:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 330
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Скала на Марс изненада учените,

след като марсоходът "Кюриосити" взе първите си проби от повърхността на Червената планета, съобщиха от НАСА. Резултатите от анализа предизвикаха огромна изненада за учените. "Предполагахме съвсем друг състав, а този камък се оказа богат на натрий и калий. В камъка се съдържа мозайка от отделни минерали с изобилие на цинк, хлор, бром", съобщиха инженерите. Марсоходът използвал механичната си ръка, лазер и спектроскоп.



Пентагонът предупреди за опасност

от това САЩ да станат обект на "кибернетичен Пърл Харбър", при което чуждестранни хакери може да извадят от строя енергийната, финансовата и транспортната система на страната, съобщи в. "Файненшъл таймс". В мрачната си оценка военният министър Лeон Панета каза, че кибератаките са в състояние "да парализират и шокират страната и да придадат съвършено нов смисъл на нейната уязвимост". В реч пред бизнесмени в Ню Йорк шефът на Пентагона отбеляза, че Китай и Русия развиват своя кибернетичен потенциал, а напредък в тази насока прави и Иран.



Великобритания арестува седем войници

от елитната британска морска пехота по подозрение, че са извършили убийство на цивилен в Афганистан през 2011 г., съобщи Министерството на отбраната в Лондон, цитирано от Би Би Си. Това е първият случай на задържани британски военнослужещи от началото на войната в страната преди 11 години насам. Арестуваните военни са служили в 3-та бригада командоси, разпределени в южната провинция Хелманд. От Кралската военна полиция обявиха, че разследването касае случай на сблъсък с въоръжени екстремисти без замесени цивилни жители. Възможно е да става дума за нарушение на строгите правила, които определят кога на войниците се разрешава да открият огън срещу потенциален противник.





2
997
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
13 Октомври 2012 22:36
1. изненада е ако скалите на марс приличат на земленските
2. кибернетичия пърл харбър не е изненада а законен повод за интернет бомба
3. нобел се превърта в гроба но има прецедент да се търси одговорност за военно престъпление
14 Октомври 2012 00:18
Към колегата от Марс:‌ тия земляни срам нямат - не им стига, че са на път да изтощат "до дупка" земните недра, и се изпотрепят за техните богатства, но сега са хвърлили око и на нашата планета, за да си напълнят тесен кръг хора джебетата ... "Луд умора нема", ей !!!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД