:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 355
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Спецпрокуратурата подгони крадци на гориво

Организирана престъпна група, извършвала кражба на гориво от БДЖ, бе задържана вчера, съобщиха от спецпрокуратурата. Петимата мъже са действали от началото на миналата година, като източвали по около 10 тона седмично. Дизелът се е крадял от локомотиви и цистерни на "ЛУКойл", които транспортирали горивото към летище София. И петимата задържани са служители на "Товарни превози". За тартор на групата бе посочен Петко Николов-Нафтата. Повдигнато му е обвинение като ръководител на организирана престъпна група. Останалите четирима са привлечени като съучастници. При обиските в седем имота в София и Ихтиман разследващите са открили 4.5 тона дизел, бензин и керосин. В жилище на един от участниците в столичния кв. "Белите брези" са открити незаконни револвер, цигари и алкохол без бандерол, 55 000 лева и 19 000 евро. От мазето на същото жилище е иззето близо 1 тон дизелово гориво в туби, а от гараж в "Младост" - около 800 литра. Близо 2.5 тона горива са иззети от частни имоти в Ихтиман на двама от участниците в групата.

"Източването се е извършвало циклично, на всеки два-три дни. От една цистерна се точи между 100 и 250 литра, като едната цистерна е около 60 тона. След разтоварването има един санитарен минимум, който не може да се източи, и те се възползват от него и го вземат. Той е около 300 литра", обясни инспектор Емил Димитров от "Транспортна полиция". Краденото гориво се пресипвало в бидони и след това се е продавало. Според полицията групата е източвала около 500 литра гориво на ден.

974
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД