:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 288
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Само три консорциума ще се борят за реклама на цифровизацията

Едва три консорциума ще се борят за прескъпата кампания за информиране на населението за цифровизацията на ефира. Това стана ясно вчера, след като в транспортно министерство бяха отворени техните оферти. Поръчката е на стойност 10 млн. лв., а към участниците бяха поставени безпрецедентно високи изисквания - за последните 3 г. те трябва да имат поне 30 млн. лв. оборот. Победителят също ще бъде обявен в максимално кратък срок - до 20 дни.

И в трите обединения - "Макс Информ", TCTV и "ДВБ-Т Консулт", участват големи рекламни фирми. В "Макс Информ" е "ОМ София" - собственост на Екатерина Попова, която управлява и "Болд Огилви Енд Мадър КЧТ". Неин партньор е социологическата агенция "Маркет линкс", която бе ръководена от Румяна Бъчварова, преди тя да стане шеф на кабинета на премиера Бойко Борисов. В TCTV участник е "Пиеро 97 МА", която е свързана с бизнесмена Красимир Гергов, а в "ДВБ-Т Консулт" е рекламната агенция "Аргент" на Владимир Денев.

"Трудно, много трудно ще се случи цифровизацията", заяви вчера зам.-министърът на транспорта Валери Борисов. България е една от трите държави в ЕС, наред с Румъния и Гърция, където този процес не е приключил. Преди два месеца финансовият министър Симеон Дянков заяви, че няма да даде пари за цифровизацията. "Средствата, които първоначално са ни дадени, изглеждат огромни, някъде около 300 милиона лева за 2-3 години. Отсега казвам, че такива пари в държавния бюджет няма и не възнамерявам да дам", каза той.



---ЖАЛБА---

Поръчката за популяризация на цифровизацията бе обжалвана преди няколко седмици пред Комисията за защита на конкуренцията от "Грейн адвъртайзинг" на Мартин Батков. Според нея техническите и финансовите изисквания към кандидатите са прекалено завишени, а методиката за оценка - неясна.
1
1097
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
12 Септември 2012 11:57
а защо да се дават пари за реклама за нещо, което вече е влязло в разпоредба или закон, както и че е прието да бъде направено по препоръка и настояване на ЕС?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД