:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 282
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Румъния обвини в нечестна игра австрийските банки

Румънският президент Траян Бъсеску отправи остри критики по адрес на австрийските банки заради техните намерения да изтеглят ресурси от поделенията си в Източна Европа. "Или е грешка, или е неразбиране на последствията. Припомням ви, че получихте огромни печалби в Румъния. И ако днес се готвите някак да оставите икономиката на Румъния без финансиране, ще го смятаме за акт, лишен от феърплей. Вярвам, че това няма да се случи и няма да се наложи да плащаме за алчността на банковите системи, когато даваха кредити срещу лична карта", заяви румънският президент.

Наскоро Централната австрийска банка препоръча намаляване на линиите за финансиране в Източна Европа, а шефът на Райфайзенбанк интернешънъл Херберт Щепик каза, че е възможно оттегляне от някои пазари. В Румъния Райфайзенбанк е сред основите играчи. Вчера ръководителят на румънското подразделение на Райфайзенбанк каза, че предложението на централната банка във Виена няма да засегне "на пръв поглед" местния клон. От дъщерната банка в България пък бяха категорични, че няма причини за притеснения и Райфайзенбанк дори смята да разшири пазарното си присъствие у нас.

Представителят на друга голяма австрийска банка - "Ерсте груп", която държи мажоритарния пакет в Румънската търговска банка, призна, че има натиск от банките майки към местните им филиали, коментира в. "Адевърул", като уточнява, че централната банка на Австрия е препоръчала на УниКредит банк, "Ерсте груп" и Райфайзенбанк интернешънъл, които присъстват и в Румъния, да поддържат съотношение между кредити и депозити под 110 процента.
2
1722
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
25 Ноември 2011 20:45
Натиск на Турция над Румъния , срещу Никулден ...
26 Ноември 2011 15:56
Разйфанзен един кредит не са дали от 2008-ма до сега, Само си събират плащанията по старите кредити и лапат комисонни от транзакции. БулБанк преди по-малко от година ми обявиха лихва за потребителски кредит забележете 22, 5 %. Направо са подгонили ИзиКредит и ДжетКредит. Вероятно с тези лихви и те не са дали много заеми. Извода е, те и без това само цоцат последните 3 години, заначи нищо няма да се промени. Просто сега си го казаха официално. :-)
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД