:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 249
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Скопие припряно скри паметника на Симеон Радев в хранилище

Паметникът на Симеон Радев бил поставен погрешка пред МВнР в Скопие и властите експресно го махнали завчера, става ясно от публикации в скопски медии вчера. Бързането за премахване на скулптурата е било толкова голямо, че в началото е бил свален друг паметник, пише "Утрински вестник". Официалното обяснение е, че скулптурата не била предназначена за там и е била поставена на сградата на МВнР по грешка. Допълнителна тежест на скандала даде и реакцията на опозиционния Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ), откъдето са запитали - как е възможно да се прави скулптура на Радев, който се е подписал под договора за разделяне на Македония. Според дипломати става дума за скандал. "Подобно нещо, слагане на скулптура на Радев, въобще не беше нужно. Направена е грешка и не толкова за това, че Радев е македонец, който е казвал, че е българин, а заради политическите ходове на България в момента. Недопустимо е във време, когато България прави огромни усилия да се присъедини към Гърция в оспорването на македонската идентичност, да се появи подобна скулптура", заявил Слободан Чашуле, бивш министър на външните работи.

Македонският в. "Дневник" добавя, че от правителството съобщили, че статуята на Радев е била поставена по грешка и тя ще бъде дадена на Музея на Македония. Директорът на правителствената служба, която е поръчала статуята - Васе Доневски, казва, че паметникът ще бъде сложен в хранилището на музея, съобщи агенция "Фокус".

6
1881
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
12 Април 2012 21:35
"Извинете, грешка!"- каза таралежа, слизайки от четката за дъски.
13 Април 2012 09:05
Да тръгва за София!
13 Април 2012 13:43
Скриха Радев, ама им лъснаха голите задници...
13 Април 2012 13:48
че Радев е македонец, който е казвал, че е българин,

Взех да се замислям за мене си, пардон, за менека си. Дали не е същият и моят случай? Казва ли ти некой....
13 Април 2012 17:26
Инаку, Димитров/Божидар Димитров/ вчера изјави дека му се наполнило срцето кога видел дека Радев се нашол на нашето МНР, дека го чека денот кога и негова скулптура ќе осамне во Македонија и дека индиректно се признало дека Македонците се Бугари, а нашето МНР разгранок на бугарското. Па додаде дека очекува еден ден Музејот на Македонија да стане разгранок на бугарскиот, и дека споменици на важни бугарски личности ќе осамнат пред сите министерства во нашата држава.

Натисни тук
13 Април 2012 18:03
Геновева,
Македония е държава на еничари. За тези които ги мързи да четат за да се информират, направиха филма "Време разделно".
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД