:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 433,313,316
Активни 218
Страници 2,809
За един ден 1,302,066
Глава в отвратително състояние

Това, което реално съответства на лицето Цецоу в реално време

Виктор Николаев, bTV: В доклада си опозицията вече критикува, ДАНС въобще не са разписали изречение, че има някаква опасност от тероризъм и че всичко е било подценено. И, че да, подобна заплаха трудно може да се улови. Тя е една от най-невидимите, но въпросът е с какви дупки по мрежата ловиш. Все пак смятате ли, че имаме тежък проблем със сигурността и че без да се самобичуваме, че сме проспали някои от трудно забележимите детайли, за да не се случи това?

Цветан Цветанов, МВР: Вижте, в момента ние говорим за след терористичен акт. Може да се предположи, че има някои пропуски, които са допуснати. Но тук това, което мога да кажа, е, че от вчерашния дебат при президента от Консултативния съвет това, което беше възложено, и това, което ще извърши изпълнителната власт, респективно Министерски съвет, е да се направи един задълбочен анализ за динамиката за средата на сигурност. Защото трябва да ви кажа, че тази динамика, тя е постоянно променяща се. И аз мога да ви кажа, че дори в общия политически момент в ЕК аз знам каква е била ситуацията, когато имахме Арабската пролет, и каква беше реакцията на ЕК. Тогава нямаше реална политика спрямо тези миграционни процеси. Сега в момента ЕК има стратегия за това, което се случва в Сирия, и този миграционен натиск, който може да се засили към ЕС. Говоря го и го давам за пример това нещо като съпоставка за динамиката на процесите, които се случват в целия свят, глобално...

...Вижте, в ДАНС има изграден център, който е изцяло с компетентност относно действия за борба с тероризма. Там има изградени връзки със съответните партньорски служби в реално време. И всяка една информация, която може да бъде подадена, както към българските, и всяка една информация, която може да бъде подадена от българските към съответните партньори, се прави в реално време и това е част от комплексните мерки, които се правят в целия свят.

ВН: ...Вярно ли е, че още 2009 година е имало план, който не се е изпълнявал? Мисля, че вчера е станало дума за това - за повече рамки, скенери и друга охранителна техника.

ЦвЦв: Това е част от комплекса от мерки, който трябва да бъде реализиран. И мога да ви кажа, че това, което се случва в Лондон, имаме видеонаблюдение почти навсякъде. Това, което сме започнали да правим през последните години, тук мога да кажа - видеонаблюдението започна от предишното правителство в партньорство със СОТ. И вие виждате, че там, където има видеонаблюдение, имаме както понижаване на престъпността, така също в реално време да наблюдаваш обстановката.

ВН: ...Днес в някои от вестниците се показват нови образи, пак ви връщам към конкретиката, доколкото можем и ние да получим такава на този етап, нови фотороботи, два нови. Във в. "Преса" ги видях. Има ли нов образ, който ще бъде разпространен или който вече е разпространен, за да търсите свидетелства за местонахождението и престоя му?

ЦвЦв: Това, което в момента се опитваме да направим заедно с партньорите, е да възстановим лицето като снимка на база на това, което имаме от аутопсията, от главата, която беше в отвратително състояние за гледане от обикновения зрител. И това, което имаме като възможност, да бъде възстановено и с наблюдението, което беше в обсега от "Сарафово" и преди да се качи в таксиметровия автомобил, за да можем да възпроизведем снимка, която да съответства 90-95 процента на истинската самоличност, за да може да бъде пусната към нашите партньори, за да може и в държавите, където се предполага, че може да бъде това лице, да ни подпомогне.

ВН: Тоест, ще пуснете по медиите, до дни, така ли?

ЦвЦв: Това също се обсъжда - да бъде пусната като снимка и в българските медии, но във вид, в който няма да предизвика смут в обществото.

ВН: Обработва се - с компютър се слага всичко онова, което не е останало по лицето, но чертите са запазени? Тоест отпечатан е нов образ.

ЦвЦв: Абсолютно. Ще бъде снимка, която реално ще съответства на лицето!
1
1474
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
28 Юли 2012 10:54
ЦвЦв: Това е част от комплекса от мерки, който трябва да бъде реализиран. И мога да ви кажа, че това, което се случва в Лондон, имаме видеонаблюдение почти навсякъде. Това, което сме започнали да правим през последните години, тук мога да кажа - видеонаблюдението започна от предишното правителство в партньорство със СОТ. И вие виждате, че там, където има видеонаблюдение, имаме както понижаване на престъпността, така също в реално време да наблюдаваш обстановката.

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД