:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 436
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Това, което имаме, и другото, което е

На седлото на Рубиконя

От парламентарната трибуна
Уважаема г-жо председател,

Дами и господа народни представители,

Дойдох тук, за да ви разкажа какво извърши държавата като реакция, действия и противодействия на разрушителното земетресение и други бедствия, които се случиха на територията на страната. Но преди всичко искам, както плющи дъждът навън, така да изплющя аз със словото си по всичко това, което имаме като БСП, които са имали своите вътрешни министри през годините и от които виждаме всичкия този резултат, който е налице.

Ах, вие, мразени от мен лица и хора с престъпно съзнание и порочни ценности! Вие, цветя на злото, сигурно мислите, че не знам откъде се пуска компютърът. Дори да е така, аз знам какво правите в интернет, защото това, което имаме като експерти в МВР следят целия интернет и много добре знам какво е написал на стената си във "Фейсбук" циничният червен депутат Крутев, който се мисли за много як*. Искам да го прочета от тази трибуна, както навремето четох телефонните разговори на ония горнооряховски джелати, наричащи се лекари. Ето какво е написал този долник на съответната стена:

"Земетресението събори няколко комина и един селски мост. Стотина къщи се напукаха. Защо това се превръща в единствената национална тема?... Човек ще си каже, че си нямаме сериозни проблеми в тази държава, та се занимаваме с измислени. Вредата за живота на хората от замразените доходи е доста по-голяма, отколкото земетресението успя да нанесе!"

Това е позор, дами и господа! Като ми прочетоха тази гнусотия, в очите ми все едно се напука язовирна стена. Усетих как очните ми капиляри се пръскат и се очертават като едни червени пукнатини. Бях на терен, помагах на хората и на децата си да преодолеят стреса, по лицето ми - прах. И по прашните ми страни потекоха бистри вади - сълзите на благородния гняв. О, аз ще отмъстя за тези граждани. Този безсъвестен депутат се гаври с хората на територията на Пернишка област. И другото, което е - тази ваша партия и политическа формация дълги години се занимаваше с покупко-препродажба на избори, вместо да укрепи това, което имаме като виадукти и мостови съоръжения, без да забравяме и безхаберието ви по отношение на язовирните стени във "Фейсбук" и другаде на територията на страната.

Яхнах моя верен Рубикон и копитата му зачаткаха. Препуснах към Перник, координирах действия, прегръщах пострадали, редях тухли, дори иззидах един комин. "Граждани на миньорския град! - проповядвах аз на тълпите. - Дойдох тук на Рубиконя си, за да ви подкрепя и да измия един срам от лицето на България, което бе окаляно от г-н Крутев. Граждани на гордия Перник! Това лице Крутев, този нелицеприятен фейс и сурат заслужава само едно - винкел с V-образен профил, да не казвам пернишко самоубийство в присъствие на длъжностно лице. О, дъждове и порои, вие ще отмиете калта, но няма да измиете срама!"

Попомагах, покоординирах, па се зачу, че нейде из Великотърновско едно Рубиконче превъртяло и напуснало коритото си, пострадали три села. Брех, викам си, и кончетата си къпят в корита хората, живот си живеят в това, което имаме като мандат, и категорично благоденстват. То пък било някаква рекичка - не разбрах защо са я кръстили на кон и какви толкова щети може да нанесе едно излязло от коритото си конче. Както и да е. Отидох там, състрадавах интензивно, гледах реката и сумтях, посъчувствах на хората и препуснах към поречието на Струма, понеже се чу, че и там имало проблеми, наследени от тройната коалиция - съборил се мост, една кола паднала в реката. По пътя срещнах това, което имаме като Министър-Председател, и другото, което е регионален министър. Местеха си някакви блатни кокичета от единия лот в другия. Разменихме две приказки, минах през пасарелката за таралежи и се върнах в София.

Там видях един друг цоциалист, депутат от Перник. Вместо да помага на пострадалите и да им съчувства, той се гушка със съпартийка, щото били в меден месец.

Такива сте вие, господа цоциалисти, и най-голямото бедствие на територията на страната сте вие, а не съответното земетресение.

Благодаря ви за вниманието.

---------

* Иво Балев

** От руски - круто = яко, cool.
1214
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД