много бързи и добри - каза вчера 34-годишният Стойчев. - Успявам да им се противопоставя до едно определено положение. Затова тренирам, смених тактиката, смених и средата, смених спаринг партньорите. С една-единствена идея - да се класирам на олимпиадата и, разбира се, да направя постижение, което да ме удовлетвори. Ще работя стъпка по стъпка. Нека първо се класирам за игрите."

Ветеранът ще има две възможности да направи това. Първата олимпийска квалификация е световното първенство в Шанхай (Кит) през юли. Класиралите се в Топ 10 на 10 км ще получат визи за Лондон. Допълнителната квалификация ще се проведе през юни 2012-а в Сетубал (Пор), където ще бъдат излъчени останалите 15 олимпийци в дисциплината.
819
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД