:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 357
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Музика без жици вкъщи и навън

Вече може да се слуша качествен звук и без да опасвате къщата с кабели
СНИМКА: s1.blomedia.pl
Logitech UE Air
Все повече от устройствата, които ползваме, са безжични. Затова и възможностите за пренос на звук в домашни условия без кабели не бива да ни изненадват. И далеч вече не говорим само за слушалки.

Нагледен пример е представеният от Logitech миналата седмица UE Air Speaker. Устройството е съвместимо с разработения от Apple AirPlay протокол, което означава, че е способно да възпроизвежда музика, свързвайки се безжично с iPhone (версия 3GS или по-нова), iPad или iPod touch. За целта се оползотворява наличната в дома WiFi мрежа. Моделът е оборудван с два високочестотни и още толкова басови говорители. Интересен момент при него е използването на сигнатурата на придобитата преди години от компанията марка Ultimate Ears, която произвеждаше най-вече слушалки тип "тапи". Тонколоните очевидно ще са нова насока за развитие.

Според представители на производителя UE Air Speaker е насочен към новата категория меломани, за които собствените им iPad и iPhone устройства представляват центърът на музикалните им преживявания. Има само една, но съществена пречка - неговата цена, която за Европа е определена на 349 евро.

Logitech обаче разполагат и с други мини системи, позволяващи безжична връзка между телефони и таблети, от една страна, и високоговорители, от друга. Една от по-интересните е Wireless Boombox, която комбинира впечатляващите за сравнително малкия си размер два 3-инчови неодимови говорителя за средните честоти, две 0.5-инчови, отново неодимови пищялки и 4 пасивни басови говорителя. Този модел ползва доста по-популярния Bluetooth като стандарт за пренос. Това означава, че можете да сдвоите вашето персонално устройство - телефон, смартфон, таблет или нещо друго, с тонколоната, без да е задължително то до е произведено от Apple. Единствено условие е да поддържа Bluetooth A2DP профила за поточно възпроизвеждане на аудиофайлове. Още повече Wireless Boombox може да се използва и в мобилни условия - освен включен в електрическата мрежа, той работи и на акумулатор (тогава времето за употреба е ограничено в рамките на 6 часа).

Друг производител, чийто продукт в този клас може да се намери в търговската мрежа в България, е Philips. Streamium Mci298 не е чак толкова ново устройство, но пък е интересно само по себе си заради нестандартните допълнителни функции. Ако трябва да го позиционираме някъде в редицата от средствата за възпроизвеждане на музика в цифров формат, то ще е между класическата домашна Hi-Fi система и безжичните устройства за достъп до интернет. При него едната опция е да подавате музика към колонките с мощност 2x10W RMS през домашния WiFi рутер, като по този начин го ползвате като безжични колонки. В същото време обаче системата може да се свърже през същата тази WiFi мрежа в интернет и да ви позволява да прослушвате списък от хиляди безплатни онлайн радиостанции или да възпроизвеждате музика от iTunes профила си, без да е нужно друго приспособление - било то компютър, таблет или смартфон. Този модел има и дисплей, чувствителен на допир. Така той служи едновременно за управление (другият начин е чрез включено в комплекта дистанционно) и за изписване на служебната информация за просвирваната музика. На екрана могат да се показват и безжично прехвърлени изображения, а ако файловете ви са записани на външен диск или USB памет, те ще бъдат прочетени чрез предвиденото USB гнездо. На споменатото дистанционно управление пък има място за специални бутони за директен достъп до предпочитани функции. Чрез тях потребителят може бързо да достигне до любимата си интернет радиостанция или до поточно възпроизвеждане на музика от компютъра си.
СНИМКА: p4c.philips.com
Phillips Streamium Mci298
СНИМКА: blog.logitech.com
С Logitech Wireless Boombox можете да си пускате музика от всяка част на дома
871
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД