:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 280
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ЕДИНСТВЕН ТОЙ ЩЕ ГИ СБЕРЕ

И това лято ще е на супергероите

"Отмъстителите" набира арсенал от книжките с картинки на Marvel
снимка: форум филм
Тор и Капитан Америка - рамо до рамо в екшъна.
В лятото, което предстои да ни поднесе още поредният "Спайдърмен" и "Черният рицар: Възраждане" (без да броим "Прометей" на Ридли Скот през юни, защото той е буквално от друга планета, "Отмъстителите" е все пак най-дългоочакваната от серията екранизации по комикс. Marvel, легендарното издателство в жанра, започна подгряването още преди 4 години с "Железният човек" на Джон Фавро. В очакване на кулминацията последваха "Хълк", "Железният човек 2", "Хълк 2", скорошните "Тор" и "Капитан Америка".

Амбицията на Marvel бе да направи филм, който да събере богове, хора, мутанти, чудовища в една обща мисия. За по-неподготвените в комикс-жанра - нещо като колажа на паметника на Съветската армия преди време. Неподготвените обаче нямат работа в киносалона на тази прожекция - комикс-културата има достатъчно почитатели по света, щото "Отмъстителите" да избие 200-милионния си бюджет, още преди да е показан за пръв път в родните САЩ (премиерата в другите страни, включително и у нас, изпревари американската с няколко дни).

И така, режисьор на "Отмъстителите" е Джос Уедън, а в ролите виждаме Робърт Дауни-син като Железния, Крис Хемсуърт като Тор, Крис Евънс като капитан Америка, Марк Ръфало като Хълк, Самюел Джексън като Ник Фюри, Скарлет Йохансон като Черната вдовица, Джереми Ренър като Ястребово око и Том Хидълстън като архизлодея Локи. Повечето от тях познаваме от други филми, единствената новост е Ръфало - точно попадение като Хълк! Той е вече третият, но и най-добрият актьор, който се наема в тази роля. Скарлет също е страхотна - единствена жена в натъпкан с тестостерон дрийм тийм, тя се справя блестящо. Дауни продължава да търкаля хумористични лафчета и да се държи, сякаш е в собствен филм (поредното продължение на "Железния човек" предстои).

Но Уедън успява да балансира историята така, че всеки от суперотбора да има свое място и своя добре изяснена мотивация. Това се случва в първата половина на филма, която може да е леко усложнена за хората, незапознати с вселената на Marvel и нейните обитатели, или пък леко скучна за тези, които я познават като петте си пръстта. Тази част обаче има своето място - когато идва време за голямата патаклама, всеки от героите е достатъчно изяснен и познат на зрителя, така че да му пука. Сюжетната завръзка накратко: Локи, който се е завърнал от изгнанието си след "Тор", открадва от военните мощния Тесеракт (същият, който потъна в океана в "Капитан Америка"), за да властва над Земята. Дотук нищо революционно - и свадливите полубогове явно разчитат на възобновяемите енергийни източници. Съответно шефът на Щ.И.Т. Ник Фюри решава да събере де що има супергерои, за да спаси човечеството. Както разбирате, дълбоки умозаключения в следващите 2 часа няма да има - само чисто забавление и ефектна бутафория. В 3D.

Забавлението е на ниво. Още преди разрушителната схватка с извънземните на финала - която по нищо не отстъпва екшън-вакханалиите от "Трансформърс" - виждаме противоборства между отделните супергерои. Преди да заработят като отбор, те ще минат през конфликти на лична основа, които къртят в буквалния смисъл (дървета; скали; самолетоносачи; каквото намерят). Феновете ще могат да се насладят и на епизодична роля на Стан Лий - 90-годишния легендарен художник, нарисувал през 50-те и 60-те години повечето от участниците във филма: "Супергерои в Ню Йорк? Няма такова нещо!"

"Отмъстителите" е първата продукция на Marvel, която се дистрибутира от "Дисни" (киногигантът купи комикс-легендата през 2009 г.), но няма да е последната. Планира се както продължение на "Отмъстителите", така и нови серии на "Железният човек", "Тор" и "Капитан Америка". И така поне до 2014-а - или до края на света.

снимка: форум филм
А край тях - и прекрасната Скарлет Йохансон като Черната вдовица.
1
1844
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
04 Май 2012 06:40
Oще един филм в списъка "да не зема да се излъжа да го гледам"... гледам - списъка станАл бая дълъг, а сигурно 80% от плявата напоследък от Холивуд се бори (успешно засега) за място в него...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД