:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 274
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
vox populi

Хайде да върнем Цар Освободител на руснаците, а те да ни върнат на Турция

Абсурдната идея на депутата Лъчезар Тошев срещу парламента да има паметник на хан Аспарух предизвика присмеха на форума на "Сега"
Снимка: Борислав Николов
Демонтирането за реставрация на фигурата на руския император Александър Втори "вдъхнови" депутата от СДС Лъчезар Тошев да предложи на същото място да има паметник на хан Аспарух заради "изобилието на руски знаци в центъра на София". Паметникът е дело на прочутия флорентински скулптор Арналдо Дзоки. Официалното му откриване е през 1907 г. Италианецът печели конкурса за проект, обявен в края на XIX век по инициатива на Върховния поборническо-опълченски комитет.
Pisi Misi

Стига сте местели паметници, бе! Като искате, направете един грандиозен паметник на Аспарух и намерете място да го сложите. Може ли толкоз тъпи хора да са депутати? Може.

То при всички положения паметникът на Аспарух ще е плод на лично въображение, защото никой не знае как е изглеждал в действителност.



intel_inside

това ще бъде голям цирк копие на мадарския конник в 3D - и да се върти на фона на прожектори и да има аудиооформление от пайнер

само така ще стане работата



drenski

E....Това е вече безобразие! И още веднъж показва,че тия ....от СДС наистина са изхвърлени от историята!



brightside

Най-добрата скулптура за площада би била една неангажирана национално и политически пластика, с чисто художествени качества, която радва очите и ума. Поставяне на паметници на царе е глупост.



buzefal

Ако нямаше руски император, нито щеше да има български парламент, нито пък някакъв си депутат, който нещо си щеше да иска!



OLDMAD

Що е Лъчко, все е "мозък"!



Anastass Stasev

Айде-е-е ....... наште дебили стоят, стоят и като не могат нищо свястно да измислят, на магарето чуш казват. Не мой така Скопие да е по-напред от нас. Очаква се предложение за паметник на Александър Македонски, триумфални арки броя две на Орлов и Лъвов мост, а защо не и паметник на Абрахам Линколн. Макетата да се пукат от яд!



Тимур и неговите командоси

Достатъчно е да си спомним идеята на Лъчезар Тошев преподаватели, омаловажаващи престъпленията на комунизма, да бъдат осъждани на срок от 1 до 5 години затвор. Впрочем, в проекта същото се отнасяше и за медиите. Самият факт, че подобен човек може да бъде депутат няколко пъти поред, говори много за зрелостта на обществото ни.



Brightman

Руският император Александър II е реалният създател на реалната българска държава, без който нямаше да го има и парламента, пред който е поставен паметникът му, а Тошев щеше да е Тошоглу и най-много да попаднеше в нещо като българско ДПС в Меджлиса, но въобще не е сигурно, защото досега е показал единствено пълно безличие и малоумия.

Аспарух (Еспер рекс) не е основавал никаква държава. Единствено е спечелил война с императора на Източната римска империя (вероятно религиозна) и разширил владенията си на юг от Дунава до Стара планина. Родът му е управлявал северно от Дунава от 117 година, след изтласкването оттам на римския император Адриан.



Djok

Няма умора българският нихилизъм и продажничество! Разбира се, че е необходим паметник на хан Аспарух, но не на мястото на Цар Освободител. Двамата не си пречат. Какво и кой пречеше да се издигне паметник на създателя на нашата държава? Как може Испания да не е бутнала наследството си от маврите, а нашите "политици" и "родолюбци" докараха страната до колапс, населението намалява с милиони, последни сме по доходи и се занимават само с глупости и насъскват хората на принципа всеки срещу всички и всички срещу всеки. Наистина вече са крайно наложителни психотестове за заемащите обществени и изборни длъжности. И това не е ограничаване правата на личността, а предпазване на обществото.



The Bulgarian Lion

Както е казала по-горе Pisi Misi, нека се направи паметник на Аспарух. Защо трябва да се мести паметникът на Цар Освободител?



Brightman

Благодарностите ще ги изкажем на СДС на изборите, за които видно Тошев е много ценен, щом от 21 години им е депутат.



Pisi Misi

Ако ме питате, ГEРБ са платили на слугите си в СДС да спретнат това тъпоумно предложение, та да може да дойде справедливият ББ и да рече: Нищо нема да се мести, ще направим и Аспарух, и място ще му намерим.

След което ще започне всенародно ликуване колко е умен ББ и как винаги намира "правилните" решения. И как ББ е еманация на дясното и лявото, и центъра.



malechko

Вижте сега, прав е господин депутатът Тошев. Нима няма достойни българи, чиито фигури да застанат пред парламента, питам и аз? Ето, например на г-н Борисов - строителят на съвременна България. Нашата страна през цялата си 13-вековна история никога не е изживявала такъв възход, както през последните три години. А освен това оглавихме световните класации и обрахме медалите на олимпиадата. Така, че ....

Предлагам - статуя на Борисов с любимата му каракачанка. А на барелефа отпред - г-жа Цачева с крилца, носи промените в изборния закон. На барелефа отляво - Фидосова громи парламентарната опозиция в иконописен стил - ала "Св.Георги", и побеждава тройната коалиция. На барелефа отдясно - изборната победа на партията догодина. На барелефа отзад - президентът търчи по стълбите на Министерския съвет с разперени ръце. Надпис отпред, изсечен в траен материал да гласи: "Вие сте прости и аз съм прост"

Pisi Misi

Ми да върнем Царя на руснаците, пък те да ни върнат на турците.

ablepsia

Паметник на Аспарух у Шопско? И да поканим Зураб Церетели да ни го направи

Oraсle

Хайде още един "патриот". Имало много руски паметници. Ами хубаво, на някого може да му се виждат много, ама защо точно "коня", дето не е пипнат и през Първата световна война?

reporter

Боже, боже. Центърът на София е изграден в хармонично цяло. Какъв е този зор да се разваля естетичният вид на града и да се изтриват всички следи от миналото ни? Как ще се впише модерен паметник сред най-красивите сгради в София? Освен това България не е родина само на Аспарухови потомци.

onzi

Малечко, пропускаш важни моменти. Задължително трябва да има футболна топка някъде, а отзад може да присъстват бистришките тигри и правителственият самолет.

Топ 3 на най-четеното във www.segabg.com от 3 до 10 септември

Най-четени новини:

1. "Просветният министър обяви война на чалгата в училище"

2. "С 2000 - 3000 евро ромите ще стават бизнесмени"

3. "ГЕРБ обеща за 10 месеца да свърши колкото за цял мандат"



Най-четени коментари:

1. Със Съединението завършва Освобождението на България - Иван Петрински

2. Пари от една изложба - Димитри Иванов

3. Нашето момиче Златка - Иван Кулеков
78
4356
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
78
 Видими 
09 Септември 2012 21:00
На паметника на Царя вече не му е мястото тук. Или да разкарат говорилнята оттам.
09 Септември 2012 21:36
Хайде да върнем Цар Освободител на руснаците, а те да ни върнат на Турция
***
На някои в туркие им е мястото. Нужно ли е да бъдат изброени поименно?
09 Септември 2012 21:36
Ловя се на бас, че след 100 години Турция няма да свършва на Капъкуле...
10 Септември 2012 00:27
Pisi Misi

Ми да върнем Царя на руснаците, пък те да ни върнат на турците.



право в десятката ! Браво !
Като дървен кол в гърдите на вампир.
П.П. Да не се бърка със Созополския
10 Септември 2012 01:39
А дали щеше да е толкова страшно ако бяхме останали още няколко години под османска власт?

Дали щеше да е толкова лошо българите сами да узреят дотам, че да воюват по-активно за свободата си, вместо да чакат някой друг да ги "освободи", и така на свой ред да ги покори?

Дали десетките хиляди жертви на комунистическите репресии, разпоредени от Кремъл, са повече, отколкото загиващата Османска империя щеше да успее да избие ако беше останала на Балканите още няколко години?

И дали мекушваите паши на султана щяха така безпогрешно да изтребят цвета на нацията, колкото успешно го затрива КГБ с помощтта на местните колаборационисти в годините на чистките, масовите екзекуции, лагерите и Народния съд?

Дали 130-годишното културно и политическо изоставане под сянката на руско-съветския феодализъм не е точно толкова вредно и страшно колкото изоставането ни за 500 години под османски феодализъм?
10 Септември 2012 02:34
май има повечко фенове идеята: https://www.facebook.com/pages/%D0%94%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%A6%D0%B0%D1%80-%D0%9E%D1%81%D0%B2%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB-%D0%B2-%D0%A1%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F/147195875325785
10 Септември 2012 02:44
А дали щеше да е толкова страшно ако бяхме останали още няколко години под османска власт?

Дали щеше да е толкова лошо българите сами да узреят дотам, че да воюват по-активно за свободата си, вместо да чакат някой друг да ги "освободи", и така на свой ред да ги покори?
***
Съдейки по теб, още да не са узрели...
10 Септември 2012 03:04
Ако това са привърженици - колко ли са, след като написаното явно е от един човек - пнзи, който е създал страницата? И колко ли привърженици може да има подобна идиотска идея?
10 Септември 2012 03:27
Изкуфяла работа, задръстени и закостенели чичовци, бетер описаните от Вазова. За 130 години нещата не само не са помръднали, ами се сговнясват с всяка година-и причината са именно тези(такива) чичовци. Не щете ли на мястото на Царя да сложат Че Гевара-тогава дали щяхте да ревете.
Не ми трябва ТВ, не ми трябва преса-достатъчно е да разгъна форума и се осведомявам за безнадежността в тази страна и на този народ. Да прочета такива застинали във времето Вазови чичовци в условията на глобалния модерен свят–двама, трима, четирима от редовно списващите, барабар с мнозината коментиращи. общество, безсилно да се изяви в истинско действие, се изявява само чрез говорене. Не изговаряне на мисъл и смисъл , а чрез безспирно бъбрене и загуба на енергия в разпри, дребни спорове и некомпетентни разсъждения. Като Иванчо Йотата, който си останал горещ привърженик на i-то и с красиви черковни букви изписвал в бакалския си тефтер „Дiмitpia Пiнtiяta: пiл пitie – 20 гр.“-това застояло общество заслужава единствено да бъде пародирано . Не да се спори, или налива акъл, а дим да те няма. То е зараза-злата зараза на безделието, лакърдиите и живеенето на чуж гръб-Любопратич ке ни опрай, или.. дядо Иван, или ББ.
Първоначалният замисъл на Вазов бил да постави за мото на повестта си поговорката „Див глог питомно грозде не дава“. Впоследствие обаче решил да го изтрие, защото светът, който описвал, бил битово принизеният свят преди размаха на българското Възраждане. Ставало дума за миналото, за Рачко Пръдлето и за Варлаам Копринарката, рекъл си патриархът, и великодушно се отказал да издава сурова присъда над колективното бъдеще. А трябвало, види се сега.
Строителите на съвременна България със зелени чорапи или сини милиционерски капи безспирно бъбрят, разправят се, водят дребни спорове, важно изказват некомпетентни мнения. Уморително и досадно е. Тъжно е.
Чичовците се върнаха и това е най-тъжният резултат от българския „преход”. Комунизмът ги създаде , посткомунизма ги отвърза. Затова са русофили, комунисти и задръстени като градски кенефи от 50 те. Неподлежащи на промяна, застинали в чутурите като мраморни статуи. Докато дрънкат ли дрънкат, децата им се спасиха, и са останали май само те, циганите и милиционерите, дето са по млади от тях. Кой кого да стриже и дои, кажете ми, чичовци.
10 Септември 2012 03:33
Навремето Жуцата-национален герой на вицовете го питам.Защо влизаш в бара пиеш една ракия на екс и след това излизаш?След неколко минути пак влизаш пиеш една ракия и пак излизаш неколко пъти вече?А той гледам тоя с коня кога ще си тръгне.След като почна да виждам,че си тръгва разбирам,че и аз требва да си тръгвам.
10 Септември 2012 04:19
Чичовци!
Имам още нещо да ви питам. Тъй като сте го ударили на регрес, нека си представим, че сте я докарали до Караибрхим и Севда. Представете си, че някой иска да ви направи правоверни, както тогава. Как мислите, дали му трябва огън и меч. Или просто една обява в газетите и по БТВ-станете правоверен, вземете 200 лева премия. Дали болшинството от вас няма да изберат да си купят дърва за зимата, пред вярата си, а? Ще има и за 10 лв да я сменят-тъй и тъй не им служи за нищо. Ами колко ще са, а?
Дотам сте я докарали, чичовци, от много лакърдисване и тарикатстване-до физическо оцеляване, до майцепродавство от простотия и отчаяние а вие дрънкате за Цар Освободител, за фамилии на"оглу" и прочие чичовщини.
10 Септември 2012 06:58
Чичо Зе Мария, въпреки справедливите ти в контекста изводи, в заключение - макар и не ясно посочено, ти не си по-добър от поднесените ни "чичовци".

Само не разбрах, от плеядата любими твой примери за следване, кой образ и подобие би трябвало да замести Цар Освободител с все кон и постамент? Дай демократична насока, всички ще са ти благодарни: - и вечно "вчерашните" и пребоядисаните "нови".

А дотогава оставям на форумното "стадо" чичовци да гадае отговора ти, който със сигурност ще се загуби из път и пътеки.

Дерзай!
10 Септември 2012 08:36
и заглавието и мисълта обиждат същността ми на свободен българин, народ съм, благодарен не разменна мърша, жалко за мижитурки дето ни пълзят
10 Септември 2012 08:46
Нека си стои красивия паметник на мястото. Тъпа е мисълта за местене. Нека повторим за незнаещите- защо се нарича "Цар Освободител" ?
Знайте, че не заради завоевателния поход на Александър II към Босфора и Дарданелите, при което бойните действия се водят на турска територия -
бивша и днешна България. Като следствие възникват двете "освободени" Българий. Названието Освободител, руския Цар получава от самите руснаци след 1851/2 г.
заради освобождаването на крепостните селяни в Русия. Много хора прикриваха този факт. Ясно е защо.

10 Септември 2012 08:57
Хайде да върнем Цар Освободител на руснаците, а те да ни върнат на Турция

Хубаво, ама заглавието прави предположение че в момента принадлежим на Русия. Надявам се че грешката е неволна.
10 Септември 2012 08:59
освобождението на българите никак не е завоевателен поход, разрешение са дали великите сили да се нападне на партньора им туркия, от русия сме добили санстефано договорът, и единна българия, от берлин отмъщението на вразите ни да ни делят
10 Септември 2012 09:12
До десет: / от русия сме добили санстефано договорът, и единна българия/ Само да попитам : какво и защо празнувахме последните четири дни?
И моля, пишете грамотно, ако не можете - има мотика, ако не искате мотика - само крепостничество !
10 Септември 2012 09:17
българия не се продава, разменя, тя е нашата родина, тук дедите ни почиват, тук унуки ни трябва да растат


О, европейци, вий живейте на свобода,

не като нас под иго във този край проклет,

де грозните убийства станали са на мода,

и жертвите от нази, що падат, са безчет;



о, европейци, вие не сте кат нас злочести!

В домът си не видяхте зъл варварин такъв,

кой вашта челяд мила без страх да обезчести,

да ви удави в сълзи, да ви обагри с кръв!



Я вижте как страдайме, в какъв огън, премежди...

Как падат наште майки и как бащи ни мрат,

как гинат на бесило нам скъпите надежди,

моми ни как се робят ил в пламъка горят!



Нали били сте друг път и вий в такваз несгода?

И за свобода лели сте кървави реки?

Нали и днес високо сè викате: свобода!

А що към нас са ледни тъй вашите души?
10 Септември 2012 09:17
Само да попитам : какво и защо празнувахме последните четири дни?
Само да ти поясним оти си мноо грамотен. Празнувахме връщането на част от това, което Западните сили ни отнеха чрез Берлинския договор . На 1-ва страница има статия, че българчетата четат, ам не разбират какво четат. Ти гаче си от тях.
10 Септември 2012 09:20
А инак, мястото на паметника на хан Аспарух боде в очите. То е на мястото на мавзолея, което остана да стърчи празно. По едно време булката Костова ходеше да сади цветя там ама и тя миряса.
10 Септември 2012 09:28
Празнувахме връщането на част от това, което Западните сили ни отнеха чрез Берлинския договор .

Само за западни сили ли става дума?
10 Септември 2012 09:55
длъжност е на всякой тук роден родината си да обича дето и да е, как човек изпъчен щял да бил си бил без да знаеш да обичаш,
и тук му иде място да се обяви, не, няма българията да погине, не е в промисълът, кой ни мрази всуе, важното е кой ни пази, десет по иляди години принос на землята ний сме дали, и тя без нас не може
10 Септември 2012 11:10
А инак, мястото на паметника на хан Аспарух боде в очите

Горкият Аспарух! развяват името му напред-назад като конска опашка. Ако знаеше, че след 1 300 години по-късно щеше да бъде нужен само на фанатизираните русофоби, едва ли щеше да побие кола на държавата си тъдява. Сещаха се за него само когато трябваше да се кътури ПСА. Сега - още един повод - дваж по-нелеп.
Ако някой искаше да му прави паметник - да е направил десет - и в София, и в Плиска, и в Исперих... Само че паметникът на Аспарух им е е нужен не с наличието си, а с отсъствието си!
10 Септември 2012 11:34
Аз мисля,че паметника "Цар Освободител" да остане,но да се премести на друго място,а до Парламента да се изгради паметник на Освободителя на България от комунистическо(Съветско)робство,защото това е първия Свободен Парламент на България.
10 Септември 2012 11:37
Названието Освободител, руския Цар получава от самите руснаци след 1851/2 г. заради освобождаването на крепостните селяни в Русия.

Като ни разкриваш "тайни", които са били такива само за теб, то защо поне не си направи справка. Може и в училищните учебници от тоталитарно време. Там ясно си пише, че става дума за 1861 г., а датата на манифеста е 19 февруари (3 март нов стил). На съседна дата е и встъпването му на престола - 18 февруари (2 март) 1855.
-
Санстефанският мирен договор с който е създадена днешната ни българска държава е подписан умишлено и в чест на Александър ІІ на 19 февруари (3 март) 1878 г..
10 Септември 2012 11:46
Зе Мария,
пишеш за чичовци, а не виждаш, че писаното от теб е от лелка.
-
Няма как друго яче да се определи писанието ти, защото не съдържа нищо друго освен единствено бурни емоции и проклинания.
---
Колкото и да не ти харесва, днес има българска държава благодарение на Александър ІІ и Русия. Факт !!!
Благодарение на Русия има и българска нация.
-
Понякога може и да не харесваш родителите си, но няма как да избягаш от това, че са ти родители !
10 Септември 2012 13:01
Хубаво, ама заглавието прави предположение че в момента принадлежим на Русия.


Oracle, не е предположение, а констатация.

Партията, която директно или чрез разсадките си ни управлява вече близо 70 години всяка година прави русофилски събор, а видните и функционери правят следните изявления:

"Който обича Русия обича България" (И. Калфин)

"Ние си обичаме Русия, другите да си е*ат майките!" (Р.Петк)

Същите хора упорито пренебрегват факта, че през 1944 България е била целенасочено окупирана от СССР в момент, в който вече е във война с Германия, т.е. и дума не може да става за "освобождение".

Колкото до Освобождението от 1878 - именно то довежда до разпокъсването на България на Берлинския конгрес от страх да не се преъврнем в огромна руска маша на Балканите. Вмешателствата на Русия във вътрешните ни дела през следващите години е явно и грубо, и включва детрониране на княз, организиране на заговори и дори заплаха с нашествие.

В ретроспекция православния панславистки руско-съветски феодализъм нанася по-тежки щети на развитието ни, защото срещу него имунната система на народа ни не сработва така добре както срещу османския друговерски и другезичен феодализъм.
10 Септември 2012 13:06
Както в миналото ни има османофилски и гръкомански кирякстефчовци, така днес има кремълски еничари, за които удара на нагайката е висше благоволение, а предателството спрямо националните интереси в полза на руските такива е геройство.
10 Септември 2012 14:30
Ха добрютру, чичовци!
Айде, вижте кво пише за вас в газетата.
Зачитам:
Иди на Садавое Калъцо, порадвай се на Москва река. Яж блини, пелмени, елдова каша, пий квас. Кажи си: “Добре, че президентът е от нашите, ако не бяха братушките, загубени сме”. Иди в Боровиха, последната спирка на героя ти. Поклони се. Помълчи. Напий се с водка. Избърши с юмрук самотната мъжка сълза. Кажи тихо “Ееех!” Запей “Сулико”. Върни се в България. Участвай с кръв и пот в установяването на народната власт. Сутринта на 9-ти влез в Радио София на бял кон. Убий Борю Зевзека, след това убий Щуреца. Прави деветосептемврийската социалистическа революция – избий буржоата /30 хиляди души/.
Иди при жените с черните забрадки. Оплаквай с тях отрязаните партизански глави. /Синове народни, слезли от Балкана/

После заедно с огромното множество и жените с черните забрадки викай пред Народния съд “Смъъърт!”, “Смъърт на враговете на народа!” /101 души/.

Ожени се за буржоазна дъщеря. Влез навъсен в неголемия софийски апартамент, погледни с почуда кристалните полилеи, сребърните сервизи, дъбовите мебели, пианото.

Иди в тоалетната, пусни водата, поцъкай с език. Навий персийските килими на руло до стената, за да не се хабят. Постели черги на паркета. През нощта се завий със свалените плюшени пердета.
Натисни тук
10 Септември 2012 14:44
konur10 Септември 2012 11:34

Аз мисля,че паметника "Цар Освободител" да остане,но да се премести на друго място,а до Парламента да се изгради паметник на Освободителя на България от комунистическо(Съветско)робство,защото това е първия Свободен Парламент на България.


Ти даваш ли си сметка каво чудо ще е такъв паметник? Че, то за званието "Освободител България от комунистическо(Съветско)робство" има хиляди, даже милиони претенденти!
10 Септември 2012 14:49
Че, то за званието "Освободител България от комунистическо(Съветско)робство" има хиляди, даже милиони претенденти

Ех, и тук мъка... Иди на Садавое кольцо...
10 Септември 2012 14:54
Ето още един достоен да бъде увековечен от мрамор или по-добре от бронз!
10 Септември 2012 15:08
Така е, трябва, ама аз вече съм го изградил. Я памятник себе воздвиг нерукотворный..А вашите паметници, с които сте осеяли мамковината са "Стоит статуя, в лучах заката, С огромным х...., Дето го завещахте на потомците, ама сега ще си остане за вас.
10 Септември 2012 16:14
Аз мисля,че паметника "Цар Освободител" да остане,но да се премести на друго място,а до Парламента да се изгради паметник на Освободителя на България от комунистическо(Съветско)робство,защото това е първия Свободен Парламент на България.
Е кой е той, Андрей Карлович, Петър Младенов или Добри Джуров. Абе в тоз Форум, както навсякъде задръстеняци на рояци.
10 Септември 2012 16:21
Pavlik Morozov
10 Септември 2012 16:21
Дали десетките хиляди жертви на комунистическите репресии, разпоредени от Кремъл, са повече, отколкото загиващата Османска империя щеше да успее да избие ако беше останала на Балканите още няколко години?
Ей го на баш Киряк Стефчова. Те тези хиляди се оказаха едва 8000 (виж съседната статия) и то някои доста престъпници, като онзи дето избил децата в Ястребиново. А Иван Хаджийски пише за избити преди 1989г. около 30 000 души.

И дали мекушваите паши на султана щяха така безпогрешно да изтребят цвета на нацията, колкото успешно го затрива КГБ с помощтта на местните колаборационисти в годините на чистките, масовите екзекуции, лагерите и Народния съд?
Кой по-точно цвят са изтребили или така си говориш на ангро. Цветът на нацията беше изтребен в периодите 1923-26г. и 1941-44г.
Абе задръстеняци на орляци.
10 Септември 2012 16:25
Този Лъчезарчо явно е нелегален комунист. Александър ІІ енаречен Освободител не заради нашето Освобождение, а защото е освободил руските крепостни селяни. Незевисимо от това "народоволците" - протокомунисти са му спретнали атентат и са го убили. След т. н. "велик октомври" болшевиките премахнаха всички негови паметници в Съветска Русия. Сега Лъчезарчо върви по болшевиски стъпки, предрешен като демократ и "патриот".
10 Септември 2012 16:31
Mrx++,от чужда страна,това е Р.Рейгън,а от българска страна още не е избран този герой,предстои да се избере,но не е приключил прехода.
10 Септември 2012 16:53
Тенденциозно подбрани мнения на форумци - русофили и без исторически познания.
.
В Учредителното събрание в Търново е имало група представители, които са предложили разпускане на Събрание с мотото - по-добре всияки заедно под турско, отколкото разделени.
.
Да си припомним, че същият този Александър II не се свени да заграби българските територии, предложени му от Берлинския конгрес (под формата на благовидна замяна, разбира се - румънски територии около делтата на Дунав се дават на Русия, а Румъния получава Северна Добруджа в замяна; Македония се връща на Турция, а Русия получава в замяна голяма част от Армения).
.
10 Септември 2012 16:54
Предложението на Лъчезар Тошев
10 Септември 2012 17:21
Напълно завършено превръщане в Изгой. Успя!

Честито Зе.
10 Септември 2012 17:23
Руската политика на Балканския полуостров е категорично завоевателна. Вицовете за "освобождение на братска България" са анонсирани от царя с цел набор на повече блядове и "калхозники" в армията. Останалото е сапунен балон от българската история, съшита с бели конци.
10 Септември 2012 17:38

Я, колко се е запенил форумът от сапунени мехурчета, ти за една руско-турска война си се закахърил.
10 Септември 2012 17:49

3 март и 24 май са най-българските дати.

НО !

Както върви – най-добре да закриваме държавата.
Няма какво да си играем на дребно с някакви си паметници, НЗОК, БДЖ, Ботев, Левски, малцинства, джамии, възродителни и уморителни процеси

10 Септември 2012 17:54
Ако нямаше руски император, нито щеше да има български парламент, нито пък някакъв си депутат, който нещо си щеше да иска!


е това е не е много сигурно - по-скоро парламент щеше да има, но може би качеството на депутатите щеше да е по-добро .... Не се цени подобаващо нещо, което не си отвоювал сам ... така и българите не ценят свободата по начина, по който го правят например поляци, чехи и прочие ...
10 Септември 2012 17:58
Абе задръстеняци на орляци.


Верно думаш - орляци от марксисти ....
10 Септември 2012 18:21
Наистина трябва да си безмозъчен примитив за да предложиш или одобриш преместването на паметника на Царя Освободител. И то се вижда. За тях - Русия = Комунизъм, 1878 = 1944. Нямам думи ! Добре, че такива недоразумения, като Лъчезар Тошев и неговите съидейници получиха и ще получат изцяло заслужената си оценка и място.
10 Септември 2012 18:25
И да поздравя примитивите с една хубава песен в чудесно изпълнение Натисни тук .
10 Септември 2012 18:29
е това е не е много сигурно - по-скоро парламент щеше да има, но може би качеството на депутатите щеше да е по-добро .... Не се цени подобаващо нещо, което не си отвоювал сам ... така и българите не ценят свободата по начина, по който го правят например поляци, чехи и прочие ...
Щото чехи и поляци зер сами са се освободили (то като гледам какво е построено там по време на "робството" направо да не го бяха правили). Коя страна се е освободила сама от османско иго? Те САЩ не са се освободили сами, пък остава за нас.
10 Септември 2012 18:38
Те САЩ не са се освободили сами, пък остава за нас.


Тъй ли бе, и тях ли Александър ги е освободил.... бравос, не знаех ....
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД