:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 599
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Турция се готви за война със Сирия

Анкара получи подкрепата на НАТО след сирийски обстрел на турски град
Снмика: ЕПА/БГНЕС
Турски военни патрулират с танкове по границата със Сирия, край град Акчакале. Парламентът в Анкара одобри искането на правителството на премиера Реджеп Тайп Ердоган за изпращане на военни в Сирия.
Турция се готви за война със Сирия. Парламентът на Турция одобри провеждането на трансгранични военни операции, ако правителството прецени това за необходимо, съобщиха световните медии. Правителството поиска одобрение от парламента да изпраща войници в чужди страни в меморандум, в който се посочва, че "агресивните действия" от страна на сирийските въоръжени сили срещу турска територия "представляват сериозна заплаха за националната сигурност". Турският вицепремиер Бешир Аталай заяви, че решението на парламента, не означава обявяване на война, а е замислено като възпираща мярка.

Реакцията дойде, след като в сряда артилерийски снаряди, изстреляни от сирийска територия, се взривиха в турския граничен град Акчакале, при което загинаха петима души, а други девет бяха ранени. В отговор на обстрела Турция нанесе удари по крайграничните територии, откъдето е дошло нападението и вчера продължи с военните удари, убити са няколко сирийски войници. Сирия се извини вчера на Турция за кървавия инцидент. Властите в Дамаск поднесоха съболезнования на семействата на загиналите и заявиха, че ще проведат разследване. Сирийският информационен министър Омран Зоаби увери в комюнике, че Дамаск ще открие виновниците за граничния обстрел.

Инцидентът на турско-сирийската граница е заплаха за сигурността на целия Северноатлантически пакт, смята Съветът на НАТО. Той бе свикан спешно завчера вечерта по искане на Анкара заради сирийския обстрел. "Агресивните актове на сирийски режим на югоизточната граница на пакта са нарушение на международното право и представляват очевидна и реална заплаха за един от членовете на алианса", заяви източник от щабквартирата в Брюксел. НАТО и ООН поискаха от Сирия незабавно да прекрати всички агресивни действия срещу Турция. Германският външен министър Гидо Вестервеле призова Турция да се държи "премерено", след като Анкара възобнови обстрела над сирийски обекти в отговор на инцидента, отнел живота на петима цивилни турци. Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън заяви, че Вашингтон е "възмутен" от сирийския обстрел.

Междувременно във вътрешността на Сирия сраженията между силите на режима и бунтовниците продължават с пълна сила, като най-кървави са те в град Алепо. Експлозия, последвана от престрелка с бунтовници в провинция Дамаск, отне вчера живота на 18 души от елитната Републиканска гвардия на Сирия, съобщиха правозащитници. Конфликтът засега е отнел живота на над 30 000 души.

ПОЗИЦИИ

България подкрепя позицията на НАТО по отношение на конфликта между Турция и Сирия и определи действията на сирийската страна като "грубо нарушение на международното право и реална заплаха срещу съседен на България съюзник в НАТО", съобщиха вчера от Външно в София. "Обявеното неотдавна от Сирия наличие на запаси от химически оръжия потвърждава още веднъж, че заплахата от тези оръжия все още е реална", се казва в изявление на външния министър Николай Младенов. "Много ме възмущава невъзможността на политическите лидери на тази планета да намерят политическо решение на ситуацията в Сирия", заяви от своя страна президентът Росен Плевнелиев във връзка с ескалацията на напрежението между Сирия и Турция. Според него е недопустимо в XXI век "един режим, който е абсолютно делегитимиран, да продължава да бъде подкрепян от някои големи световни сили". Режимът на президента Башар ал Асад получава подкрепа от Русия, Китай и други страни.
44
4771
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
44
 Видими 
04 Октомври 2012 20:17
"Много ме възмущава невъзможността на политическите лидери на тази планета да намерят политическо решение на ситуацията в Сирия", заяви от своя страна президентът Росен Плевнелиев...



Държавният ни"глава" в качеството си на галактически джедай е съвсем нормално да не знае, що е то "сабя дамаскиня".
04 Октомври 2012 20:32
Отново до народен съд ли ще приключат нещата, или Българията нямя да я има на картата след ескалирането на конфликта-на второто се надяват марионетките от БГ власт.
04 Октомври 2012 20:44
Точно преди 100 години на днешна дата в България и Турция е обявено военно положение.
На 5 октомври (н.ст.) българското Народно събрание се свиква на извънредна сесия.
В Турция мобилизацията е посрещната с овации. Параходите се реквизират за превоз на войски. Опозицията е направила изявление, че ще поддържа правителството. Бившият министър Джавид е освободен от затвора.
04 Октомври 2012 20:50
А в Българското народно събрание, всички депутати от турски произход , единодушно гласуват прокламацията за обявяване война на Османската империя.
04 Октомври 2012 20:58
Значи утре снаряд изстрелян неизвестно от кого от територията на България (или представен като изстрелян от територията на Бълагрия, а защо ли пък е нужно да се хаби снаряд - просто новината за изстрелян снаряд) е достатъчен повод и извинение за туркие загърбено от НАТО‌ да нахлуе в България за да защити себе си и своята 5-та колона от агресивните действия на несъществуващата българска армия! Толкова плитко скроена турска провокация, че чак гадна! Едно време един професор ни даваше пример за превишена самозащита с думите: "Един ударил шамар на друг, пък оня го заклал в самозащита!"
***
Ашколсун на хора на клакьорите - вкл. от ООН, НАТО и сие нашенски мърши!
04 Октомври 2012 21:00
Luke Скайуокър се изцепи вече по въпроса. Дано Чубака си затрае поне
04 Октомври 2012 21:07
Както отдавна предсказах, тов. Обама сдаде Сирия на подполковник Путин. След изборите обеща да е още по-гъвкав....

Дамаск контролира ситуацията със сигурността на химическото оръжие, смятат САЩ
04 октомври 2012 | 21:01 | Агенция "Фокус"
Начало / Северна Америка
Вашингтон. САЩ смятат, че въпросът със сигурността на химическото оръжие в Сирия се намира под достатъчен контрол от страна на сирийските власти, заяви първият заместник-държавен секретар на САЩ по въпросите за контрол на въоръжението и международната сигурност Роуз Гетемюлер, цитирана от РИА Новости.
Представители на разузнавателните служби на САЩ и страни от Близкия изток по-рано съобщиха, че сирийските власти са разположили запаси от химическо оръжие и компоненти за неговото получаване в 20 града в страната. По данните на спецслужбите, Сирия разполага с няколко тона химическо оръжие и компоненти за неговото производство, включително и нервнопаралитичния газ зарин.
„Отговорността за обезпечаването на сигурността на химическото оръжие лежи на властите на Сирия и засега то е под достатъчен контрол”, заяви Гетемюлер в рамките на международен семинар, посветен на подготовката за конференция за създаване на зона, свободна от оръжия за масово унищожение в Близкия изток.
По думите на Гетемюлер, САЩ ще продължат да разглеждат този въпрос като сериозен проблем, като ще продължат да сътрудничат с всички заинтересувани страни, в това число с Русия.
Министърът на отбраната на САЩ Леон Панета по-рано заяви, че САЩ не разполагат с данни, че вещества от сирийския химически арсенал може да попаднат в ръцете на бойци от въоръжената съпротива срещу режима.
© 2012 Всички права запазени. Позоваването на Информационна агенция "Фокус" е задължително!


04 Октомври 2012 21:16
Америка скърца със зъби, но е ужким безразлична. Туркието се бута, санким всичко им е таман. Ще видим може би как прехвалените турски политици ще бутнат Турция в гьола.
04 Октомври 2012 21:36
Мътиш ми не мътиш водата...
.
Един непредубеден човек трудно би повярвал в "агресията" на Сирия.
Една страна в състояние на гражданска война не напада съседите си.
Възможностите са две - неконтролирани от Сирийското правителство въоръжени групи (най-вероятно бунтовници) провокират Турция, а е и възможно американци, израелци или турци да са инсценирали провокация.
04 Октомври 2012 21:37
Плевнелиев е особено жалък в "решителната' си подкрепа за силните на деня.
04 Октомври 2012 21:41
"грубо нарушение на международното право и реална заплаха срещу съседен на България съюзник в НАТО"
Евалла! Машалла! това е възможно най-мъжката приказка. Не просто някакъв какъв да е член на НАТО, а съседен на България! Това художествено обогатяване ще да е подсказано от реформираната БАН.
04 Октомври 2012 21:46
"Много ме възмущава невъзможността на политическите лидери на тази планета да намерят политическо решение на ситуацията в Сирия", заяви от своя страна президентът Росен Плевнелиев във връзка с ескалацията на напрежението между Сирия и Турция. Според него е недопустимо в XXI век "един режим, който е абсолютно делегитимиран, да продължава да бъде подкрепян от някои големи световни сили". Режимът на президента Башар ал Асад получава подкрепа от Русия, Китай и други страни.
Уважаемата редакция е пропуснала да уточни, че бандитите получават подкрепа и оръжие от НАТО и сунитските монархии от Арабския полуостров, а също и от Ал Кайда и Муслимските братя.
04 Октомври 2012 21:51
Ха!
Тази и още някои подобни акции - режисирани или не - и ето ти го казус бели!
По този начин ще е заобиколена ООН и съвета за сигурност щото вече ще бъде отговор на враждебни действия срещу член на алианса!
А кестените ще ги вади директно Турция, която демонстрира на моменти ревизионистки стремежи пък и без друго не е в добри отношения от доста време със Сирия.
Русия, Китай и Иран ще полаят, ще пограчат, но нищо повече от това!
04 Октомври 2012 21:55
За сега никой не ни закача! Нашите политици играят по чужда свирка! Това най-вероятно ще е причината след известно време да им бъде потърсена отговорност от българския народ . Те ще бъдат наказани най-сурово! България ще оцелее! Враговете и жестоко ще пострадат! Предателите на България нямат шанс!
04 Октомври 2012 21:55
Жалки клакьори са никулинките.

А, че си е умишлена провокация е видно от всякъде. Световният конфликт има само две страни: - Хора и Паразити. От заеманата позиция - като се почне от върха на пирамидата, та чак до основите - се вижда кой от коя страна на вододела е.

Дали е Човек или Паразит! Средно положение няма!
04 Октомври 2012 21:57
Русия, Китай и Иран ще полаят, ще пограчат, но нищо повече от това!

Ако им се откъсне някой долар от сърцето могат да подпомогнат някои шиитски и кюрдски малцинства тук там по света.
04 Октомври 2012 22:04
Толкова ли е трудно да засучеш така приказката, че да си съхраниш донякъде достойнството? За плевнвлиев ми е думата. Кой го бъзика да говори глупости?
04 Октомври 2012 22:12
Дрънкане на оръжие , а "НАБУКО" е там на територията.Ще го смачкат...
04 Октомври 2012 22:23
Раиона на инцидента е много интересен- "Акчакале се намира на пешеходно разстояние от сирийския граничен пункт Тел Абяд, който бе превзет от Сирийската свободна армия преди две седмици. Той е третият КПП, превзет от сирийските бунтовници, но значението му е много по-стратегическо от останалите. Поради равнинния терен и близкото разстояние до турска територия превземането на Тел Абяд отваря най-пряката врата за муниции и други доставки за сирийските бунтовници, както и възможност за бързо отскачане до Турция за медицински грижи или други нужди. Естествено това е неприемливо за правителствените войски в Сирия, които подлагат на редовен обстрел бунтовническите позиции и понякога мините падат от другата страна на границата." http://www.dnevnik.bg/analizi/2012/10/04/1919260_zashto_padaneto_na_siriiska_mina_v_turciia_niama_da/
.Вчера в форума някои писа че катастрофиралия Фантом лятото е паднал в морето поради техническа повреда.Но било съобщено само по един ТВ канал инцидентно.Тук има уникални снимки от останки на дъно на море - [url]http://www.hurriyetdailynews.com/Default.aspx?pageID=447&GalleryID=743&gpid=1 target=_blank id=url>Натисни тук
04 Октомври 2012 22:30
Снимки от дъното: Натисни тук
04 Октомври 2012 22:30
###
04 Октомври 2012 22:47
Турция няма намерение да започва война със Сирия, заяви Реджеп Тайип Ердоган
04 октомври 2012 Турция не планира започване на война със съседна Сирия, заяви на пресконференция в Анкара турският премиер Реджеп Тайип Ердоган...„Нямаме намерение да започваме война. Но нека никой да не тества нашето търпение”, подчерта той.
По-рано днес турският парламент предостави на правителството на Ердоган едногодишен мандат за провеждане на трансгранични военни операции, включително и по отношение на Сирия, във връзка с инцидента по границата на 3 октомври.
Сирия ще проведе щателно разследване на инцидента с Турция
04 октомври 2012 Сирия ще проведе щателно разследване на инцидента на границата с Турция. Това се съобщава в предадено в Съвета за сигурност на ООН писмо на сирийското правителство, което казва още, че Дамаск уважава суверенитета на съседните държави...
„Компетентните органи на Сирия провеждат щателно разследване относно източника на огъня”, се отбелязва в писмото, прочетено пред журналисти от специалния представител Сирия в ООН Башар Джафари.
В писмото се говори още, че Сирия строи отношенията си със съседните страни на основата на „добросъседство и уважение на националния суверенитет”. „В отговор тя предлага на тези страни да уважават националния суверенитет на Сирия и да сътрудничат в областта на граничния контрол и предотвратяването на проникването на бунтовници и терористи”, пише още в писмото.
Сирия призова Съвета за сигурност да реагира на терористичния акт в Алепо
04 октомври 2012
Сирия се обърна към Съвета за сигурност на ООН с молба да реагира на извършения вчера терористичен акт в Алепо, съобщи пред журналисти постоянният представител на Сирия в световната организация Башар Джафари.
В сряда в най-големия сирийски град Алепо бяха взривени няколко коли-бомби, при което по предварителна информация загинаха 30 души, сред тях има както военни, така и цивилни.
Джафари уточни, че е предал на настоящия председател на Съвета за сигурност Герт Розентал (Гватемала) официално писмо с позицията на сирийското правителство относно инцидента в Алепо.



04 Октомври 2012 23:10
Сирия обратилась в Совет Безопасности ООН с просьбой отреагировать на совершенный накануне теракт в Алеппо.

Официальное письмо с позицией правительства Сирии по Алеппо передано
нынешнему председателю СБ ООН Герту Розенталю - Гватемала.
Председатель выразил свои глубокие соболезнования по поводу погибших
и пообещал передать позицию правительства Сирии странам-членам Совета.
Теракты в Алеппо совершили четыре террориста-смертника,
но ООН не выступила с осуждением этих действий.
Это во многом происходит из-за политизации ситуации некоторыми
странами - постоянными членами Совета Безопасности, которые отказались
осуждать эти теракты, тогда как группировка "Джебхад ан-Нусра" - филиал
"Аль-Каиды" - взяла на себя ответственность за взрывы.
04 Октомври 2012 23:11
Наряд полиции обстрелян в турецкой Анталье, трое погибли
http://ria.ru/world/20121004/766435753.html

Наряд полиции был обстрелян в четверг вечером в турецкой курортной Анталье, погибли три сотрудника, еще один ранен, сообщают местные СМИ со ссылкой на источники в правоохранительных органах.
Наряд полицейских на мотоциклах был обстрелян из проезжавшей мимо автомашины.
Район ЧП блокирован, проводится операция по поиску и обезвреживанию нападавших. Все въезды и выезды в Анталью перекрыты полицией, передает новостная телекомпания NTV.
05 Октомври 2012 00:16
А този номер как ви се виждаНатисни тук
05 Октомври 2012 01:12
Вижда ни се разумно, належащо и отговорно!
Но Турция, НАТО, Саудитска Арабия, Катар и сие НЯМА да се съгласят- бърка им сметките и целите!
05 Октомври 2012 02:08
„Сирийски“ ислямисти от лагерите в Турция преминават през България на път за ЕС
Румънците заловиха „бежанци”, представящи се за сиройци, с фалшиви български документи за самоличност.
Натисни тук
05 Октомври 2012 02:12
22-ма сирийци щурмуват браздата от Турция само за денонощие
При четири опита за проникване през границата ни са заловени общо 33-ма нелегални имигранти

"Само за денонощие при опит да влязат нелегално в България от Турция в пограничните райони са задържани 22-ма сирийци, става ясно от изявление на директора на Главна дирекция „Гранична полиция“ Захарин Пенов, цитиран от агенция „Фокус“. Общо арестуваните са 33-ма. Става дума за четири различни случая на територията на община Малко Търново, община Болярово, и Свиленград. Уведомени са компетентните прокуратури. Образувани са досъдебни производства по чл. 279 от Наказателния кодекс. Във вторник министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов съобщи, че миграционният натиск на българско-турската граница през последните два месеца се е увеличил с 50%. Според него обаче непосредствена опасност за голяма бежанска вълна на този етап няма."
4 октомври 2012, четвъртък
vestnikataka.bg
05 Октомври 2012 03:19
"Инцидентът на турско-сирийската граница е заплаха за сигурността на целия Северноатлантически пакт, смята Съветът на НАТО." С други думи, както правилно отбеляза вчера един колега-форумец - "още една мина и НАТО пада".........Де тоз късмет!!!!
05 Октомври 2012 05:17
Сирийските дивизии действат самостоятелно според обстановката и нямат изрична забрана да НЕ обстрелват турска територия.
Най- вероятно в случая става дума за продължение на турска територия на престрелка с отреди на бунтовниците.
За нещастие са загинали жена и деца.
За сега Турция няма намерение да ескалира конфликта но си запазва правото да отвърне пропорционално на бъдещи инциденти.
С други думи - турската армия ще всеме под чадър дислокациите на бунтовниците по протежение на границата със Сирия.
Може и на сирийска територия.
05 Октомври 2012 08:06
Може и на сирийска територия.
***
А утре и на българска. И тогава озъбения ти емотикон ще бъде съвсем на място. Смей се палячо!
05 Октомври 2012 08:51
Турция се готви за война със Сирия

Н`даа! Някой дето иска голяма война в Близкия Изток с всички сили надува вувузели, дудуци и зурни. Понеже досега пограничните инциденти не накараха Турция да скочи в ла*ната, тези които искат да я набутат в тях решиха да организират "инцидент с жертви", разчитайки на емоционална реакция. Ама като че ли пак греда:
Эрдоган: Турция не намерена развязывать войну с Сирией

"Это не первое нападение. Ранее аналогичное происходило семь раз, но не было жертв, и мы проявляли терпение. Однако происшедшее в Акчакале мы не можем рассматривать как рядовое", - добавил Эрдоган.

По его словам, после инцидента на границе турецкая сторона приложила активные дипломатические усилия по информированию руководства НАТО, ООН и членов Совбеза организации о случившемся и позиции, которой в этом вопросе придерживается официальная Анкара.

"Турция выступает только за мир и безопасность в регионе", - подчеркнул премьер, отметив, что позиция Анкары "ни в коем случае не изменится".
Натисни тук
05 Октомври 2012 08:55
Турция прекалява във вяко едно отношение! Ако наистина се намеси с войници в конфрикта - нещата могат да ескалират много. Защото пряко ще засегнат интересите на Русия, Иран и Китай.
05 Октомври 2012 08:57
Реджеп Ердоган, октомври 2012 г.: "Нареждам на храбрата турска войска да премине границата и да влезе в схватка с вековния враг!"
05 Октомври 2012 09:21
След безумният вчерашен опит на "Многоапартаменчикът" (Ц.Ц.) и "Момчето с джапанките" (Мин. на МВнР) да интерпретират бежанският проблем в роден (предизборен) контекст, за да покажат колко са "яки"?!...

Имам въпрос:

След като в информационния поток има данни, че в Йордания със сутрешното мляко на "Непридружените деца" давали и коранът?!...

К'во пра'им за ХРИСТИЯНИТЕ в Сирия?!...

К'во пра'им с правата и свободите на децата?!...
05 Октомври 2012 11:06
Плевнелиев е особено жалък в "решителната' си подкрепа за силните на деня.


Горскио,
А също в критиката си за някои велики сили, които подкрепят законното сирийско правителство.
По-добре ще е ако по-често мълчи по външнополитически теми.
05 Октомври 2012 12:58
Интересно, дали Русия и Китай и Иран само ще гледат ?
05 Октомври 2012 13:42
Сирийският информационен министър Омран Зоаби увери в комюнике, че Дамаск ще открие виновниците за граничния обстрел.

Абе усещам че накрая пак "бунтовниците" ще го отнесат А и те го усещат - е ги, вече почват да бягат през България и Румъния към Западна Европа. Явно работата доста се е спекла, щом се налага турският аскер да брани "бунтовниците" с артилерия... Явно са ги изтикали съвсем до границата и вече няма накъде да отстъпват, а така наречената "по-голяма част от територията на Сирия", която преди дни бодро заявиха че я владеят, явно се намира на някое друго място...
05 Октомври 2012 15:02
Массовые антивоенные демонстрации в Турции.
5 октября, 12:32
В Турции, минувшим вечером и сегодняшним утром состоялись массовые демонстрации против войны с Сирией.
05 Октомври 2012 15:14
Турската армия през ден-два навлиза на територията на ИраК(че и на Сирия) по въздух и по земя, и обстрелва и убива УМИШЛЕНО там който и както си реши- ама това НЕ било нарушение от Турция на т.нар. "международно право"- щото, видите ли, турската армия преследвала била и унищожавала била там "терористи"(разбирай кюрди)! Ама обстрелът(с три мини или снаряди!) от сиийската армия на "терористи"(въоръжени превратаджии) на територия на Турция, където те преминават от Сирия, за да се укрият и спасят от ударите на сирийската армия, било, видите ли, било "крещящо нарушение на международното право"!? Егати турското и НАТОвското Лицемерие! Още повече, че, очевидно, трите сирийски мини(или снаряди?!) НЕ са били умишлено насочени да убият турската майка и децата й, а е било нежелан от сирийската армия и правителство Инцидент(за който все още НЕ е ясно КОЙ е извършителят- т.е., може да НЕ е сирийската правителствена армия !)!
05 Октомври 2012 15:20
Най-малко 10 души са убити при турския обстрел на позиции на сирийската армия 05 октомври 2012
След падането на сирийски артилерийски снаряд в жилищна сграда в град Акчакале турските военни са произвели около 70 артилерийски изстрела по позиции на сирийската армия. Както пише днес вестник „Милиет” ударите са били нанасяни в района Айн ел Арус, намиращ се южно от контролирания от бунтовниците КПП в Тел Абяд. По данни на изданието в резултат на ударите сирийската войска се е лишила от три танка, два бронетранспортьора, гаубици. Броят на жертвите от сирийската армия е 10 души. Военни източници съобщават пред вестника, че Анкара смята сирийския обстрел на турска територия, където са паднали общо 17 снаряда, за преднамерен. В същото време дори и в случай че инцидентите са били случайност, турската армия има намерение да продължи да отговаря на тях, тъй като това представлява нарушаване на границите и опасност за цивилното население...
Айн ел Арус се намира на 4,5 км от границата. След поражението на целите сирийците не са произвели нито един оръдеен изстрел в района Тел Абяд.
05 Октомври 2012 15:32
Обикновените граждани на Турция, за разлика от Шнуровете, които пишат тука, явно са доста остро против авантюрата в която се опитва да ги вкара Ердоган... Особено ме впечатли последната (от линка по-горе) снимка - жената която задържаше с тялото си стена от турски бабаит-полицай!!! Е това са граждани и европейци! Внушителни и решителни прояви и протести... Винаги ще си спомням снимката на тази жена, която брани позицията си така сърцато, когато видя по телевизията оня ухилен плужек (и по.случайност.вр.изп.дл. президент на България) и го чуя да каканиже с придихания плоски баналности и откровенни манипулативни и недостойни лъжи... Пу, че ме е гнус само като си го мисля даже!
05 Октомври 2012 15:37
След поражението на целите сирийците не са произвели нито един оръдеен изстрел в района Тел Абяд.

Ами "не са произвели нито един оръдеен изстрел" защото вероятно имат строга и категорична забрана за това... вероятно директно то "кървавият тиранин Асад"...
05 Октомври 2012 15:51
"Много ме възмущава невъзможността на политическите лидери на тази планета ..."


Чекаме да ни обясни на другите планети как е, муаххаха
голям срам берем с тоя хаяско



Гоша
04 Октомври 2012 21:57
Русия, Китай и Иран ще полаят, ще пограчат, но нищо повече от това!

Ако им се откъсне някой долар от сърцето могат да подпомогнат някои шиитски и кюрдски малцинства тук там по света.


Добре казано Гоша. Пропуснал си червените бутони по други континенти и "асиметричните" мерки, но смисъла е един и същ. Иронията ти е по бащински поучителна
Има хора дето не могат да разберат, че ако можеха, мириканцити и евробовладелците досега да са отнесли и Иран и Сирия. Геополитиката не е дузина хъшове на маса с ракийца, винце и люти закани. Там се бие през ръцете. Случва се и глави да фърчат. Стъпиш ли накриво прошка няма.
Ето нещо любопитно и нравоучително за световното положение:
статията:
Натисни тук
списанието:
http://geopolitica.eu
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД