:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 337
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

България е против квота в ЕС за жени начело на корпорациите

България и още 8 страни от ЕС се обявиха срещу въвеждането на 40-процентна квота за жени в ръководните органи на определени компании, съобщиха дипломатически източници на ЕС, цитирани от Франс прес в понеделник. "Ние не подкрепяме приемането на правно обвързващите разпоредби за жените в управителните съвети на компаниите на европейско равнище", се посочва в писмо, изпратено до председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу и неговия заместник Вивиан Рединг, която прокара предложението, цитира съобщението БГНЕС. "Проблемът е, че има твърде малко жени там. Трябва да се положат усилия за насърчаване на жените, но е необходимо това да се превърне в национален подход", се заявява в обръщението към Барозу. Държавите, подписали писмото, са България, Чехия, Латвия, Естония, Литва, Унгария, Малта, Холандия и Великобритания. АФП коментира, че те вероятно имат достатъчно гласове, за да блокират предложението, когато бъде внесено за гласуване в ЕС.
14
984
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
14
 Видими 
17 Септември 2012 19:42
Е, най-после един звучен и необходим ритник в г@за на либерасткото и феминисткото братство!
Всяка квота означава, че определена група си признава публично, че е АБСОЛЮТНО НЕКАДЪРНА със собствени сили да заеме дадена позиция!
Предлагам на брукселските зелки да проучат статистиката колко циганьори са атомни физици (предполагам - около 0.0000000000000001%) моментално да поправят тази вопиюща несправедливост, въвеждайки квота поне 10% от работещите в АЕЦ-овете да бъдат цигани.
Ей тогава ще бъде наистина зрелищно, феерично и бая радиоактивно навсякъде...
17 Септември 2012 20:52
10% от работещите в АЕЦ-овете да бъдат цигани

Това ще е КРАЯТ!
17 Септември 2012 20:59
Мале-е-е! Ако се въведе и квота за педерастите в управлението на държавата, която да е съобразена с частта им сред обществото и която да не може да бъде надхвърляна, ще останеме без управленски органи.
17 Септември 2012 22:42
Квота за педерасти няма да въведат, защото това ще означава, че ще трябва да допуснат хетеросексуални в управлението... Ще е голям автогол
А, инак циганите в АЕЦ-овете съм ЗА, да им дават по една метла и да ги пускат в радиоактивния контур, пък който оцелее ще си свети сам нощем
17 Септември 2012 22:43
В АЕЦ-а и сега си работят цигани. Има си задачи и за тях. Друг е въпросът колко нерви струва тва на началниците им.
Но да се върнем на темата.
Чиновниците от ЕС които са измислили квотата за жени в управлението на корпорациите да продължат развитието на идеята.
Квота за жени в управлението на войската. 40% от отдельонните - мацки. Ако няма достатъчно желаещи - да пратят своите жени. С комсомолско поръчение.
17 Септември 2012 23:42
Налагането на квоти е парекселанс дискриминация и, следователно, е незаконно. Кадърните нямат нужда от такива бонификации.
18 Септември 2012 00:05
А жени-лесбийки ще влизат ли в квотота за жени?!
18 Септември 2012 01:29
ей, параграфе, за пръв път виждам и ти да пуснеш некоя острота добре ти се е получило
18 Септември 2012 09:12
Е, най после и аз да чуя нещо свястно от нашето правителство.
18 Септември 2012 12:16
Жените лесбийки трябва да са в квотата за мъже, а педерастите в квотата за жени. Отделно трябва да има под-квоти за пасивни и активни, които да се разпределят в квотите за мъже и жени съобразно ролите им в двойката . Въобще си плаче за назначаване на нов еврокомисар отговарящ за всичко това. А той от коя квота ще бъде...?
18 Септември 2012 12:30
Капитане,
Иначе народът, вярвам помни че помпозните и абсолютно ненужни Върховни съвети на СССР и родните Народни събрания преди 1989 г. се комплектоваха точно по този начин - толкова и толкова шлосери, стругари, доячки, пастирки...
Прочее да продължа, па ако ще феминистките да пищят - от личен многострадален опит с две ръце се подписвам, че като правило жените са НЕСПОСОБНИ да се справят с управленска работа. Не става бе, хора! Не става! Приемете го, така както ние не правим драми, че мъжете не са за художествена гимнастика.
Не съм рекъл непременно: "боса, бременна, до печката". Жена експерт, съветник, счетоводител, диспечер...изобщо там, където е необходима самостоятелна дейност - ОК. Даже много ОК ;-)
Обаче сложете я на шефския стол и гледайте катастрофа...
Впрочем чакайте малко - корпорациите нали са частни? Е като как държавата ще накара примерно 40/100 от тях да имат за шефове жени? Боко ще им нареди по телефона ли, как ли? И кои ще са тия "щастливци", по жребий ли ще ги спохожда това нещо?
18 Септември 2012 12:52
Бавно и полека ЕС все повече се обръща към "ценностите" на СССР
18 Септември 2012 14:06
Не е вярно че жени са лоши началници. Най цененият, престижен и успял премиер в Европа в следвоенно време е според всички допитвания, lady Thacher. Мисля това важи и за Индира Ганди и за Голда Меир в респ. им страни. В сегашно време това е Ангела Меркел.
И никой не може да ме убеди че София е имала по добър кмет от г-жа Фандъкова.
18 Септември 2012 14:10
post scriptum:

Жените са достатъчно способни да бъдат началници и нямат нужда от квотиране. Квотирането хвърля сянка върху тяхните възможностти а не ги поощрява.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД