:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 359
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Оневиниха Селвелиева за тайните по делото "Луканов"

Военен прокурор прекрати делото срещу бившата шефка на пресцентъра на МВР Нина Селвелиева, научи "Сега". Това станало на 5 септември с постановление на подп. Крумов от столичната военноокръжна прокуратура. Мотивът е, че "деянието не съставлява престъпление поради своята малозначителност". Селвелиева потвърди прекратяването, но отказа друг коментар. Тя е първата пресшефка, разследвана от прокуратурата.

Делото срещу Селвелиева започна през 2000 г. и го засекретиха. Тя бе обвинена за издадената на пресата схема за поръчителите и убийците по делото "Луканов". С тези данни бяха запознати само няколко полицаи и следователи. През 2000 г. обаче прокурорите прецениха, че с бездействието си Селвелиева допуснала изтичане на данни, което можело да попречи на разследването кой уби бившия премиер. Вината бе определена като длъжностно престъпление и Селвелиева трябваше да иска разрешение за всяко излизане в чужбина с официална делегация. Пресшефката отрече да е издавала следствени тайни на медиите.
659
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД