:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 309
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Пропуск на Бербатов ядоса Фъргюсън

Манчини хлопна вратата на "Манчестър С" за Тевес и заплаши Джеко със същото
СНИМКИ: ЕПА/БГНЕС
Карлос Тевес напуска преспокойно ст. "Алианц Арина" в Мюнхен след мача с "Байерн", в който той не пожела да вземе участие.
Десетината минути, които изигра Димитър Бербатов за "Манчестър Юн" срещу "Базел" в гр. "С" на Шампионската лига, бяха достатъчни за мениджъра на "Юнайтед" сър Алекс Фъргюсън да изрази разочарованието си от българина. Причина стана ситуация в допълнителното време, когато Бербатов излезе на удобна позиция, но от малък ъгъл улучи външната част на мрежата и резултатът остана 3:3.

"Бербатов имаше страхотен шанс. Ако беше подал топката, Нани беше сам и просто трябваше да я вкара", отчете Фъргюсън. Шотландецът обаче бе недоволен и от повечето други футболисти в тима. "Не бяхме концентрирани и имахме късмет да не са ни вкарали няколко гола преди почивката. Това, че сме допуснали 3 попадения, значи, че халфовете и защитниците не са играли добре. Спасихме се от загуба, защото показахме характер. Нека това бъде аларма към играчите да се събудят, ако искат да преодолеем груповата фаза. Това е такъв турнир, че ако се отпуснеш, веднага те наказват", коментира още мениджърът на "Манчестър Юн". Той пусна българина на мястото на Андерсон, а титулярното място на контузения Уейн Рууни зае Дани Уелбек, който се отплати с 2 гола.

Неизмерно повече ядове имаха съгражданите от "Манчестър С" и най-вече техният наставник Роберто Манчини. "Сити" не само загуби с 0:2 от "Байерн" в гр. "А" и още няма победа в Лигата, но и капитанът на тима Карлос Тевес забърка шумен скандал, отказвайки демонстративно да влезе като смяна на мача в Мюнхен. "Не мога да приема един играч да откаже да влезе. Не мога да го приема. За мен той трябва да бъде извън клуба", отсече Манчини, който не пропусна да се оплаче, че реферът не е отсъдил две дузпи за тима му.

Позицията на аржентинеца пък се промени на два пъти часове след мача. "Аз просто не се чувствах много добре психически, за да вляза на терена, така че казах своето мнение на Манчини. Не бях готов и нямах нагласата да играя. Да, исках да напусна, но докато съм тук, ще давам най-доброто за клуба", каза първо Тевес. След това обаче позицията му се промени на: "Извинявам се на феновете, но се получи объркване. В Мюнхен загрявах и бях готов да играя. Не искам сега да влизам в детайли защо това не се случи. Но никога не съм отказвал да играя. Готов съм да изпълнявам задълженията си."

И това не бе всичко за Манчини. В конфликт с него влязоха Пабло Сабалета и Един Джеко. Първият бе недоволен, че е останал резерва, а Джеко доста очевидно изрази разочарование, когато бе сменен в 55-ата мин. Манчини имаше разговори и с двамата. "Мениджърът може да прави, каквото смята за правилно. Джеко имаше слаб мач. Ако някой трябва да бъде недоволен, то това трябва да съм аз, не той", каза италианецът. Той все пак призна с половин уста, че тимът на "Байерн" е бил по-добър, но се допълни, че "Сити" ще победи баварците в Англия.
 Уругвайският нападател на "Наполи" Единсон Кавани (вдясно) е скочил високо пред възторжените привърженици на ст. "Сао Паоло", след като е отбелязал от дузпа гола за крайното 2:0 срещу "Виляреал". "Играем като цяло, като отбор. Футболистите ме следват вярно и аз се гордея с това", обяви след мача треньорът на "Наполи" Валтер Мацари.
1368
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД