:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 357
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Социалните мрежи правят хората по-честни



Социалните мрежи, като "Фейсбук" и "Туитър", правят хората по-честни, защото съдържат много лична информация. "Фейсбук" ни принуждава да бъдем по-искрени, защото всички знаят какво харесваме, показва изследване на британската компания "Ронсийл". Над една трета от потребителите признават, че сега изричат по-малко безобидни лъжи от страх да не бъдат хванати. Милиони хора споделят свои дневници, снимки и много лична информация в социалните мрежи и това все повече затруднява лъжите.

Над половината от ползвателите на социалните мрежи понякога искат да можеха да върнат времето назад преди появата на "Фейсбук", когато личният им живот е бил малко по-личен. 60 на сто от анкетираните признават, че днес използват социалните мрежи вместо дневници или фотоалбуми. Малко над половината казват, че внимават особено какво постват във "Фейсбук" и "Туитър", защото не искат да се стига до недоразумения, които да доведат до обвинения, че не са били честни.

Близо половината анкетирани заявили, че връзката им има по-големи шансове да оцелее, защото хората знаят повече за потенциалните си партньори, още преди да се стигне до среща, тъй като могат да прочетат информацията в профила им в социалните мрежи.

Една трета от британците признали, че са публикували информация във "Фейсбук" и "Туитър", за която по-късно съжалявали. Изследването показало, че 52% от жителите на Острова понякога искат да върнат времето преди появата на "Фейсбук", когато са можели да си позволят някоя и друга безобидна лъжа. 34% пък заявили, че крият профила си във "Фейсбук" от партньори, семейство и приятели, за да запазят малко лична информация или да прикрият безобидна лъжа.
499
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД