:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 304
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Скандална книга за 11 септември излиза в САЩ

В края на месеца в САЩ излиза скандалната книга "11 септември - голямата лъжа" на французина Тиери Мейсан, съобщи Ройтерс. Тя беше публикувана в много страни, включително и у нас, но голямата амбиция на автора е да я представи пред американската публика. Мейсан твърди, че светът е бил заблуден за това, което в действително се е случило на 11 септември. Според него военна групировка от самото американско правителство е насочило дистанционно двата самолета към кулите на Световния търговски център, а Пентагонът е бил ударен не със самолет, а с ракета.

Под заглавието "Ужасяващата заблуда" във Франция книгата си заслужи подигравките на медиите, но пожъна търговски успех. Мейсан се надява да го повтори в САЩ, в по-голям мащаб.

"Надявам се да се получи дебат за това, какво се е случило в действителност и общественото съзнание в САЩ и света да се събуди", каза Мейсан в интервю. "Правителството на САЩ си избра изкупителни жертви, но не можем да позволим тези, които наистина са виновни да останат ненаказани, а невинните да бъдат бомбардирани", каза още авторът.

Книгата на Мейсан не се продаваше добре в родината му докато той не се появи в телевизионно ток-шоу през март. То предизвика истински фурор в книжарниците, а неговите теории подхраниха недоверието, което много французи изпитват към САЩ, особено в средите на левицата, отбелязва Ройтерс.

Пред някои от своите критици Мейсан призна, че няма отговор на всичките им въпроси. Например за това, какво се е случило с полет 77 на Америкън Еърлайнз и неговите 64 пътници, ако той действително не се е разбил в Пентагона.
8
846
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
8
 Видими 
23 Август 2002 02:04
Стар и изпитан ПР трик е като има да се замаже нещо е то да се забърка с глупост, така че истината да остане скрита за плебса.
23 Август 2002 06:06
Който още вярва, че Пентагонът е бил ударен от самолет, трябва да си припомни пълната липса на каквито и да е останки от такъв. Т.е., ако е бил самолет, трябва да се приеме, че Аллах е послушал молбата не на Бен Ладен, а на USrael, и е анихилирал всички следи
23 Август 2002 07:16
Vsi4ko e iasno kato bial den - rabota na SIA and MOSAD.
23 Август 2002 10:03
Дами и Господа,

Отговорете си на следните въпроси относно Пентагона:
1. Защо са засегнати 1-вия и част от втория етаж, в едни тесни граници, когато самолета е два пъти по-висок и многократно по-широк заедно с крилата, където е всичкото гориво?
2. Защо зелената площ пред пентагона веднага е била покрита с пясък?
3. Защо няма нито един свидетел, който да е видял ниско прелитащ самолет на Уошингтън?
4. Защо са били иззети записи от охранителна камера на намиращата се насреща бензиностанция?

Гореизложеното ни кара да мислим, че Пентагона е ударен най-вероятно от камион, а с версията за удара от самолет военното министерство се опитва да оправдае загубата на полет 77 на АА.

Спомнете си за медийното шоу в деня на атентатите. Защо веднага бяха разгласени имена на заподозени, когато логиката на едно разследване противоречи на подобно нещо?

Истината е, че по един гениален начин US-военните успяха да заблудят света и да накарат белите хора да съчуствуват на трагедията, като след това военния бюджет бе увеличен...
23 Август 2002 10:44
Avtorat e hem francyzin, hem prevarzenik na levicata.Logi4no e cledovatelno da "micli" kato 4erven taliban, cocialict i frencki nacionalict.Niama da ce y4ydia ako vav venite my te4e i malko arabcko-cigancka krav.Kreteni, USA mozeshe da vleze v afganictan i irak i bez da ci "vzriviava" ( cpored avtora) kylite i pentagona.camo atakata creshty US pocolctvata beshe doctata4no ocnovania.Ydara creshty kylite pokaza 4e US ca uiazvimi.CIA trabva da ca lydi da organizirat neshto, koeto pokazva yazvimocta na US i clabocta na cpecclyzbite.
23 Август 2002 11:24
Никога не съм преставал да мисля, че това е гигантска манипулация на военно-промишления комплекс на САЩ. Жалко за жертвите.
23 Август 2002 16:29
Натягай се, E.T./USA, гъзоближи. Въпреки всичко ще си останеш мюсюлманин (турски), дамгосан в САЩ като потенциален терорист. Отпечатъците ти, АДН-профилът ти пълнят всички компютри по цял свят. Името ти виси на специална страница в интернет, задължително закачено от учебното ти заведение. Където и да мръднеш, преследват те, гледат те подозрително. Принуден си да правиш шаблонни изказвания, за една неуместна дума - хайде в кубинския лагер. И така, в страх на гонено животно - докато окончателно дегенерираш и се скапеш. Куче!
23 Август 2002 22:51
Костофф и Муравей са направили тази провокация, за да замажат загубата на изборите.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД