:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 294
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Георг Цветански: "Стенограмата" е монтаж

Снимка: Емил Иванов
"Премината е и последата граница, до която може да стигне безочието и липсата на елементарни скрупули у някои лица, разбиращи бизнеса като безнаказано злепоставяне на бизнесмени, политици и институции с цел дестабилизация на правителството". Това заяви в официално изявление до медиите

Георг Цветански, член на бордовете на директорите на "Фармако" и "Балканфарма". Той е консултант на "Дойче банк", която кандидатства за "Булгартабак" чрез "Тобако кепитъл партнерс".

Поводът е публикувана в столичен вестник стенограма от негов разговор с Майкъл Чорни в Тел Авив. Цветански посети изгонения бизнесмен и негов конкурент в наддаването за "Булгартабак" в Израел. Първоначално обяви, че срещата е случайна, а в последствие призна, че я е поискал. Вестникът на Чорни "Стандарт" публикува преди това поредица материали, уличаващи Цветански в укриване на 5 млн. долара данъци. Той ги дължал върху доходите си от продажба на акциите си във "Фармако" на исландската борса. От Главна данъчна дирекция припомниха, че финансовият министър Милен Велчев съобщи по повод публикациите, че главният данъчен директор е възложил проверка на Цветански в деня на публикацията. Целта на проверката е да се изяснят изнесените данни. От дирекцията заявиха, че не могат да обявят приключила ли е тя.

Според Цветански се прави целенасочен опит за очерняне на името му пред обществото. "След като не се справиха на полето на честната конкурентна битка и изчерпаха всички приемливи средства и доводи, те включиха в действие арсенал от методи, характерни за други среди, които нямат място в европейската бизнес-практика и култура", коментира Цветански.

"Никога и по никакъв повод не съм поставял под съмнение честността и компетентността на българското правителство. Както неведнъж съм заявявал процедурата по приватизаицята на "Булгартабак холдинг" е ясна и прозрачна, с еднакви правила за всички", декларира Цветански.

"Цветански минава по едно от банковите дела", каза пред "Сега" висш прокурор, но не можа да си спомни дали представителят на Дойче банк е обвиняем или свидетел и за кое дело става дума. Наша проверка установи, че Цветански не е обвиняем по нито едно от делата за фалити на банки.
10463
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД