:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 312
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Найденов обяви нова мобилизация - за спасяването на тютюна

Земеделският министър Мирослав Найденов обяви, че яростно ще се бори срещу предложението на ЕК за забрана на ориенталския тютюн. Идеята е на Главна дирекция "Здравеопазване и защита на потребителя" към Европейската комисия, която смята, че това ще е ефективно средство в борбата срещу тютюнопушенето. Ако тя мине, България ще е най-засегната, защото е лидер в ЕС по производство на този вид тютюн. Другите две държави, които също отглеждат ориенталски тютюн, са Гърция и Италия.

Днес Найденов ще изпрати писмо до еврокомисарите по земеделие Дамиан Чолош и по здравеопазване Джон Дали, а следващата седмица на Съвета по земеделие в Брюксел ще отвори темата. "Надяваме се, че това няма да се случи, тъй като в България много голям процент от населението е ангажиран с тази дейност и това ще доведе до сериозни икономически, социални и дори етнически проблеми", обясни министърът. Според министъра, ако все пак забраната влезе в сила, ще се извоюват компенсации и ще се намери алтернатива за производителите.

Евродепутатът Антония Първанова обаче заяви пред "Фокус", че няма директива за забрана на ориенталския тютюн. "Разговарях с началника на кабинета на комисар Джон Дали, както и с него, и потвърждавам - няма подготвена директива, която да има отношение към забраната на производство на ориенталски тютюн. Има разговори на политическо ниво, които са на толкова ранен етап, че дори няма подготвени текстове. Оттук нататък става въпрос за грешка в комуникацията или неправилна интерпретация. Има известен политически привкус в опита да се настроят негативно и да се уплашат хората", коментира тя.
6
1018
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
19 Септември 2012 04:46
Тоз неграмотник пак не разбрал!Няма подобно предложение от ЕС!Не че е проблем да има...като сме си сложили главата на дръвника всеки може да я отсече!
19 Септември 2012 05:53
***
19 Септември 2012 10:27
Някой да каже какво положително направи тоз, от началото на мандата си.
19 Септември 2012 11:42
Шоуто трябва да продължи...
19 Септември 2012 13:55
Пушилка за избирателите на ДПС. Забрана за отглеждане на ориенталски и всякакви видове тютюни няма, ни има забрана за субсидиране от ЕС. Сега субсидиите се дават от нашия бюджет, но може би и там има някакви ограничения. Забраната за субсидиране мисля, че влиза в сила от 2013(по-запознатите да ме коригират). За нея се знае отдавна, но и Доган, когато разполагаше с ресурсите на държавата, не си мръдна пръста да потърси друго препитание на електората си овреме.... Сега вече е късно...
19 Септември 2012 14:16
4ети бе 4и4е:
Натисни тук
Найденов обяви нова мобилизация - за спасяването на тютюна

Вие сте против? Пак ли е сбъркал Найденов?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД