:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 353
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Комисията за конфликт на интереси решава до седмица за депутата Емил Димитров

До една-две седмици ще има решение по производството за конфликт на интереси, което Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси води срещу депутата от ГЕРБ Емил Димитров. Това съобщи пред "Сега" шефът на органа Филип Златанов.

Решението ще бъде по сигнала срещу Димитров от Гражданска инициатива "България без дим". Неправителствената организация обвинява депутата в лобизъм заради участието му в отмяната на забраната за пушене на обществени места през 2010 г. и активното му противопоставяне срещу възстановяването й тази година. Друг сигнал беше подаден от коалиция "За да остане природа в България" заради предложени от депутата текстове в Закона за горите, които биха облагодетелствали собствениците на частни гори и ловни стопанства. Филип Златанов обясни, че по този сигнал работата на комисията се е забавила поради големия обем документация и нормативни актове, които трябва да прегледа. Органът вече надхвърля почти двойно дадения му по закон срок от два месеца да се произнесе по сигналите, тъй като работи по тях още от юни.

Златанов потвърди, че въпреки че е бил редовно призован, депутатът така и не се е възползвал от правото си на изслушване пред комисията. По закон той може да се яви пред органа, за да отправи възражение срещу информацията в сигналите.

Депутатът Емил Димитров придоби скандална слава като един от най-често обвиняваните в лобизъм народни представители в настоящия парламент. Редица предложени от него законодателни промени се свързват директно с бизнеса му отпреди да влезе в Народното събрание. Димитров е известен като крупен собственик на гори и земеделски земи, концесионер на ловни стопанства и бивш председател на асоциацията на търговците с тютюн.
3
1238
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
16 Септември 2012 19:40
А на бас, че Димитров е оклеветен и невинен! Баси демокрацията - дойде ред аз самият да искам да изгубя баса!...
16 Септември 2012 23:20
Да,известен и с това, че фирмите му "печелят " масово поръчки за милиони по еврофондовете. Проверете кой ще прави канлизацията на Пирдоп за 42 млн., например.
17 Септември 2012 10:01
A вие прочетохте ли за какво е подаден сигнал да го разследват? Че е участвал в гласуване за отмяна на забраната за пушене в затворени помещения. К'ви поръчки, к'ви милиони?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД