:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 289
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Реконтра

Поет търси съпруга

***


Напрежението в Специализирания съд за особено тежки престъпление към телезрителя беше дотолкова голямо, че кристалните полилеи светеха без никой да ги е включвал - ей така, от огромната наелектризираност на множеството. Мрачният ужас от чудовищното зверство, по което заседаваше съдът, беше изписал по лицата на присъстващите телевизионни шефове и прочее теледеятели, изпълнили залата до краен предел, онази особена тревожна просветленост, която обзема човек само при сблъсъка с бедствие от ранга на земетресение от девета по Рихтер или хумористична телевизионна програма. Програмна директорка тихо хлипаше някъде в задните редове. Председателят на съдебния състав, и той видимо силно притеснен от казуса, наруши мъртвешката тишина:

- Въведете подсъдимия!

Тежката двукатна врата се отвори с режещо скърцане и залата изохка - видът на чудовището напълно съответстваше на злодейството, което бе извършило. Слаб, бледен, дългокос, с някакво безумие в погледа. Подсилената охрана го поведе към поставената зад бронирано стъкло подсъдима скамейка. Веригата на белезниците, с които бяха закопчани и краката му, зловещо дрънчеше в цимента на пода.

- Подсъдими, разкажете какво се случи в десет часа на десети януари тази година!

- Този ден аз влезнах в кабинета на шефката на развлекателните предавания в нашата телевизия...

- Къде се намираше тя? Говорете, без да скривате фактите, подсъдими! Имаме пълен запис от охранителните камери!

- Тя... Тя седеше зад бюрото си и пиеше сутрешното си кафе. Аз се приближих, наведох се над нея и... - тук гласът на чудовището потрепери. - Казах й "Миче, абе дай да вземем и да направим едно риалити шоу "Поет търси съпруга"!

Глух ропот обзе множеството, някъде от задните редове собственик на частна телевизия не можа да сдържи гнева си, провикна се:

- Бесило! Бесило за такива!

- Тишина! Ще опразня залата! - кресна съдията и поради липсата на дървен чук, удари с юмрук по бюрото си. - Какво още й казахте, подсъдими?

- Ваша чест, разберете ме, нищо лошо не съм целял! Казах й: "Стига вече тия пари навсякъде из програмите ни! Та сделки, та лотарии, та печалби, та есемеси... Дай да покажем на аудиторията, че има и други ценности на този свят! Може да сме търговска телевизия, но и ние носим отговорност за бъдещето на нацията!"

- Извратеняк! Господи, какъв извратеняк! - изпищя шефката на рекламния отдел и припадна, свлече се бездиханна на пода.

Телевизионер налапа два пръста и захвана да свири с уста, телевизионерка зарида, засуети се телевизионен менажер:

- Лекар!? Има ли лекар в залата!?

Изнесоха припадналата. Заседанието продължи.

- Разбирате ли, Ваша чест, аз исках да стане ясно, че все пак двама души могат да направят семейство и просто защото се обичат! Не заради пари, не заради джип, не заради яхта, а заради великото "Обичам!"! - почти шепнеше подсъдимият иззад бронираното стъкло. - Наричаме това ново риалити "Поет търси съпруга" и показваме на публиката, внушаваме й, че мъж и жена може да се чувстват богати и щастливи и живеейки на таванче някакво, борейки се с несгодите, творейки бъдещето си! Разбирате ли, внушаваме, че няма начин да не успеят и да реализират себе си, щом са потопени в любов!

Тук ропотът в залата се превърна направо в грохот, присъстващите захванаха да блъскат с обувки в пода и седалките, засвириха с уста, завикаха "Ууууу!"...

- Няма ли кой да прекрати това издевателство?! - крещеше от мястото си председател на телевизионен борд на директорите. - Длъжни ли сме да слушаме как този декласиран тип говори подобни ужасии! Та тук има и бременни, има и хора в недобро здраве...

Така протичаха заседанията на Специализирания ТV съд по това особено скандално дело. Но ще ви кажа, получи си го чудовището! Здравата го опукаха! Наложиха му най-тежката възможна присъда! Ще е длъжен от сутрин до вечер да гледа само телевизионни реклами за прахове за пране! До живот! Без право на помилване!
1
1324
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
15 Януари 2012 22:35


"Ще е длъжен от сутрин до вечер
да гледа само телевизионни
реклами за прахове за пране!
До живот! Без право на помилване! "
Хуманно отношение на едно
цивилизовано общество. Я си
представете, че трябваше по цял
ден да гледа изпълненията
на Бойко Балона.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД