:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 301
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Суперстар

Лявото се опъна на Дайнов
Снимка: Александър Михайлов
Дегизиран с червени кичури, кандидат-водачът на МПС Евгений Дайнов не можа да вземе книжка. Вчера го скъсаха на ляв завой.

Изпитващият наредил на политолога да подкара МПС-то наляво на кръстовището на бул. "Стамболийски" до кино "Аура", но уви. Дайнов не се предава, наесен ще се явява на поправителен.

Дотогава да му мислят жителите на кротката Миндя.

Червеният Дайнов се закани да шпори с тъмносиня "Тойота" по селския калдъръм, ще се пробва дори и на кръстовищата във Велико Търново.

Що се отнася до новия фасон на косата му, той всъщност си бил наумил да се барне в синьо, но едва във фризьорския салон се сблъскал с житейската истина, че тази боя е нетрайна. Така синият шаман се сдоби с дискретни червени кичури. По-важното е, че си се харесва.
 
Червени кичури, татуировка и мускул...
34
519
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
34
 Видими 
09 Август 2002 00:11
Az pak misleh vchera, che forumcite se maitapiat s izpita pred KAT na Dainov.
09 Август 2002 00:21
А кво ли прави тоя Саддам зад гърба на Дайнов?
09 Август 2002 00:45
Snimkata na Saddam, s lichen avtograf za drugarja Raicheff e edin ot glavnite eksponati v alejata "Nasha gordost" na vestnik "Sega"
09 Август 2002 01:33
Имат и други гордости...
09 Август 2002 01:37
Съвсем превъртя младежа миндянски. Не съм наясно дали се лекува, но може би не, щом не се е оправил досега. А и се влошава, като го гледам.
09 Август 2002 01:42
Щото му обръщате фнимание!
09 Август 2002 02:12
Марийче, оти не му резна и ухото? Хептен култов щеше да го докараш.
09 Август 2002 02:18
09 Август 2002 02:27
Таман да забравя... Наесен, като вземе книжка, грабваш големия перфоратор и pierce his tongue. Сложете му нещо по-едричко - хем за красота, хем да учленява правилно като говори.
09 Август 2002 03:02
Дайнов е като магнит и Сега отлично си дава сметка за това. Колкото повече го псува мнозинството от форума, толкова повече вестникът намира поводи да го чучне на страниците си. Относно вземането на левия завой, Дайнов не се е справил не по-идеологически причини, просто е изгърмял като значителна част от кандидат-любителите за шофьорска книжка на тази маневра. Имах един комшия, седем пъти го късаха само заради левия завой, осмия път има късмет, че на изпита такъв в маршрута му нямаше. Инак наш Васко и досега щеше да бъде само куфар.
09 Август 2002 03:43
Eh, Karata san, ta ti ubi cjalata romantika s tvoja analiz. Sega Dajnov vmesto smel i principen zashtitnik na borbata s ljavoto izglezhda prosto njakakav si nekadarnik kato oshte po-njakakav si Vasko. Nedej taka - pazi geroite (bili te polozhitelni ili otricatelni, ili pak izmisleni), te i bez tova sa kat.
09 Август 2002 04:50
А, бе, Евгени, иди да вземеш книжка в Бургас! Там имаш 50% шанс да те пуснат из града по посока на часовниковата стрелка и няма как тогава да срещнеш ляв завой. Но пък внимавай с пешеходците, ако с бургазлий, те са традиционно леви!

Виделина вам!
09 Август 2002 05:06

За да вземе левия завой Евгений, трябва първом да стигне до центъра на кръстопътя.
А центърът е зает от Доган.
09 Август 2002 06:00
Картина на древен тракийски мъж бе специалният подарък на главния редактор на "Стандарт" Юлий Москов" за Илия Павлов
Повече от час домакините Илия и Дарина Павлови приемаха поздравленията на гостите. Сред тях бяха зам.-министърът на икономиката Димитър Хаджиниколов, който пристигна заедно с президента на фирма БИРС Севдалин Стратиев. С голямо внимание бяха посрещнати Зоре Темелковски и Кирил Пенков от македонския клуб "Воскресение", както и представителите на Български бизнес клуб "Възраждане" - банкерът Емил Кюлев, заедно със съпругата си, Добромир Гущеров, Иван Павлов. Сред гостите бяха и главните редактори на вестник "Стандарт" Юлий Москов, на в. "Монитор" Петьо Блъсков, Вежди Рашидов, Хачо Бояджиев. Сред дългата редица чакащи да поздравят Илия Павлов бяха депутатите от ДПС Лютви Местан, заедно със съпругата си, Юнал Лютви, Емилия Масларова и Благовест Сендов от БСП, Борислав Ралчев от НДСВ. Рожденика уважи и консулът на Украйна Олег Барановски. На партито пристигнаха председателят на общинския съвет на Варна Красимир Симов заедно с цялата общинска администрация начело с кмета Кирил Йорданов, който бе придружен от елегантната си съпруга. Не остана незабелязана и чаровната Ивайла Бакалова. Междувременно гостите не скучаеха, привличани от невероятните кулинарни изкушения. Печени прасенца, безброй видове салати, пълнени зеленчуци и морски дарове от цял свят препълваха масите. Речни раци, омари, октоподи, пълнени шарани и панирани риби бяха сред предпочитаните мезета. Не бяха забравени и марковите питиета. Обстановката се допълваше от осветените плуващи букети в басейна и лъчите светлини, пресичащи нощното небе в синхрон с музиката. Междувременно сцената не оставаше празна. Мария Илиева изпя последните си парчета и след това представи най-младата изпълнителка - Паула Павлова. "Честит рожден ден, тате, много те обичаме", извика от сцената тя, след това танцува заедно с приятелка. Паула пристигнала преди дни в България с вестта, че е първото българче, получило престижната награда от Международната асоциация за модели и таланти в Ню Йорк. Към 23 часа прозвуча "Многая лета" и невероятна подводна заря, изстрелвана от водите на басейна, освети небето над грандхотел "Варна". Видимо развълнуван Илия Павлов разряза седеметажната торта заедно със съпругата си Дарина. Последва една от любимите песни на рожденика - "Моя страна, моя България". Записът бе в изпълнение на Емил Димитров. След това рожденикът обиколи гостите, за да получи лични поздравления, а на дансинга танците продължиха до зори.
09 Август 2002 08:52
Евгений Дайнов като водач на МПС. Това определено е застрахователно събитие. Що народ ще иска да го блъска. Очаквам вдигане на застрахователните премии.
09 Август 2002 11:58
Хе-хе, това на снимката е Женята, а другото до него сигурно е Вовата.
09 Август 2002 12:14
Левия завой не е като да консолидираш дясното.Нещо като Милена-наляво да тръгнеш но със десния крак Ама нищо, дерзай!И явно червените кичури са по-политически коректни от руси такива
09 Август 2002 13:31
'ми така е, Женичка.
Вземането на книжка не е като да плюеш по вестниците.
Абе и катаджията ти го показа - Бегай у лево! Таман ще ти отива на кичурите.
09 Август 2002 15:01
mazo,
tai kato se iaviavash saavtor, dainov sledva ti isplashta honorar sa vsiako svoe predstaviane v tosi vid pred obshtestvoto.
09 Август 2002 15:29
Пак се преобляках като нощен апаш и веднага попаднах на ценно бижу и го потурчих от притежателя:
bgtopidiot.
Пердето на Америка - II
Американците инак не са лоши хора. Просто те живеят както са си свикнали и на тях им е тотално безразлично как живеят другите. Те се държат из цял свят така, както софиянци се държат в България. Те са патриоти. Ние се събираме в кръчмата или на купон и почваме наздравиците от здравето, докато стигнем до секса. Американците почват от здравето и стигнат до държавата. Вика ме в кухнята скришом от жена си, налива 10 грама уиски и 40 грама сода и казва: "Да се отпуснем малко. Да пием за Америка!"
Къщата им е облепена с американски знамена. Цялото семейство ми се хвалеше с маскировъчно бельо по време на бомбардировките над Афганистан. На сутиените пише "Go, America, go!" На слиповете - реклама на Стелт "Бъди невидим!". Децата играят с топка във вид на глобус. На целия глобус - Америка. На южния полюс - Мексико, на северния - Канада. И сплескан отгоре на всичкото. За техния си футбол.
Гостувам при американци малко над средното ниво. Дори си говорим за международна политика. Народите при тях вече са два - американския и другия. Преди май са били три - броили са и руснаците. Китайците не са народ, а обслужващия персонал в Чайнатауните, който яде с пръчици, защото това е модерно в Америка.
Американците са англосаксонци, но от по веселите. Те се гордеят, че могат да ти праснат един аперкът без да те предупредят. Шега! С тях е голямо удоволствие да си разправяте вицове. Разправям им истории за нашенските мутри, дори почвам и аз да се хиля. Те мълчат и стават все по-сериозни. На тях не им е смешно. За тях това са проблемни житейски ситуации. Те се смеят само, когато американски баровец от пуерторикански произход излезе от линкълн таун кара и си изцапа лачените обувки в калната локва. Ако пък се спъне - удоволствието е неописуемо. Два хипопотама почват да играят туист в средата на 100-метровия хол. Но няма проблем - къщите тук са пригодени за земетресения.
Те винаги се обединяват не за нещо, а срещу някой - като нас. Намерят ли враг го млатят неудържимо по всички правила на кетча още от времето на индианците. След това му четат правата. В това се различават от българите. Имало е само един човек, намерил начин да ги накара да действат заедно за нещо полезно. Казвал се е Форд и е измислил конвейерната система. Макар че... чудя се ако се беше родил в България, какво ли щеше да направи? Най-много да го бяха прекръстили на Мото-Пфое.
Те се гордеят с историята си. Те наистина не могат да разберат, че съществуват държави още отпреди новата ера. Те мислят, че Христос е първият президент на Израел, макар че четат библията преди вечеря. Те се чудят как древните гърци са предусетили появата на космическите станции Аполо. Те почитат своите писатели и култура. Някои от тях смятат Едгар Алън По за дядото на Брендън Ли, а Хемингуей за кубински емигрант, но ги уважават. Харесат ли си нещо - няма спирка. Могат да гледат една бруклинска постановка дотогава, докато целият балет не излезе на пенсия.
Те наистина са петата раса, само че не знаят, че преди тях е имало други четири. Не могат да проумеят, че някой може да не ги обича. Всъщност, на тях не им пука особено от този факт. Те са сърцето на паяжината, най-богатите, най-напредналите... Щом не ги харесва някой - значи им завижда. Те са най-силните. Те и досега не могат да проумеят как някой се е осмелил да ги нападне, но знаят че са прави по презумция. Затова ще отвърнат на удара кой където свари, независимо че не са сигурни кой е бил авторът. Защото God bless America.
09 Август 2002 15:59
Alexandre, драго ми е да го прочета (скромен съм, you know ), но смяташ ли, че Женя, като по-запознат с американските нрави, ще вземе някога левия завой? Мисля, че тази партия не е за него

09 Август 2002 16:02
Черупки
Ами какво сега? Да вземе Евгений и да се постриже, ама така като Първанов или като Станишев...да влезне, един вид в калъпа.Да си обръсне брадата и да заприлича на това което българинът е приел като вид на човек който може да говори сериозно. Глей' гу, глей' гу...иба ти дупьету! И тоз шъ мъ учи к'во било пра'илну...ня'аш ли пъри дъ съ пустрижиш, уа? И сипе закачки шеговития избирател и намига на онзи до него... Ънчи, мойш гу сбъркъш ъку й тъмну...хи, хи, хи, хи, хи Пука се е от смях веселяка и му иде ако има калпак да го гръмне у земята...ама пък има каскет, а пък каскетите не гърмят като ги плеснеш. Те само се напрашават и толкоз. Ефект, демек - йок. И отново смях и забава около черупката на дадено явление: онзи ден Сергей на мотор, днес Евгений с червени кичури...а к'во говорят, каква им е платформата? "м'чи к'во толкуз можи дъ кажи тоа? глей'го на к'во мяза...ууууу...шъ мъ уплаши аку гу срешнъ нощну времи и съм сама...н'чи той на пидирас ми мяза...
И се опитват нашите да вкарат в правия път тези дето стърчат, тези дето не са в калъпа. Ще ги поосвиркат, ще се надудюкат и някак си ще им олекне. Друго си е така да си легнеш пречистен, с чувството че с твоя "обран" врат и вещо прекриващ плешивината "път" си барем едно ниво над тоя пещерняк.
Баш като в онези шоута на Джери Спрингер...където гледащия боклук се радва, че е не е чак толкова голям боклук като показвания и му става някак си така леко на душичката, че има и по-големи loosers от него.
Та, комай върви към По дрехите посрещат - без дрехите изпращат!
Друго си е да му срежеш ръкавчето, да го покажеш що за маймуна е на народа...еба ти смеха ще падне...хе, хе, хе...
Соцьолог, а? Пффф...хипи там, битълс...аз кът чи ли ни съм виждал соцьолози по талавизията...они са, така, представителни, с очила и кустюми... а па то'а -то'а и за свинска пичка ни ста'а...хи, хи, хи...То'а - соцьолог? А оди се пери!
09 Август 2002 16:42
Ха сега признайте тогава кой от вас написа анонимно това:
Анонимен
За бай Стамат от трети цех “на запад” означава рая. Според него там всеки може всичко. Всеки е невероятно богат, има по дест коли и пет къщи, и две яхти, и частен самолет, и взема по амнайси милиона долара, паунда, йени, седмично. И всички са весели и доволни и щастливи. И имат всичко. И са много добри хора. И много културни и нинам си още кво. И не само според него ами и според всичките му сънародници които не са живели на запад. Да ама не. Много от хората в България са толкова заблудени по тая тема и затова реших да напиша това. Много хора в България са забудени не само по тая тема.
Бай Стамат е леко мургав и леко брадясал. През лятото пие поне по осем бири на ден – ей така между другото. Обича вечер да пие ракия със салата. Обича и да понабива жена си отвреме на време. Обича да псува и да гледа мач. Обича да говори за политика и да прави планове за оправянето на България. Последните години обаче май му поомръзна тая политика щото всички били маскари. Тъй че той по набляга на ракийката и на боя. През лятото се мотае из трети цех със джапанки и потник който някога е бил бял и който не прикрива добре смешните косми по гърба и раменете му. Той много е крал по времето на комунизма и сега се мъче са пооткрадва каквото може. Ама то не е останало много за крадене. Или поне не много за човек със мръсен потник и скъсани джапанки. Виж, бай Стамат е практичен човек – ако той намери нещо на улицата – било то скъсана автомобилна гума или пирон – той го прибира. Щото може да му потрябва. Или да не вземе някой да го открадне. Не че не може да си купи един пирон, ама нали авантата е чиста печалба щото не се облага с данъци. Той затуй прибира. И е щастлив като намира разни “ценности”.
Бай Том е от страната на мечтите. Той е с наднормено тегло. Всъщност по-лесно е да го прескочиш отколкото да го заобиколиш. Бай Том обича телевизията. Както всеки друг от страната на мечтите. Той обича всичко – реклами, тъпи фими, хубави филми, тъпи шоута в който тъпи патки разказват как тъпите им съпрузи ги напускат и сега решили да се сдобряват точно в това шоу. Що не – нали им плащат. А сгреших – бай Том не обича всичко – не обича новини. Кофти му е мисълта че има нещо друго освен Америка. Неговият свят е много много малък. Светът на Том свършва много близо до къщата му. Не е ходил по-далече. Бай Том е супер отпуснат – той мрази да се движи. Мрази да ходи на гости, мрази да се среща с други хора. Той си живее в неговия малък свят и нищо не го интересува. Бай Том не е можел да пие бира <законно> преди да стане на 21. Когато е живял с родителите си те не са му давали да излиза много а пък и той не е искал. Нали си има телевизор. Но когато е отишъл в колеж след много увещания от страна на родителите... тогава той се е напивал като прасе всяка вечер в зааънтения колеж в горите на някой си щат в продължение на четири години. Бай Том още не е изплатил бараката си – т.е. прекрасната си голяма дървена къща. Той почна да я изплаща откакто беше на 24 ама цените на пустите къщи са толкова високи та богатия американец трябва да плаща много много години от скучния си живот. Децата на Том са дебели. Те са куул. Или поне тъй си мислят. Абе те въобще не са куул ама на тях им е било обяснявано от съвсем малки колко са готени тъй че сега никой не може да ги разубеди. Те са шумни и неприятни. Обичат да се уригват. Обичат да се карат – с учителите, с родителите си, с другите деца. За Том не е проблем да си сложи краката с обувките на масата където след малко ще вечеря с апетитна замразена храна. За Том не е проблем да вземе от земята току що падналото парче храна и да го изяде. Стаята на нашия герой е страшно разхвърляна. По пода се търкалят мръсно бельо, остатъци от храна, опаковки от разни работи и едни ключове дето Том търси от две години. Той никога не се е притеснявал от цялата тая свинщина. Той никога не се е замислял че нещо не е наред. Все пак той е куул тъй че нищо свързано с него не може да не е куул. Когато се Том се уригва е куул, когато пикае е куул. Абе с две думи той е куул като хладилник Мраз от осемдесет и втора. Том обаче може да прави едно нещо много добре – да подрежда стоки по рафтовете на Уолмарт. Ако Том завиваше гайки – той щеше да може да ги завива с поглед. Том си разбира от работата. Това е направило неговата страна такава каквато е. Той не се интересува от друго. Той си гледа телевизията, яде, оригва се и си завива гайките или там каквато е работата му. Това е. Нишо друго не го интересува. Ако му се счупи хладилника – той вика някой друг Том дето разбира от хладилници. Ако се нуждае от нещо друго – той плаща на някой друг Том дето може да ремонтира телевизори с поглед. Виж бай Стамат е отварял неговия Електрон поне двайсе пъти да го ремонтира. Не че Стамат рабира от телевизори – той си мисли че рабира. Що да дава пари на някой друг. То пари и без туй няма. Бай Стамат “разбира” още от коли, мотори, мач, бира, жени... Абе няма нещо което бай Стамат не може. Той е супер.
Жената на бай Том има водоизместимостта на Титаник. Грозна е като салата. Тя има и човешки и някви други права. Уж. Затова тя не пере, не мие, не мете, не чисти. Къщата и не е в идеално състояние. Там често мирише не умрели лебеди защото домашния любимец често решава, че средата на хола е най-подходящото място за акане. И тъй като никой не иска да се занимава с глупости аканото на домашни любимец си стои там с дни. Иначе всички много го обичат и му се радват и му правят снимки с новата дигитална камера, които пращат на разни роднини и познати. На Том му трябваха 3 седмици да разбере как работи камерата и досега той знае само около 5 процента от опциите които предлага. Жената на бай Том му обува обувките. Щото Том не може сам. Трудно му е. Много. Том понякога се замисля много сериозно за здравето си. В такива моменти заедно с петорния чийзбъргър и пържени картофи <в такова количество на което би завидял всеки уважаващ себе си сумист> той си купува Diet Coke... Или пък светкавично <светкавично щото офертата важи само 5 минути докато дават рекламата> си поръчва някакъв вълшебен уред по телефона с който 12см сланина ще се превърнат в rock hard muscles само за два дни с по половин минута упражнеиня на ден. Естествено тия уреди се рекламират от пичове които никога не са стъпвали в зала за тренираовки, никога не са вдигали истински щанги, не са вземали никакви суплементи... и изглеждат невероятно заради вълшебния уред. Когато пича обаче си получи уреда по пощата той никога не му обръща внимание.
Жената на бай Стамат живее в България. Тя няма права. Уж. По цял ден когато не пие кафе пред блока тя търчи като финикиец из къщата. И мете, мие, пере, чисти. И реже салата. И прави компоти. И събува Стаматовите обувки вечер. И спи със съседа. И със съседа на съседа. И с още няколко съседи и техните съседи. Ей тъй – шоу да става. И жената на Том би спала със съседа си и с неговия съсед ама те не я искат. Марчето обича да яде баница с кисело мляко. И бой. Второто много не го обича ама го яде. Тя никога няма да забрави когато след като Стамат изпи 12 бири и малкия Гошо го пита може ли да върне бутилките и с парите да купи хляб стамат каза: ”Може синко може. Еййй ако ме нямаше мен какво щяхте да ядете”. Това за нея...
Веднъж някакъв далечен роднина на Том бил излизал изън Америка. Ама това било преди години. Том не е чувал много за него а и не иска да чува защото какво общо може да има той с такъв човек. Том не харесва различно мислещите хора – не харесва хората дето искат да знаят и научат много. Затова и неговото правителство рине пари на тия който искат да знаят нещо и да научат нещо. Той знае за тоя далечен роднина само че като ходил из разни забутани и забравени от Бога страни на екскурзия бил изчукал половината население от женски пол там. Не щото тоя роднина бил много готин, хубав богат или нещо от рода. Просто тъпите патки в забутаните страни си мислели че като далчения роднина на Том е от Америка той е принца от приказките, героя от филмите или незнам си кой. Поне тъй ги били убеждавали бащите им Стаматовци с приказките си и филмите и песните. Тоя роднина работел във Кеймарт като подреждал стоките по рафтовете. Бил също толкова разпуснат и грозен като Том. Но веднъж гледал някакво шоу по телевизията и се навил да излезе от Америка за две седмици и да иде в далечната забравена от Бога страна. Оттам той донесъл един сифилис за жена си и още петнайсетина паунда тегло тъй като в оная далечната страна всичката храна била толкова невероятно евтина че том ядял едва ли не и докато спи.
В страната на Том ако си инициативен наистина можеш да постигнеш много. Можеш да работиш в голяма фирма, да вземаш много пари и да имаш къща по-голяма и по-дървена от тая на Том. Можеш да си купуваш нова кола на всеки две години. Можеш и всяка година. Може и по-често. Зависи. Можеш даже да забравиш откъде си дошъл. Ей така – просто ставаш американец – както са направили милионите италианци, англичани, зимбабвийци, кабоверданци и незнам си какви. Твоите деца в тая страна на мечтите обаче ще приличат на Том. Те ще мислят като него и техният свят ще свършва на пет метра от входната им врата. Тях няма да им пука откъде си дошъл ти нито да ги интересува нищо свързано с твоето минало. Всъщност тях няма да ги интересува нищо освен тях самите и това кой дилър давал по евтино тревата. Те няма да могат да пият докато са под 21 законно и те наистина няма да се напият повече от 10 пъти докато станат на 21. Но пък трева ще изпушат колкото е изпушило половината население на Ямайка за година. Ти естествено ще им обясняваш че тия работи не са хубави ама те са куул и могат да праят квот си искат. И ще се смеят на пропагандата по телевизията където някой им казва “just say no”. IQ-то им ще е не повече от това на прясно окосена трева.
Бай Стамат имал племенник. Пешо. Като малък бил по-различен от другите деца. Той и досега май си е. Докато другите деца ритали топка пред болка Пешо седял сам пред един Правец и редовно поемал на ден по няколко тона радиация от черно-зеления му екран. Всички близки и роднини казвали за Пешето че бил умен и се радвали на шестиците в бележника му. Пешо пораснал, пониканала му брада, купил си мотор, почнал да дига щанги и да се занимава с разни какички, но все му липсвало нещо. И един ден той си събрал парцалите и се махнал. На него му било писнало от такива като чичо му. Той искал да е далеч от прахта и мизерията. И отишъл в страната на мечтите. Където както вече се досещате той срещнал Том. Тогава Пешето разбрал доста неща. Разбрал че Том не бил точно както си го е представял <нещо като Том Круз> а нещо доста различно <нещо като недоизпечено кюфте>. Но за да разбере това трябвало време. Първите три седмици Пешо се пулил, радвал се, и писал имейли, пулил, радвал се, и писал имейли и като се нарадвал се заел с това заради което бил отишъл – да пише програми и да учи. В далечната необятна страна той срещнал много сънародници. Много от тях били изпаднали. Много едвам свързвали двата края. Те не се връщали в България не щото мизерния живот и рязането на салата по рестурантите много им се харесвали. Не се връщали заради “ко ша кажат хората”. Защото ако някой е бил на запад и се е върнал той е прост, тъп, ограничен... бе къв е тояве... той щом у ъмерикъ ни съй упрайл той е загубен човек ве... бье ти заньш ли у ъмерикъ койве ееййй аз кви нища съм чувал. Там ората пъри земът. Ногу пари. И сички живеьът дубрье пък туй гуведу съй върналу... Същите тия – изапдналите – в България си били също толкова изпаднали. Тогава Пешо осъзнал че когато си малко тъпо копеленце където и да отидеш си оставаш малко тъпо копеленце. Това естествено леля Марчи – Стаматовата жена, не може го разбере. За нея щом българин е отишъл в чужбина – било в Таджикистан или Румъния даже – той е успял човек. Той живее като цар. Все пак нали е в чужбина. И нали по лошо от България нема.
След година в страната на мечтите Пешо доста се бил променил. Бил пораснал казват някак си. Като се върнал за малко там откъдето бил дошъл се чудел да се радва ли или да плаче. Той вече гледал с други очи на някогашните си приятели с когото те се били напивали, яли, ходили на море и пушили. Те вече не му били интересни. Бай Стамат забелязал че нещо се е променило в племенника му. Петърчо се чудел на много неща – защо шофьорите на такситата го питали защо си слага колана, защо неговите набори си хвърлят боклука през прозореца на общежитието. Мислел си и за оня 500 години. Мислел си и за ония 45 години. Чудел се защо продавачите го питат: “Ко шъ искъш”. Чудел се как може полицаите да му искат пет лева като го спрат. То поне да бяха 100 ама 5 лева - на Пешо му се струва смешно. Той естествено казвал на тъпите полицаи да се разкарат. Не искал да ги подкупва а предпочитал да му напишат акт. Бай Стамат много се смял на тази му постъпка. Пешо се чудел се и що му взели лаптопа на митницата. Смеел се като виждал малки сополанковци да се гъзарят с разни счупени GSM-и. И за много други неща. На края на първия месец той си събрал парцалите и... Бай стамат не е говорил скоро с Пешето. Чувал че бил някъде из Америка ли Англия ли. И той не знае. Работел. Много пари вземал. Или май учел. Бай стамат не е сигурен. Абе оправило се момчето казват. Карало хубава кола. Никой не знае със сигурност обаче. И никой не го е чувал и виждал скоро...
Бай Стмат не разбирал че България това са хората в нея. Той не осъзнавал че хората са изградили системата, хората са построили сградите, пътищата и т.н. Хората са станали управници. Хората са измислили законите. Абе хората са изградили държавата такава каквато е. Да да – включително и ти дето се пулиш и четеш това сега. И бай Стамат не разбирал че единствените виновни за това което е лошо в България са самите хора. Не разбирал че единствените които могат да променят България са българите. И продължава да не го разбира. Той чака някой да “дойде” и да “оправи” България. Някой да почне да го замяра с пачки пари по челото а той да продължавата да си пърди и да си бърка в носа. На Стаматчо не му е ясно че никой не прави нищо за сините ти очи. Стаматчо не разбира че нещата не се случват от самосебе си. Хората правят нещата да се случват. Америка не е станала Америка просто ей тъй – някой щракнал с пръсти и готово.
Пешо все си мисли че ако се направи така че 7те милиона българи <дето бяха 8> изчезнат и на тяхно място се поставят същия брой американци. Но тия американци не да дойдат с парите си и всичко. Просто се поставят на мястото на българите в същите условия.... и България ще стане Америка много бързо. Просто така. И Пешо никога нямя да рабере защо българите толкова се оплакват и защо на тях винаги някой друг им е виновен. Те са си виновни. И Пешо и той е виновен – щото е избягал.
09 Август 2002 17:07
Пише, че е на Велко Лазаров. Но той е по-жесток. Плюс това богатите американци имат спортен вид, защото не се хранят със синтетичните вкусови добавки в бъргърите. Цитирам Е.Т.
09 Август 2002 17:19
10x!А Е Т ми е симпатичен, нищо че пише 'God bles America'
09 Август 2002 17:24
Единият симпатичен Е.Т. пише така. Другият симпатяга Е.Т. използва bless . А истинският Е.Т. вече само blee.

09 Август 2002 17:26
Извинявам се. Забравих E.T.-clone, но то си е само клон и се различава!
09 Август 2002 17:36
Брей, статията на Велко Лазаров я открих на сума ти места из мрежата.Даже на едното място пишеше, че не може да се копира без разрешение Да ме прощава тогава
09 Август 2002 17:39
Ползвай я само от Оксфордския сървър. Че иначе Дайнов с тези кичури... да не му хрумнат мисли като на Павлик Морозов. Че после ще има "вълните шептят бецален"
09 Август 2002 17:57
Е, аз я копирах от този форум, пък тук никой не претендира за копирайт
09 Август 2002 18:01
Чудя се с този Оксфорд... да не би Велко Лазаров да е скаутското име на Дайнов от ранния му период?
09 Август 2002 18:22
Ама пак не сте разбрали, хаймани с хаймани. Той Дайнов се дърпа, не ще книжка за Миризливи Потни Сандали, а хорта го преследват да му я връчат. А левия завой не е взел щото има по рождение някакво ляво увреждане и му е болезнено даже като си помисли за ляв мигач. От друга страна нали вече всички разбрахме че със стъпка надясно сме право в цукалото напълненто любимците на Дайнов, но на него си му харесва да си гази там.
09 Август 2002 21:05
Какво ви става като ме видите? Само питам!
09 Август 2002 21:13
Не се бъзикайте с човека, деца
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД