:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 237
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Кабинетът се кълне, че криза за горива няма, но спешно отваря резерва

Авиокомпаниите първи поискаха спешна помощ. Не е ясно колко ще издържат БДЖ и пристанищата
СНИМКА: МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
На третия ден от отнемането на лиценза на "ЛУКойл" и след хиляди клетви, че до криза с горивата няма да се стигне, премиерът Бойко Борисов все пак реши да сформира кризисен щаб. Вицепремиерът Симеон Дянков пък съобщи, че в Държавния резерв има горива за 160 дни, но едва ли ще се стигне до разблокирането му.
На третия ден след отнемането на лицензите на "ЛУКойл Нефтохим", се оказа, че управляващите не са наясно как спирането на рафинерията ще се отрази на икономиката и нямат план за безболезнено осигуряване на нови доставчици на всички видове горива. Вчера сутринта премиерът Бойко Борисов обяви, че справянето с форсмажорната ситуация ще е своеобразен изпит за ресорните министри, които го уверили, че спирането на нефтохима не е проблем. След обяд обаче стана ясно, че се очертава дефицит на горива за влакове и самолети, а никой не е правил разчети и схеми за необходимия внос и прогнози какво ще се случи с цените. Това принуди премиера спешно да сформира кризисен щаб, който да удържи под контрол положението. Начело на щаба бе поставен министърът на икономиката Трайчо Трайков, а ще му помагат министърът на транспорта Ивайло Московски, директорът на "Митниците" Ваньо Танов, по един зам.-министър от МВР и от финансите и шефът на Държавния резерв.

Часове по-късно министърът на икономиката даде нова интерпретация - кризисен щаб няма, защото няма криза. Имало обикновена работна група, която да следи какво се случва на пазара. И веднага се самоопроверга, като съобщи, че до часове спешно ще се деблокира керосин от Държавния резерв, за да се гарантира трафикът по българските летища. Част от горивата от резерва се намират в складове на "ЛУКойл". "На хартия ги има, да видим дали ще ги има и в действителност", каза министърът енигматично.

В същото време в парламента финансовият министър Симеон Дянков успокояваше медиите, че изваждането на горива от държавния резерв е сравнително лесна и бърза процедура, но едва ли ще се стигне дотам, защото няколко компании вече уреждали доставки. "Оказа се, че е въпрос на 2-3 дни да се преориентират доставките от други страни, така че нито за бензина за колите на гражданите, нито за БДЖ, нито за летищата има проблем", увери финансовият министър.

От агенция "Държавен резерв" обаче опровергаха министъра, като обясниха, че деблокирането на стоки е сложна процедура, която трябва да се съгласува с Европейската комисия и може да отнеме месеци. Според министър Трайков обаче за неголеми количества имало законова възможност да се действа по съкратена процедура и без да се чака разрешение от Брюксел. "Очаквам до края на деня решение на МС. Така че в началото на следващата седмица, когато се изчерпат запасите на летищата, освободените количества от резерва да могат да бъдат ползвани", обясни той.

Премиерът съвсем обърка ситуацията, като обясни, че в рафинерията в Бургас имало непреработен петрол. "Надявам се митниците да проследят той да бъде преработен и да бъде захранена авиацията. За всички останали пазарът е либерализиран", отсече Борисов, като създаде нова загадка - как рафинерията ще работи, като няма лиценз.

Докато министрите дават разнопосочни сигнали, "ЛУКойл ейвиейшън" разпрати предупредителни писма до летищата в София, Бургас и Варна, в които ги уведомява, че е принудена да въведе ограничения на потреблението на авиогорива. И призовава авиокомпаниите да зареждат по-големи количества от летищата в чужбина, когато излитат. От Асоциацията на българските авиокомпании (АБА) поискаха спешна намеса на държавата и заплашват да си търсят правата по съдебен ред, тъй като "ЛУКойл ейвиейшън" е търговец с валиден лиценз, има договор с българските авиофирми и е длъжен да го изпълнява, без значение дали ще се снабдява от "ЛУКойл Нефтохим Бургас" или от алтернативен източник". От становището на АБА се разбира още, че чартърните полети технически не могат да се възползват от препоръката да зареждат максимално количество гориво в чужбина и ще са заплашени от огромни щети, включително спиране на полети и фалити. По най-оптимистични оценки запасите от керосин по летищата ще стигнат за 2-3 дни.

Не е ясно колко сериозно е положението с БДЖ. Според министър Дянков проблем би трябвало да няма. Но горивата за БДЖ се доставят 100% от "ЛУКойл", а холдингът има резерви за около една седмица. Пристанищата в страната също имат някакви налични горива, но не е ясно за колко време ще стигнат. Те имат възможност да се запасят от други доставчици, смята Дянков.



БЕТОН

Данъчната проверка на "ЛУКойл България" е завършена, а в "ЛУКойл Нефтохим" все още тече, защото има допълнителни стъпки относно инвентаризация на наличните ресурси и проверката ще продължи още 10 дни, обясни финансовият министър. Депутатът от ДСБ Иван Иванов цитира доклад на шефа на НАП, според който постъпленията от ДДС от "ЛУКойл" са намалели с около 60% и са със 123.7 млн. лева по-малко в сравнение с 2010 г. "Убеден съм, че производството и потреблението на горива в България не са намалели в никакъв случай с 60%. Какво се е случило там и защо това са единствените данъчни складове без измервателни устройства?", попита депутатът. Дянков многозначително замълча.

Още 4 петролни склада не изпълняват изискванията

74 от лицензираните складове са привели дейността си съгласно изискванията на наредбата. Отделно други 4 данъчни склада не са спазили буквата на закона и сами са преустановили дейността си. Това заяви още финансовият министър Симеон Дянков по време на парламентарния контрол, но по неизвестни причини отказа да съобщи чий са складовете.

Има връчени 2 решения за прекратяване на лицензи за управление на данъчни складове за производство и течни горива и това са лицензите на нефтеното пристанище "Росенец" и платформата "Нефтохим", посочи още финансист №1.

Вестник "Сега" научи, че въпросните 4 склада са на по-дребните играчи на пазара на горива. От Агенция "Митници" също отказаха да кажат кои точно са складовете и кой е техният собственик. Подчинените на Танов обясниха само, че става дума за различни фирми, които все още преценяват дали имат възможност да инсталират задължителната измервателна техника. "Техният лиценз не е отнет, защото в момента дейността им е замразена", обясни служител на митниците. Той разкри още, че в момента тече проверка на други два данъчни склада, които обаче също имат лиценз. Все още не е ясно дали има нарушения в тези обекти и какви са те.

РАЗНОБОЙ

Вчера стана, че на последното заседание на Министерски съвет е имало напрежение между министрите, които не са били уведомени за акцията срещу "ЛУКойл". Вътрешният министър Цветан Цветанов заявил, че "тия акции трябва да се обсъждат предварително", а цялата дандания трябва да приключи възможно най-бързо. "ЛУКойл" е сред големите дарители на МВР и снабдява полицията с гориво. Премиерът обаче му отвърнал, че темата е обсъждана многократно, включително в неговия кабинет. "Ти какво искаш - да позволим да се нарушава законът ли", попитал премиерът вътрешния министър. Борисов съобщава, че дори президентът на "ЛУКойл" Вагит Алекперов е бил предупреден за лиценза. Тази дискусия не присъства в официално разпространената стенограма от заседанието на МС. Но традиционно подобни спорове стават на оперативни заседания, които не се стенографират.

"В кабинета няма разнобой по отношение на "ЛУКойл", но когато се вземат решения, трябва да се мисли какво ще се случи след вземането им. За мен е важно всеки, който не спазва закона, да си понесе последствията и държавата в такива случаи да бъде силна. Това трябва да бъде във всеки един сектор на работа", обясни вчера Цветанов по БНТ. Цветанов обяви, че предстоят разговори с втория основен доставчик на горива за България, за да се избегне и минимален риск от дефицит заради отнемането на лиценза на "ЛУКойл".
92
4360
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
92
 Видими 
29 Юли 2011 19:55


Нямам мнение по темата.
Но в един друг форум,
след като чухме, че
"Законът е над всички",
стои въросът дале това
е вярно и по отношение
на "Юлен".


29 Юли 2011 20:58
Мдам.
29 Юли 2011 21:04
Да хленчим – не ще ни помогнат
и хленч не ни трябва.
Но мен ме притиска
жестока, дълбока тъга. –
За вашто "сега"
е горест стаена във мен.
Ала
не бойте се, деца,
за утрешния
ден!

Към стихотворната утеха ще добавя сухата проза на новините -
*
София. Готови сме за извънредно парламентарно заседание при криза на пазара на горивата, ако има необходимост от промени в законови разпоредби. Това заяви в предаването „Това е България” на Радио „Фокус” заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Валентин Николов по повод отнетия лиценз на „Лукойл Нефтохим” за управление на данъчни складове.
„Ние като законодатели сме готови да променим някои законови разпоредби при криза на пазара на горива. Надявам се да не се стигне дотам, защото има достатъчно възможности в сегашните законови разпоредби”, посочи Николов.
Според него обаче когато депутатите се върнат на работа, нещата ще бъдат овладени и ще бъдат ясни.
„Сега е свикан кризисен щаб, наблюдава се пазарът на горивата и се надявам, спазвайки законовите разпоредби, да овладеем ситуацията. За да има преговори между правителството и „Лукойл” компанията прояви активност и представи готовност на определени стъпки”, коментира Валентин Николов.
Депутатът бе категоричен, че няма да се стигне до окончателно спиране на рафинерията, защото и държавата, и „Лукойл” имат нужда тя да продължи да работи.
29 Юли 2011 21:21
Нарушват закон, суверенитет, мислейки, че сме им васали. Аре стига! Вън и това е!
29 Юли 2011 21:25
Уважаема, сигурна ли си че не обичаш пуканки?
На, пробвай , но си запази място на последния ред, и гледай да си по-далече от вентилатора.
29 Юли 2011 21:25
***

Редактирано от - sybil на 29/7/2011 г/ 21:59:26

29 Юли 2011 21:33
Мдаа,
Това мяза на сбирка на читалищен драмкръжок. И то на такава дето даже не се усещат, че вместо сценарий са им пробутали партитури
Осигуряване на горива, убаво. Ами с несъздадения национелен продукт, доход .... кво праим. Ако не работи рафинерията.
Ще мобилизират министрите да пекат и разнасят пици да компенсират?
Дянков не се ли кълнеше в едни проценти разтеж. Верно другите даваха доста по-консервативни прогнови, а на ЦРУ прогнозата беше по ниска няколко пъти.
Но все пак на плюс. Около нулата, но плюс.
Сега след успешно генерираната криза на къде ще са корекциите.
Да не се окажем в компанията на Гърция С отрицателен ръст.
Излиза че министерското малоумие има тежестта на стотици милиарди дълг в определени ситуации.
А догодина какво правим?
И т.н.

Всички тези разчети трябва да ги има.
Министрите не ги обсъждат, но защо журналистите не питат?
29 Юли 2011 21:47
Законът трябва да се спазва, несъмнено.
Но като се промени, пак трябва да се спазва.
Последната версия, нали?
И душата ще бъде в рая.
Сефте Юлен.
29 Юли 2011 22:07
Ех, лудо-младо-юначно...
Влиза с летящ старт и изхвръква...
29 Юли 2011 22:15
В момента се бият американското лоби в лицето на Дянков с руското лоби в лицето на Златев. На нас наистина не ни остава нищо друго освен да си вземем пуканките и да наблюдаваме кротичко отстрани.
Заедно с Него!! (и Той като гледам е от наблюдаващите)
29 Юли 2011 23:26
Управляващите нямали нито представа, нито план - каква грандиозна изненада
29 Юли 2011 23:37
Как да нямат план??
От агенция "Държавен резерв" обаче опровергаха министъра, като обясниха, че деблокирането на стоки е сложна процедура, която трябва да се съгласува с Европейската комисия и може да отнеме месеци. Според министър Трайков обаче за неголеми количества имало законова възможност да се действа по съкратена процедура и без да се чака разрешение от Брюксел. "Очаквам до края на деня решение на МС. Така че в началото на следващата седмица, когато се изчерпат запасите на летищата, освободените количества от резерва да могат да бъдат ползвани", обясни той.
Премиерът съвсем обърка ситуацията, като обясни, че в рафинерията в Бургас имало непреработен петрол. "Надявам се митниците да проследят той да бъде преработен и да бъде захранена авиацията. За всички останали пазарът е либерализиран", отсече Борисов, като създаде нова загадка - как рафинерията ще работи, като няма лиценз.
29 Юли 2011 23:38
И да се изказват един по една, че....
Най-късно до края на деня кабинетът ще вземе решение "на подпис" за освобождаване на държавния резерв* от самолетно гориво, обяви по-късно Трайков.
Той мотивира тези действия с това, че най-бързо свършват наличните количества самолетно гориво. По думите му, ако се предприемат тези стъпки ще има възможност в началото на следващата седмица, когато се изчерпат запасите на летищата, вече да могат количествата от държавния резерв да са постъпили. Трайчо Трайков уточни, че в резерва има запази керосин за 60 - 68 дни. Част от тях се съхраняват и в складовете на "Лукойл".
"На хартия ги има, надявам се, че и физически ги има", каза министърът.
Според Дянков обаче в резерва има керосин за около месец.

Натиснете тук
29 Юли 2011 23:44
какво е това - решение на подпис?
29 Юли 2011 23:47
Или ако трябва да обобщим:
Трайчо ще отблокира държавния резерв, за която процедура се изисква одобрението на ЕК и отнема месеци. той ще отблокира "малки количества" за които не се изисквало специалното разрешение - какви са тези "малки количества" и как се определя кое количество е малко - няма още информация. Трайчо продължава с бисерите - "на хартия го има, трябва и физически да го има" (да поясня, че това е изказване на министър) - е, ако го няма физически .... сещайте се. Трайчо вика, че има за два месеца - Дянков вика, че за един (може да сключат облог и да се провери).
Боцата както винаги ги плеска едно към кесим....
Сещам се за едно детско предаване: "При нас е весело"...

Редактирано от - E6 на 29/7/2011 г/ 23:52:40

29 Юли 2011 23:50
И какви са тези "малки количества" самолетно гориво?? Колко очакват да продължи въпросната криза с "Лукойл" при положение, че тези датчици не могат да ги монтират нощеска, а ако спре рафинерията само пускането отнема около месец и половина (така пише в печата, не съм специалист)....
29 Юли 2011 23:52
с малки суми, но редовно
29 Юли 2011 23:59
какво е това - решение на подпис?

Обикновено решенията на правителството се приемат когато има министерски съвет (който е веднъж седмично), и за приемането на решението министрите гласеват по време на съвета.
Когато трябва да се вземе някое спешно решение, то се приема "на подпис" - всеки министър се подписва на някви хартии че е съгласен или несъгласен с предлеганото решение.
30 Юли 2011 06:26
Гара Дембелеееееееее айде
30 Юли 2011 06:37

Аз лично очаквам в резултат на "кризата" Боко да намери повод да се саморазправи с цъкльото Си.Дянков, като преди да го извади от резиденция Бояна и го натовари на първия самолет за Вашингтон, му набие 2-3 чембера и загрее вратлето с десницата корава.
30 Юли 2011 08:46
Вижте, с кризата за горивата Боко и компания може ии да се справят, ама с кризата в бюджета няма да се справят, защото Лукойл е най-големия вложител на данъци на Балканите. Тези хора въобще не мислят за това. Защото това е десния начин на мислене. Всеки да се оправя, кой как може. Тях ги интерисува само да няма бюджетен дефицит, а това, че бюджетът се издънва и няма пари за здравеопазване, за наука, за образование, за пенсии, за бюджетни заплати - кой как може да се оправя. Това е индивидуалистичния десен начин на мислене. Наш Боко, а покрай него наш Трайчо, да не говорим за Дянков, Плевнелиев, разбират икономиката, като магистрали и спортни зали, а не като производство.
Вече 2 години нищо не се прави с Белене. Щял да спести няколко десетки милиона, ами ако работеше Белене, нали щеше да ги произведе тези милиони. Аз знам едно нещо - от пестене никой не е станал богат. Нужна е агресивна политика да се печелят пари. Ей това 20 години не го виждаме.
30 Юли 2011 09:03
Mrx++

Айде стига говори глупости. Лукойл били най-големия вносител на данъци. Тва като ти го казаха комунистите и ти като го повярва и като почна да го пропагандираш и да говориш малоумия без да го провериш. Направо не е истина.

ТОВА НЕ Е ВЯРНО.

Лукойл работи на счетоводна загуба, т.е. не плащат данъци. А ДДС-то и Ацизите ГИ ПЛАЩА НАЙ–НАЙ–НАЙ–КРАЙНИЯ ПОТРЕБИТЕЛ, т.е. и с лукойл и без лукойл Държавата ще си получи ДДС-то и Акцизите.
30 Юли 2011 09:06
Mrx++, стига с тия басни. От две години Лукойл декларира загуба и НЕ ПЛАЩА И СТОТИНКА корпоративен данък. А постъпленията в бюджета идват основно от ДДС, който така или иначе някой ще го плаща, защото е невъзможно другите големи играчи да оставят вакуум и дефицит на пазара.

Не е зле преди да говорите за "дясна политика" и подобни да си сверите часовника с икономическите и фискалните факти.
30 Юли 2011 09:30
Абе криза засега няма, ама на някои много им се ще да има.
Толкоз им се ще, та са готови да я измислят и да я узаконят като съществуваща.
И тогава спасителят лукойл ще дойде на бял кон... ще размаха трубата си и ще срази Боко и перверзните му закони, които пречат на Спасителя да ни спасява от дефицити и кризи.
30 Юли 2011 09:51
Някои все още не разбрали, че е отнет лиценза само на рафинерията, а не на вътрешния дистрибутор Лукойл-България, де може да си зарежда бензинджийниците и летищните цистерни отсякъде(най-близо е румънската рафинерия на Лукойл в Плоещ).
Ей ги, авиопревозвачите първи се заканиха - ако Лукойл-България не си изпълнява договора за летищните доставки - съд до дупка!
Какъв държавен резерв, к'ви пет лева на литър?!
Че и министрите се вързаха на таз игричка - сантасе между Златев и ББ, с писар Уорлик.

Редактирано от - OLDMAD на 30/7/2011 г/ 10:06:14

30 Юли 2011 10:04
Лукойл е най-големия вложител на данъци на Балканите


Вложител на ДДС и АКЦИЗ!
Гениално!
Напрао Люксенбург!
30 Юли 2011 10:10
OLDMAD го е казал, ама не като за Люксенбург.
Да го кажем простичко като за Люксенбург:
Лукойл БИ БИЛ "най-големият" таквоз на таквозто,
ако си изгаряше всичкия произведен бензин и керосин на некоя площадка.
Иначе ДДС-то и акциза си го плащаме НИЕ.
Единственият му принос в бюджета е ДОД на 3000 работници.
30 Юли 2011 10:39
Един хубав пазар на горива се освободи в БГ, желаещи да го запълнят не липсват. При завръщането на Лукойл ще има нов играч, Златев ще е аут след като го свариха по бели гащи и правилата изобщо няма да са същите.

Това и прилагането на закона за всички определено заслужава някои неудобства, а и държавният резерв не е само за далавери.

30 Юли 2011 11:04
ДДС и акциза се плащат от крайните потребители, но заради спрялата рафинерия, като се увеличи вноса, а с него и контрабандата, дали ще останат в същите обеми ДДС и акциза?
Нефтохима може и да не плаща корпоративен, но плаща заплати, съответно вкарва ДОД в бюджета, също и осигуровки в НОИ.
30 Юли 2011 11:06
Един хубав пазар на горива се освободи в БГ, желаещи да го запълнят не липсват.

Ей го още един - чел, чел, недочел...ама чука по клавишчетата като чукча.
Лукойл-България си стои твърдо на пазара за горива, без значение от коя Рафинерия на централата Лукойл си зарежда бензинджийниците и цистерните по летищата!
Далаверата е другаде, но вече ми писна да обяснявам!
Затуй ако обичате, моля потърсете си информация сами.

Редактирано от - OLDMAD на 30/7/2011 г/ 11:23:11

30 Юли 2011 11:19
от 28 коментара под статията прави впечаткение, че на никой не му прави впечатление тоталните хаос, дезорганизация, некадърност и липса на елементарна координация между създанията, които управляват държавата. това е една от малкото критични ситуации от началото на мандата им и както и при случая с подписа за белене и още 2-3 подобни управляващите показват пълна некомпетентност и разпасаност. да не дава Господ земетресение, наводнение, тероризъм или война.
30 Юли 2011 11:28
Има ли разнобой в правителството по този въпрос, да кажа директно, между вас и министър Цветанов, другият вицепремиер?

- Изцяло в мои правомощия е това, Агенция "Митници", аз отговарям за нея. Когато ген. Танов дойде и каза отнемаме лиценза, защото вече всички законови норми са потъпкани от тази компания, имала е многократно възможност да направи всичко, което е необходимо. Казах да, информирах премиера, той каза да. Това беше.

Не отговорихте на въпроса има ли разнобой в кабинета?
- Казвам, че не може да има разнобой, защото аз отговарям за това. И дори ако министър Цветанов има някакво друго мнение, в случая то не е меродавно, не е важно.
30 Юли 2011 11:43
Distributed
А ДДС-то и Ацизите ГИ ПЛАЩА НАЙ–НАЙ–НАЙ–КРАЙНИЯ ПОТРЕБИТЕЛ, т.е. и с лукойл и без лукойл Държавата ще си получи ДДС-то и Акцизите.


Да, ДДС е косвен данък, който се плаща от крайния потребител. Просперитетът на една държава, обаче, не се дължи на събрания от нея ДДС. Просперитет се дължи на това , че някой СЪЗДАВА ДОБАВЕНА СТОЙНОСТ. За да има Данък ДОБАВЕНА СТОЙНОСТ, трябва някой ДА ДОБАВИ СТОЙНОСТ - да произведе готова продукция от суровини, да извърши дадена улуга. Именно тук е заслугата на компаниите , произвеждащи стоки и услуги. В СЪТВОРЯВАНЕТО на тази добавена стойност е магията на икономиката, а не в 20 % от нея , които държавата ще прибере. Защото благодарение на тази добавена стойност компанията плаща заплати, внася осигуровки, купува електроенергия, плаща транспортни и телекомуникационни услуги, връща кредити, и накрая - ако има положителен резултата - плаща корпоративен данък.

Лукойл работи на счетоводна загуба, т.е. не плащат данъци


Грешка! Лукоил е на счетоводна загуба т.е. плаща абсолютно всички данъци, с изключение на корпоративен данък . Прочее, мога да се хвана на бас, че след счетоводното приключване на 2011 г. поне 80% от работещите български компании , добросъвестно плащащи данъците си, ще приключат на загуба.
30 Юли 2011 11:47




В.-А защо тогава някои в правителството мислят, че това е дошло като гръм от ясно небе, без подготовка, без предварително предупреждение?
С.Д.- Просто не са запознати със случая или просто не са свикнали с идеята, че законът е еднакъв за всички

Мeat:"Аз лично очаквам в резултат на "кризата" Боко да намери повод да се саморазправи с цъкльото Си.Дянков, като преди да го извади от резиденция Бояна и го натовари на първия самолет за Вашингтон, му набие 2-3 чембера и загрее вратлето с десницата корава.¨
A аз мисля, че на цвъцк'О вече му ограничават периметъра на влияние в правителството.
30 Юли 2011 12:02
Мисля че Гмуций го е казал най-точно!
Ама вий си се дрънкайте де, то сантасето не е за всеки, а само за ББ и Златев!
30 Юли 2011 12:20
Всеки да си плати своето , но да настава законност и ред. Иначе криза в нашта държава от всичко може да се направи. От вайкане във форума , както и от други такива , съвсем човешко е да си напълниш и резервоара , че и някоя тубичка, ако имаш пари. Така става с всичко , когато се изгуби доверието. С малко приказки може и някоя банка да гътнем , нали така цели держави/арабите/ ги отупаха като брашнени чували.Иначе е полезно и за бизнеса, както казва bibian . Имаше един виц на който финала бе "Аде , чао дедо попе , че както съм се разприказвал" , поне аз да не гася пожар с мойта тубичка бензин.
30 Юли 2011 12:23
OLDMAD,
с това, което е написал Гмуций Клеций Пий (11:19:20) съм съгласна на 100%.
Но при това публично говорене м/у министри, не мисля, че и двамата имат място в правителството.

Редактирано от - jastaprasta на 30/7/2011 г/ 13:32:03

30 Юли 2011 12:48
Всъщност Б.Б. в тази игра е безгласната буква. Всичко се изиграва от С.Д. и В. Т. в ролята на негов оръженосец.
Б. Б. съвсем не иска по този сценарий да се развиват нещата, но от него вече нищо не зависи. Просто се е примирил и се е оставил на течениетода го носи, като се моли да се е качил на правилната лодка. И сега ще не ще - или ще трябва да вземе главата на приятеля си по карти - В. З. или ще вземат неговата глава.
---
Аз препочитам да вземат главата на В.З. Та очаквам Вагит Юсуфович да се върне от отпуска, да долети до София, да уволни В. З, като сключи примирие с С. Д. и след заравянето на томахавките заедно с Б. Б. отреже първата лентичка на първия датчик на първата цистерна . Пък и една наредба лесно се променя...
30 Юли 2011 12:49
Гмуций.. - то тройната коалиция беше много организирана.. само дето за далавери беше организирана организирано крадеше и надуваше сметки.

Всъщност проблемът в момента, е че държавните чиновници 20 години не са работили по закон, а на принципа - наш/ваш.
30 Юли 2011 13:09
Всъщност проблемът в момента, е че държавните чиновници 20 години не са работили по закон, а на принципа - наш/ваш.

И ти искаш да ми кажеш, че сега, при мутро-ченгетата, държавните чиновници не работят по принципа "наш/ваш", а по закон ?

Май си се хванал на въдицата на алабализмите бокови
30 Юли 2011 13:10
geo_19
Препочитам да вземат главата на В.З. Та очаквам Вагит Юсуфович да се върне от отпуска, да долети до София, да уволни В. З, като сключи примирие с С. Д. и след заравянето на томахавките заедно с Б. Б. отреже първата лентичка на първия датчик на първата цистерна . Пък и една наредба лесно се променя...

Твърде правдоподобен сценарий. Добър за Лукойл, за бюджета, за Алегперов, та даже и за ББ
30 Юли 2011 13:19
алабала, в момента не управлява тройната коалиция и никога повече няма да управлява.
30 Юли 2011 13:20
Така де, те за Юлен цял парламент закон ще променя, а тук някаква наредбичка.
Но ми е мъчно, дето искате да ми оставите хубавеца без залък хляб...
30 Юли 2011 13:30
Нали е събота, почивен ден, полегнах си, ама радиото включено. И чувам - гориво няма, транспорт няма, в магазините хляб няма, защото не могат да го докарат. Опашки за хляб и бензин като по Луканово време. Народът излязъл на улицата и се бунтува. Подпалили на Боко къщата. А в Бургас Червената армия десант направила да опази руската собственост. След десанта правителството и всички видни гербаджии излетяли с правителствения самолет в неизвестна посока (самолетът излетял от втори опит, защото и Фидосова била на борда). А на Бузлуджа събралата се прогресивна общественост избрала правителство на националното спасение начело с най-успешния в историята премиер. Очаква се включване за обръщение на Премиера на живо. И таман да чуя обръщението, се събудих - потен, а краката ми отвити.

_______________________
Интеллигент — это тот, у кого ума больше, чем умения, знаний больше, чем ума, сведений больше, чем знаний, а амбиций больше, чем всего перечисленного…
Блогът на Манрико
30 Юли 2011 13:50
Bacho Кольо

Какво предлагаш? Да ги оставим да не спазват закона ли?
30 Юли 2011 14:49
Другари, не е лошо да вденете най-накрая - ЗАКОНЪТ ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВА!!!
Другото са наистина подробности от пейзажа...

________________________________ ____
ВИЗАНТИЙЦИ СРЕЩУ ЕВРЕИ или ХОРАТА СРЕЩУ БАНКИТЕ
...нов световен ред, а? А кръчмаря питахте ли го?
30 Юли 2011 16:17
Държавата извади 1800 тона керосин от резерва

Натиснете тук
30 Юли 2011 16:47
И аз го четох туй, отдавна.
Не разбрах - изваден ли е, или решение е взето да се извади. Щото за разбирачите, между двете действия има една голяма разлика....
30 Юли 2011 17:28
"И таман да чуя обръщението, се събудих - потен, а краката ми отвити"


E, пак добре, че чаршафът не ти е бил в гъ*а, нали ? И СтаниШев ти диша тежко във врата (това последното е само литературна фантазия, да сме близки до оригинала на вица !)

Редактирано от - Mars Attack на 30/7/2011 г/ 17:29:40

30 Юли 2011 17:46
рез последните години поведението на "Лукойл" и на нейния мениджмънт оставяше впечатлението, че групата е от стратегическо и дори политическо значение за България. Наистина рафинерията и търговското дружество са двете най-големи компании в страната, които общо осигуряват заетост на около 5 хиляди души. Приходите, които влизат в бюджета от тях обаче, са много по-малко от посочените преди дни от изпълнителния директор на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов 25% от всички постъпления. Рафинерията работи на счетоводна загуба, така че единственият й пряк принос към бюджета са десетина милиона годишно под формата на осигуровки и данък общ доход. "Лукойл България" пък е с печалба от 6 млн. лв. през миналата година – доста скромен резултат в сравнение с много от останалите в сектора. Косвените данъци, които внася "Лукойл" в бюджета и които явно влизат в сметката на НАП, реално се плащат от крайния потребител. Така че приходите в хазната едва ли ще паднат след спирането на рафинерията, просто нейните горива ще бъдат заменени от внос.
Натиснете тук

Един много добър (дори адски добър) анализ
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД