:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 328
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ЕС осъди Беларус заради екзекуции

Режимът в Минск изпълни смъртните присъди на обвинените за атентата в столичното метро
Александър Лукашенко
Европа остро осъди Беларус заради екзекуциите на двамата мъже, които бяха признати за виновни за атентата м.г. в метрото в Минск, при което загинаха 13 души, съобщиха световните медии. Осъдените за кървавите атаки Дмитрий Коновалов и Владислав Ковальов са били разстреляни през уикенда, съобщи беларуската държавна телевизия. Смъртната им присъда е била изпълнена, след като президентът Александър Лукашенко отказа да ги помилва. Коновалов и Ковальов бяха обвинени и признати за виновни за взрива, който уби 13 души и рани стотици в метрото на 11 април 2011 г. Те също така бяха признати за виновни заради атентат във Витебск през 2005 г.

Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Катрин Аштън призова Беларус да наложи мораториум върху смъртното наказание. "ЕС отхвърля смъртното наказание при всички обстоятелства. Смъртната присъда се разглежда като жестоко и нехуманно наказание, което представлява недопустимо отрицание на човешкото достойнство и неприкосновеност", гласи съобщение от офиса на Аштън. От нейното ведомство съобщиха, че двамата мъже са били "лишени от справедлив съдебен процес". Според генералния секретар на Съвета на Европа Турбьорн Ягланд "белоруският режим става все по-изолиран от демократична Европа". Германският външен министър Гидо Вестервеле също осъди изпълняването на смъртните присъди в Беларус, което според него още повече "ще усложни отношенията на Минск с Германия и ЕС".

Вчера около дома на екзекутирания Владислав Ковальов във Витебск дежуриха специални части на ОМОН, а милицията не разрешаваше на хората да оставят цветя и да палят свещи, съобщава кореспондент на Газета ру. По думите му към дома на Ковальов хора от цял Витебск носят цветя, но не могат да ги оставят. Служители на милицията ги спират по пътя към къщата. Пред посолството на Беларус в Москва граждани също оставяха цветя и палеха свещи в памет на екзекутираните за атентата в метрото на Минск.



СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Белоруски граждани слагат цветя по време на акция за солидарност с екзекутираните Дмитрий Коновалов и Владислав Ковальов в столицата Минск. Много хора в страната, а и извън нея, смятат, че двамата младежи са "изкупителни жертви на режима".
35
2237
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
35
 Видими 
18 Март 2012 19:45
Не помня да е имало такива остри думи от ЕС срещу САЩ, например като екзекутираха Тимъти Маквей. Нито са ги изолирали от "демократична Европа".
18 Март 2012 20:06
Батька е строг, но справедлив! Не трябва да се забравя обаче, че Беларус е инженерингова територия където Кремъл изпробва различни социални механизми.
Не мисля, че ще сбъркам ако предположа, че и в Русия може да се отмени мораториума за смъртното наказание.
18 Март 2012 20:53
Ако са извършили атентатите,просто са се отървали с по лесната смърт.Припомнете си какво стана счеченците,осъдени на по 10-15 години.
18 Март 2012 20:53
За малко да се изкажа по повед оставящите цветя за взривилите метрото, но се сетих за "турските" им предшественици у нас...
18 Март 2012 20:56
Вестник "СЕГА"- 03 ноември 2010 г:
"...Изпълнението на смъртните присъди и днес е част от ежедневието в САЩ. От началото на 2010 г. са екзекутирани 44 осъдени на смърт, припомня "Дойче веле". Огромна част от тях са умъртвени чрез поставянето на летална инжекция, а през юни т.г. в щата Юта бе изпълнена смъртна присъда чрез разстрел. Някои щати обаче продължават да използват електрически стол, но само при условие че осъденият на смърт избере сам така да срещне смъртта. Последният случай е от март 2010 г. в щата Вирджиния.
Само в 15 от американските щати смъртното наказание е отменено. Най-тежките присъди се произнасят и изпълняват в 35 щата, където повече от 3000 осъдени на смърт очакват наказанието им да бъде изпълнено..."-Натисни тук
18 Март 2012 20:57
Смъртната присъда се разглежда като жестоко и нехуманно наказание, което представлява недопустимо отрицание на човешкото достойнство и неприкосновеност", гласи съобщение от офиса на Аштън.
А като какво да се разглеждат атентатите при които откачалки избиват десетки невинни.
Светът напълно изперква. Целта на премахване смъртното наказание няма нищо общо с хуманността. Политиката на глобалния елит е да се предприемат всякакви стъпки за отслабване на държавността. И затова повечето държави в света линеят и заслабват. Отмяна на смъртното наказание е едно от нещата целящи отслабване на държавността и респекта към държавата.
Вероятно Батька трябваше да ги остави в затвора и да ги хранят до живот. И липсата на смъртно наказание да вдъхнови други атентатори.
Другата разпространена измишльотина, лъжа която се налага с купените медии е, че отмяната на смъртното наказание не намаляло престъпленията. И много хора повярваха на тая тъпня.
Даваха одеве по ТВ двама ограбени от крадци старци един от Крумовградско и един от Видинско. Историите са подобни - влизат крадци в къщата им - Местан гърми крадеца в крака с ловната си пушка. Идва полицията, задържа Местан а съда го осъжда. На крадеца - нищо. Човечеца плаче от обида, унижение и болка. Как после може да уважаваш такава държава - по скоро ще я намразиш. А и що за ненормални съдебни кадри... Журналиста ги пита - "Какъв е изборът на потърпевшия - да го пребият и ограбят, даже и убият или да се защити и да влезе в затвора ? Има ли трети избор ? Тъпия роден юрист вика - няма друг избор... Ей такива юристи вадят от Юридическия университет.... срам за юристите - истински срам.
Същия случай във Видински - човекът имал трактор , земя, животни. Мангалите всичко опоскали. Искал оръжие, ма полиция не му дала. Той се снабдява с газов и го преправя за стрлба със стоп патрони. Един пред очите му разбива вратата и човекът (80 годишен) вика на грабителя - "мани са че стрелям" - наглия мангал тръгва срещу му и човекът го гръмва. Хеле там съдиите са били малко по с всичкия си и не го осъждат за това че е прострелян рецидивистът. Ма пак го съдят за незаконно притежание за оръжие. От цялата работа последствието е, че вече половин година мангали не са влизали да го грабят - преди ежемесечно че и по няколко пъти на месец. И после някой вика че нямало ефект страха от възмездие.
Нещата около мангалската престъпност са трагични - една баба разправше как и окрали кокошките и вече никой не гледа нищо. Друг възрастен каза че циганските кражби са една от причината за срива в дребното селско стопанство.
На фона на всичко това един мазен депутатин убеждаваше, че ония в Америка били по-така а ний сме били по-иначе и в България не трябвало да се разрешава самозащита с оръжие, кога влязат да те обират. Излиза че трябва да си седиш и гледаш как те обират - ай си посегнал на крадеца - българските съдии ще те вкарат в затвора. Простия мазен депутат не вдява че след като бъдат простреляни някой и друг мангал, кражбите ще намалеят много. Ама тлъста промита глава вдява ли.
Най-отчайващото е бездействието на полицията - хората викат - "Тука има ини цигани постоянно ни крадат и вместо да ги обискират те ги питат "крали ли сте нещо" - "не' и с това се свършва всичко. Бабата вика - "идват пишат и си утьоват". Цялото село ги знай - само полицията не ги знай. То не става въпрос за хиляди заподозрени както е в града.... А веднъж размине ли се наказание, следва ефектът на снежната топка търкаляна по снега - кражбите набъбват постоянно.
До това ни докараха западните ценности - защитата на престъпника е издигната в култ - за жертвата никой не го е еня.
И затова много села са разорени - все едно е минало нашествие от вражески пълчища а държава, която да защити народа си няма. Обратно - тя защитава нашествениците и мачка народа си.
После се чудят че много хора намразват държавата създадена от това поколение политици - поколението от 50, 60, 70, 80-те години - срам за мъжете от тия поколения - 20 години разтурващи държавата ни водейки се по чужди акъли.
18 Март 2012 21:20
Израел, например постоянно избива тези които набеди за терористи - без съд и присъда. Даже имат система в която на министъра се поднася списък с враговете на Израел нарочени за убиване. Мосад си имат спец групи за мокри поръчки. Преди време пуснаха книга Мосад - на един израелски шпионин дето се е занимавал с такива работи. И САЩ го правят. Преди години гласуваха даже едно безумно правило - някой чиновник по веригата набеждава някой на гъ _за на географията за терорист и президента на САЩ разрешава убийството му. Taка действа най-ценностната демократична държава. На нея Аштънката не вика че убиствата без съд и присъда "се разглеждат като жестоко и нехуманно наказание, което представлява недопустимо отрицание на човешкото достойнство и неприкосновеност".
Повече за пуделите в ЕС не ми се говори - жалко е да гледаш силни държави като Анфлия, Франция, Германия които лижат задниka на чичо Сам. И жалко е да гледаш такива като Аштънката с промити мозъци и двойни стандарти. Заради такива като нея хората се отчайват от това дето върши ЕС - безнадежно невежество, мракобесие и слагачество.. Трябва ли да си баба Ванга да вденеш докъде ще я докара ЕС, какво ще е бъдещето му - той ще линее и ще загива с такива управници подлоги.
18 Март 2012 21:35
Смъртно наказание не трябва да има. Никой няма право да убива, още повече когато не е принуден да защитава живота си. По добре с прангите и на кариерата или в рудника - трудово превъзпитание.
18 Март 2012 22:04
Смъртно наказание не трябва да има. Никой няма право да убива, още повече когато не е принуден да защитава живота си. По добре с прангите и на кариерата или в рудника - трудово превъзпитание.
Някой има ли съмнение колко дълго щеше да продължи превъзпитанието на атентаторите от гара Буново например? Днес щяха да са сигурно вече депутати, "герои" в борбата срещу тоталитаризма. Можеха да се уредят и с орден "Стара планина". Все още могат, но посмъртно... А и никой не ги е убил - това си е самоубийство - да извършиш нещо, за което знаеш, че наказанието е смърт.
18 Март 2012 22:35
KASSAPINA,
/:/ "Смъртно наказание не трябва да има. Никой няма право да убива, още повече когато не е принуден да защитава живота си. По добре с прангите и на кариерата или в рудника - трудово превъзпитание.
..........................................................................
Абсолютно правилно!
П.П. Впрочем, тъкмо това е едната от 30-те точки в Програмата на партия "Атака", с която НЕ съм съгласен- и поради които 3 т. НЕ станах член на партия "Атака", въпреки, че съм един от учредителите й!)! Другите 2 точки са: извършване на РЕприватизация след Национализация и влизане на Православието задължително в училищата(върл атеист съм!)!
18 Март 2012 22:42
Ако си причинил по невнимание, техническа причина, дори и употреба на алкохол, смърт на 13 и оставиш стотици инвалиди /недай, Боже, да се случва/ - може и да има доживотен затвор .
Но целенасочено да убиваш чрез терор и само заради това , че Батька не допуска да превърнат страната му в Територия с колониален слугинаж , да поднасяш цветя заради изпълнена справедливо присъда за мотивиран терор и осакатяване на стотици - това поставя по съмненеие т.нар. "демократични ценности" , които се проявиха и без това в целия си блясък в касапницата в Либия , Сирия и други региони, където се гонят гонят чисто икономически интереси, скрити зад полиращи мантри.
18 Март 2012 22:53
(върл атеист съм!)!


...върл камунистин си, ама нали и Спасителя е от тях бре?!
18 Март 2012 23:07
Поздравявам беларусите за тази безкомпромистност !
18 Март 2012 23:09
Брей, било лошо нещо смъртното наказание.

Аз па си мисля, че в България има едни няколко хиляди човека, дето веднага требе напълнят един стадион и да ги гръмнат публично.
Сега требе разчитаме само на закона на джунглата и да се радваме при всяка блага вест на гръмната мутра или олигарх.
18 Март 2012 23:17
Без съд и присъда изтрепаха над един милион в Ирак. Без съд и присъда трепят с дронове. Без съд и присъда убиват по политически и национален признак. Фашисти.
18 Март 2012 23:45
ЗИП-е в Русия е отменено смъртното наказание още при Елцин.
Вижте това , направо е разтърсващо за ролята на "правозащитните" организации, връзките им с тероризма, кой и откъде командва седерастията. Всички аналогии ги виждаме и в България. Явно при Батката не им минават номерата.
Натисни тук
18 Март 2012 23:59
За тероризъм срещу мирни хора - само смъртно наказание. След като има неоспорими доказателства за вина - смърт по особено мъчителен начин. Батька тук се е оплескал - трябваше да не ги разстрелва, а да направи като Путя - "мочить в сортире". И да ги пише безследно изчезнали, избягали и т.н.
19 Март 2012 00:02
При умишлено убиство трябва смъртно наказание!При случаина катастрофа има убити и ранени пандиз и финасова компенсация.Това за мен е справедливост.Дори един полицай ме предупреди ако некой влезе в дома ми да се опитам моментално да избегам навън и след това да викам полиция.Всека друга реакция ще ми струва много по скъпо даже и пандис според щатните закони.Те са които могат да стрелят по него но не и аз.Тогава за какво ми е оръжие в дома?За да влезна по бързо в пандиза.Преди 20 години един тип около 35 години се опита да влезе в дома.Добре ,че предишната съпруга ме спре със секирата зад вратата да го прасна по главата.И добре ,че я полушах.Оказа се,че не е сам.На около 100м по нагоре в друга кола беше партниора му гледаме от прозореца как спре до него и след това продалжиха заедно.Ако бех го убил само след неколко минути партниора ще е разбрал,че се случило нещо с него и ще извика полиция преди да сам го натоварил в пикапа.Затова закона ти дава възможност като чуеш алармата да бегаш като при пожар.Нема правосъдие никаде а па за логика да не говорим.Казвам на полицая ами да им оства и по едно кафе преди да избегам.Той ме гледа учудено защо не мога да разбера колко сериозна е тази ситуация и се опитвам да философствам.
19 Март 2012 00:02
"Изпълнението на смъртните присъди и днес е част от ежедневието в САЩ" Това е голяма похвала за УСА. Само така може да има ред. И да не се забравя: всеки неосъждан гражданин на УСА може да притежава оръжие (не едно) за самозащита. Затова няма никакъв наплив на мангали за УСА. Пък и за Америките няма - така де, никъде там не се церемонят.
19 Март 2012 00:54
Стария Хъш, в кой щат живееш? "Съветниците" нещо не са добри.
В къщата ти ли е, вътре, стреляш и не питаш. Ако бандита бяга от тебе, щот рогата ти големи, тогава няма заплаха към теб, и не можеш да твърдиш, че има каквито и да е елементи на самоотбрана. Капиш, дръти? И недей да стреляш повече отколкото е необходимо да го подариш на попа, щот ше те питат с ква цел си се забавлявал.
19 Март 2012 00:59
staria hush, това което пишеш доста се разминава с това, което пишат медиите у вас. Пълно е със заглавия от типа
Man crits intruder with fatal bow-and-arrow shot. No charges filed ... No charge for mom who shot alleged burglar ... A Colorado Springs resident will not be charged for fatally shooting an intruder who tried to break into a home that he apparently thought was his, prosecutors said Tuesday ... HAMILTON — The man who shot and killed an intruder inside his Hilda Avenue home earlier this month was not pressed charges by a Butler County grand jury on Wednesday ....A Sneads Ferry man who shot a teenager charged with trying to break into the man's home Monday will not be charged, authorities said. Landon Crews, of Crows Nest Lane, shot 18-year-old Cyle Norris early Monday morning. Detectives with the Onslow County Sheriff's Department said Norris was trying to crawl through a broken window when Crews shot him in the right forearm with No. 7 shot from a 12-gauge shotgun ...

За единия от случаите имаше предаване по БТВ
Натисни тук
Натисни тук



19 Март 2012 01:18
Хъше, ти наистина ли в УСА живееш???
19 Март 2012 02:10
Аз говоря за нашия щат Ню Джерси и съм на 15 мили морска линия от Манхатан.С влак около 40 минути до 34 улица кадето е гарата на седмо авеню.Всеки щат има собствени закони.В нашия щат е необходимо позволително от полицията за закупка на оръжие дори въздушен пистолет и пушка . Пермита ми струва $2 преди 4о години + двама приятели беха необходими за гарант.Сега не знам цените.Но в другите щати си го купуваш като играчка.А ако го убиеш вътре в дома едвали съда ще приеме,че е самоотбрана.Един смешен случай в нашия щат.Крадец влиза в дома.Но собственика е бил в дома си.Нема оръжие но го подголил с тоягата.Крадеца успява да избега от прозореца но си счупва крака.За това престъпление на крадеца 6 месеца условна присъда.За собственика също присъда за побой +$150,000 обещетение за счупения крак.Застраховката на дома плаща сумата на крадеца.Адвоката получава 1/3 от сумата.Та не ми говорете за правосъдие.Ако набиеш собственото си куче е 6 месеца пандиз в нашия щат.За побой на съпругата от 3 до 6 месеца пандиз.Аз бех късметлия и се разминавах само с условни присъди защото съдиите беха евреи и познаваха БГ манталитет.
19 Март 2012 02:59
staria hush
19 Мар 2012 02:10


Е, не! Не и не! Никога вече няма да чета форума из ранните часове, щото и СЕГА не ме сдържа простотията, а какво ми иде на ум да напиша, при подобни имплозии... не е истина, сееба у простака!!!

Ама за това:
но го подголил с тоягата
... Пулицер, Нобел и Аскеер едновременно!!!
19 Март 2012 03:08
Епа ако напиша с беизбола едвали ще ме разберат но е едно и също около 1м дърво.Дори и аз имам такава бухалка.
19 Март 2012 05:24
Прегледах преди малко руската преса във връзка с разобличителния филм "Анатомия оппозиции"(по-горе съм постнал линк към страницата) и връзката им с американското посолство, неправителствените и терористични организации. Вече 3-ти ден стават интересни неща в Русия. Много са ми забавни как се услушват българските СМИ и не казват нищо, докато американското посолство или СНН не излезе с някое становище/лъжа/мнение.
19 Март 2012 07:20




Анастаси,че минаха ли 10-15 години?
19 Март 2012 08:19
Хората толкова свикнаха с двойните стандарти и лицемерие на западните политици, че вече не се и замислят, като ги работят. Значи:
ЕС осъди Беларус заради екзекуции
, а от друга ЕС подкрепи САЩ в екзекуцията на цели държави в името на борбата срещу тероризма.
19 Март 2012 08:42
Аз бех късметлия и се разминавах само с условни присъди защото съдиите беха евреи и познаваха БГ манталитет.
Не се разбра кучето ил украинката си набил.
19 Март 2012 09:15
Хъшче ,че там други съдии освен еврета има ли?
19 Март 2012 09:30
Няма да е било за кучето щот еврейските съдии не го знаят тоз български манталитет. То и аз не го знам.
19 Март 2012 09:59
"Изпълнението на смъртните присъди и днес е част от ежедневието в САЩ" Това е голяма похвала за УСА. Само така може да има ред. И да не се забравя: всеки неосъждан гражданин на УСА може да притежава оръжие (не едно) за самозащита. Затова няма никакъв наплив на мангали за УСА. Пък и за Америките няма - така де, никъде там не се церемонят."

1. Престъпността, вкл. най-тежките престъпления - изнасилване, убийство, трафик на наркотици, създаване на престъпна група и пр. в САЩ са много по-високи отколкото в ЕС, където няма смъртно наказание от много, много години. И няма никаква тенденция за промяна на това съотношение.
2. Това, че няма наплив на мангали за САЩ е много смешно. Наистина е много смешно. Дори няма да си правя труда да ти обясня защо е толкова смешно. Питай някой от колегите във форума, които живеят в САЩ.
19 Март 2012 12:28
Нищо не разбирате от мерки за сближаване между САЩ и Белорусия.
19 Март 2012 16:10
...
21 Март 2012 09:22
21 март 2012
Повдигнато е обвинение срещу двамата заподозрени в подготовка на покушение на руския премиер Владимир Путин гражданин на Казахстан и жител на Грозни в подготовка на терористичен акт и участие в терористично нападение...
На 21 февруари „Первий канал” съобщи, че спец службите на Украйна и Русия в началото на месеца са задържали в Одаса международно издирвани престъпници. От техните показания стана известно, че те са готвели покушение на Путин в Москва веднага след президентските избори и зад това престъпление стои Доку Умаров – последният от прословутите главатари на банда в Северен Кавказ, който остава на свобода.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД