:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 337
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Турция разполага ракети на НАТО по границата

Алиансът изпраща комплексите "Пейтриът" до няколко седмици
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Американският държавен секретар Хилари Клинтън заяви, че САЩ и съюзниците им проучват възможността за провеждането на специална операция по установяване на контрол или унищожаване на складовете с химическо оръжие в Сирия. Тя е в Брюксел за срещата на НАТО.
Външните министри на 28-те държави - членки на НАТО, дадоха положителен отговор на искането на Турция за разполагане на ракети "Пейтриът" на границата със Сирия, съобщиха агенциите. "Съюзниците от пакта изразиха сериозна тревога от съобщенията, че сирийският режим може би се готви да използва химически оръжия", заяви генералният секретар на алианса Андерс Фог Расмусен. "Всяко подобно действие ще е напълно неприемливо и ще бъде в нарушение на международното право", каза Расмусен. Той допълни, че разполагането на ракетите е и с цел да се даде знак на евентуални агресори срещу държава от организацията, "дори да не си помислят" да предприемат нападение.

"НАТО даде съгласието си за засилването на капацитета за въздушна отбрана на Турция, за да гарантира защитата на населението и територията й и да допринесе за успокояването на кризата", съобщиха министрите в декларация. Те изразиха задоволство от намерението на Германия, Холандия и САЩ да предоставят на разположение ракетни батареи "Пейтриът", които ще се намират под оперативното командване на върховния командващ на съюзническите сили в Европа. Разполагането им от единствените три страни - членки на НАТО, които ги притежават, може да започне до няколко седмици, вероятно в началото на 2013 г. Анкара е преброила около 700 ракети с различен обсег на действие на сирийска територия и знае точно къде са разположени оръжията, заяви в Брюксел турският външен министър Ахмет Давутоглу. Срещу разполагането на батареите се обяви Русия, която подкрепя режима в Дамаск. Вчера два руски военни кораба пристигнаха в сирийското пристанище Тартус, за да попълнят запасите си в единствената им подобна база в Средиземно море.

Турция поиска официално на 21 ноември от своите съюзници в НАТО да предоставят въпросните ракети заради постоянните обстрели на турски гранични градове от страна на сирийските военни, които водят тежки сражения с бунтовниците от Свободната армия на Сирия (САС) в района. При един от тези случаи загинаха петима турци, между които жени и деца.

ТРАГЕДИЯ

Общо 29 ученици и един учител са убити, след като снаряд уцели училище близо до бежански лагер в покрайнините на сирийската столица Дамаск, съобщиха агенциите. Другите пострадали са откарани в болници в столицата, защото лечебните заведения в околността са закрити. Част от по-леко ранените деца разказват, че експлозията е станала, докато класовете са били в час. Според правителствени медии ракетата е изстреляна от терористи, докато опозицията твърди, че е дело на правителствените войски. ВВС на Сирия продължават да бомбардират редица предградия в Дамаск, като част от кампанията по изтласкване на силите на бунтовниците от града.

43
1412
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
43
 Видими 
05 Декември 2012 20:47
"Съюзниците от пакта изразиха сериозна тревога от съобщенията, че сирийският режим може би се готви да използва химически оръжия", заяви генералният секретар на алианса Андерс Фог Расмусен. "Всяко подобно действие ще е напълно неприемливо и ще бъде в нарушение на международното право", каза Расмусен. Той допълни, че разполагането на ракетите е и с цел да се даде знак на евентуални агресори срещу държава от организацията, "дори да не си помислят" да предприемат нападение.

Новото позициониране на НАТО след Афганистан? Интересно, да очакваме ли ББ да коментира войнствено мракобесния режим в Сирия малко след похвалите на мистъ Президент?
05 Декември 2012 20:56
Ракетите Пейтриът в Турция и плановете за евентуална инвазия в Сирия.
Натисни тук
05 Декември 2012 22:15
"Съюзниците от пакта изразиха сериозна тревога от съобщенията, че сирийският режим може би се готви да използва химически оръжия"

"Една баба казала"? Имаше едни подобни "дочувания", че на някакви войници им раздавали виагра.
"Всяко подобно действие ще е напълно неприемливо и ще бъде в нарушение на международното право"

От една страна - използване на фосфорни бомби май и то попада в това, но санкции няма. От друга - НАТО и "международно право" е чиста проба лицемерие?
05 Декември 2012 23:53
От една страна - използване на фосфорни бомби май и то попада в това, но санкции няма. От друга - НАТО и "международно право" е чиста проба лицемерие?

Аха, а пък България е член на НАТО.
И бие негрите.
06 Декември 2012 02:28
Американски самолетоносач „Дуайт Айзенхауър” е достигнал бреговете на Сирия
06 декември 2012
Американски самолетоносач „Дуайт Айзенхауър” е достигнал източната част на Средиземно море и в момента се намира в непосредствена близост до бреговете на Сирия... На 1 декември самолетоносачът е преминал Суецкия канал и е навлязъл във водите на Средиземно море, където е бил застигнат от мощна буря. През изминалата нощ „Дуайт Айзенхаъур” е достигнал сирийски води. На борда на самолетоносача се намират 70 изтребителя, а общият брой моряци, летци и морски пехотинци достига 8 000.

06 Декември 2012 03:34
Натисни тук
06 Декември 2012 03:44
Руснаците вече осигуриха като партньор Турция с визитата на Пусин преди няколко дена в Анкара. Сирия вече може да се даде на Запада за "лечение" от руския фашизъм и да се демократизира. На пръв поглед изненадващите и учудващи действия на Запада и Русия са всъщност добре пресметнати ходове в надлъгването за безопасен преход на феодална Русия към съвременните критерии на Демокрация в началото на 21 век. Терорът който прилага Русия с притежанието на арсенал от оръжия за масово поражение, комбинирано с феодалното невежество и простотия на руснаците, е доста опасно за Света и е нужна голяма предпазливост от страна на Запада при трансформацията на Москва от червен фашизъм към модерна демокрация.
06 Декември 2012 05:08
Разиграва се от САЩ, НАТО и Запада "Операция Ирак-2"!
Под предлог за опасност от сирийски химически оръжия, да бъде извършена военна Агресия срещу Сирия!
Най-вероятно, острието на Агресията ще бъде Турция! Затова САЩ НАТО и Запада изпращат в Турция ракети "Пейтриът"- срещу ОТВЕТЕН защитен удар на Сирия срещу Агресията и нападението от Турция!
На всяко хлапе дори му е ясно, че Правителството на Сирия, в сегашната ситуация в страната, НЯМА нито интерес, нито възможност, нито логика, да започне нападателна война срещу съседна държава- още повече, пък, срещу Турция(което означава и срещу най-мощната в Света военна сила- НАТО!)!
Тогава за какво говорим?! Говорим за подготвяна от САЩ, НАТО и Запада, с пари от арабските монархии, военна АГРЕСИЯ срещу държава, членка на ООН! Говорим за подготовка на провокирана от от САЩ, НАТО и Запада "Операция Ирак-2"- военна Агресия, този път срещу Сирия!
"MAKE WAR- MAKE MONEY!"- това е девизът на военно-промишленият комплекс(ВПК) на САЩ и държавите от НАТО! Мечтата на ВПК се нарича "война"!
06 Декември 2012 05:47
Асад вече пълни авиобомби с химикали, които трябва да се използват до два месеца.
06 Декември 2012 06:00
Ама до след два месеца ли Турция и НАТО ще извършат военна Агресия и ще нахлуят в Сирия- та Сирия готви вече хим. бомби срещу агресорите?!
П.П. Башар е очен лекар(завършил във Великобритания) и легитимен президент на Сирия, бе- НЕ е пълнач на авиобомби с химикали!!!
Що не казваш и "Обама започна да пълни с керосин , бомби и ракети самолетите на самолетоносача "Айзенхауер"- който е вече край бреговете на Сирия?! А?!
06 Декември 2012 06:21
Сирия зарежда химически оръжия в бомби
06 декември 2012
Сирийската армия е заредила прекурсори на химикали за смъртоносен нервнопаралитичен газ зарин във въздушни бомби и очаква окончателни разпореждания от президента Башар Асад, съобщи Ен Би Си.
Ако тази информация бъде потвърдена, този ход може да маркира стъпка напред във възможното използване на химически оръжия от страна на режима в Сирия. Американски официални лица съобщиха пред американската телевизия, че заредените въздушни бомби може да бъдат пуснати върху сирийските граждани от десетки изтребители. Те подчертаха, че бомбите със зарин все още не са заредени в самолетите и че Асад все още не е дал окончателна заповед за разполагането им. „Ако го направи обаче, има малък шанс външният свят да успее да го спре”, заявиха източниците.

06 Декември 2012 07:06
"Турция разполага ракети на НАТО по границата"
Taка не е ли по-точно?
"Турция разполага ЗЕНИТНИ ракети на НАТО по границата СЪС СИРИЯ"
06 Декември 2012 07:07
Апропо какво стана с армадата ръждиви корита и 90-те хиляди морска пехота от арийски левове?
06 Декември 2012 07:10
Ей, ще го накарат човека наистина да пусне химическите бомби...
06 Декември 2012 08:18
След тактическия ход със спиране на комуникациите разко нараснаха броя на жертвите сред бандитите. Външния министър на Ливан моли да му върнат телата на загиналите. Вчера Сирия се съгласи като знак на добра воля!
Министърът на външните работи на Ливан Аднан Мансур се обърна към властите на Сирия с молба да бъдат върнати телата на ливанците, сражавали се на страната на въстаниците.
На свой ред ливанският премиер Наджиб Микати помоли Международния Комитет на Червения Кръст да окаже съдействие за целта.
Съгласно данни на ливанските власти, на 30 ноември 22 жители на ливанския град Триполи са били убити в граничния сирийски град Тал Калак. Представител на ливанските власти съобщил, че те „заминавали за Сирия за да се сражават в редиците на въстаниците”.

06 Декември 2012 08:24
Яко топузене пада последните дни....
Дамаск. Сирийските войски проведоха днес няколко успешни военни операции за ликвидиране на екстремистки групи близо до столицата Дамаск, предава ИТАР-ТАСС. Според телевизия „Сурия”, две въоръжени групировки на бойци от „Ал Кайда” са били обградени и разбити, а „десетки терористични наемници” са били убити.
Авиационните и артилерийските сили са нанесли удари срещу позиции на бунтовници на югоизток и на югозапад от столицата.

06 Декември 2012 08:28
Репортаж на тов. Мусин от бившата цитадела на Ал Кайда в Дераа....
Натисни тук
06 Декември 2012 08:52
Гяволите не могат вече да се спрат, докато не изгорят в собствения си огън.
06 Декември 2012 09:21
Разправям ви аз, че западът няма друга алтернатива, освен да нахлуе в Бл. Изток. Тук не става въпрос за политика и дипломация, а за оцеляване на западния цивилизационен проект, който остана се крепи единствено на нефта и газа, които преимуществено се намират в този регион. Пари за военна операция ще се намерят, вкл. и най-вече от едри частни спонсори. Въпрос на време е нахлуването в Сирия и Иран да стане факт, още повече че Обама няма какво да губи.
06 Декември 2012 10:10
Както винаги идеи за сваляне на неудобни диктаторски режими - много, обаче идеи за устройство на държавата след свалянето му - никакви. Демек, дай да свалим този диктатор, щото е неудобен, пък каква гражданска война ще последва - да му мислят местните туземци.
06 Декември 2012 10:42
Алабалов 06 Декември 2012 03:44

Направо избухнах в сълзи на умиление след прекрасното просвещение на любезният от по-горе! Так держать - молодец!!


Други пък, пак получили "достоверни сведения" как тов. Асад пълнел вече бомбите с аспирин за сатанисти и за най-правоверните ислямистки защитници на Демокрацията... Направо си е дежаву по кънтри песеньовката: "Иракските ядрени оръжия".

Примката на шията на Банкеро-сатанинския интернационал продължава да се стяга. Окупационният режим в Меката на демокрацията е закупил по 5 дум-дум патрона на глава за целокупните си подопечни. Приготвени са прогресивни пластмасови ковчези за към 1 милион радостни щастливци. Множество концентрационни лагери са в демократична бойна готовност по източното крайбрежие, ечат фанфари и хорово пеене на лакеите и прислугата...

...Златният век е на прага. Зората се пука!
06 Декември 2012 10:49
paragraph39
2012-12-06 05:08:49

Rakita
2012-12-06 09:21:53
оцеляване на западния цивилизационен проект, който остана се крепи единствено на нефта и газа, които преимуществено се намират в този регион.
--Аха - нищо ново. Така е оцелял и САЩския "цивилизационен проект", който изтрепа индианците и присвои земите и благата им....
06 Декември 2012 10:51
А таз стринка дали осъзнава, насоченото и пръстче колко човешки живота ща погуби?
06 Декември 2012 10:57
Окупационният режим в Меката на демокрацията е закупил по 5 дум-дум патрона на глава за целокупните си подопечни. Приготвени са прогресивни пластмасови ковчези за към 1 милион радостни щастливци.
Айсе, откъде имаш тази интифа?
06 Декември 2012 11:31
Вашингтон е на прав път, обяви Кремъл!

Москва: САЩ започнаха да разбират опасността от активизирането на терористите в Сирия
06 декември 2012 | 11:24 | Агенция "Фокус"
Начало / Северна Америка
Москва. САЩ започват да осъзнават опасността, която представлява активизирането на терористите в Сирия, като с това е свързано и решението на Вашингтон да включи организацията „Джебхат на Нусра” в списъка с терористичните организации, написа в „Туитър” заместник-министърът на външните работи на Русия Генадий Гатилов.
Преди време организацията „Джебахт на Нусра” пое отговорност за няколко терористични атаки в Сирия.
„Проблемът е как да се направи разграничение между терористичните групи и останалата част от опозицията в Сирия. В отказа за единен политически диалог те изразяват общи позиции”, коментира Гатилов, цитиран от РИА Новости.


06 Декември 2012 13:19
Айсе, откъде имаш тази интифа?

Е не виждаш ли - звездите му ги говорят...
06 Декември 2012 13:23
Алабалов, ти хубаво си сменил стария си ник, ама поне нещо смислено да бешще казал в постовете си. Толкова простотии и непознаване на темата дори със стария си ник не си ръсил.
06 Декември 2012 13:59
Скеле, ти като ги смени поне 5, да не би да почна да казваш нещо смислено?
06 Декември 2012 14:42
А зомбитата , как се радват на апокалипсиса , който иде!
06 Декември 2012 14:55
Онзи ден сирийските власти официално декларираха, че никога няма да използват химически оръжия срещу собствените си съграждани. Днес западните медии започват психологическата обработка чрез поредната доза евтини лъжи на западния масов зрител за приемането от него без възражения на порденият им акт на агресия срещу чужда суверенна държава към която се стремят от началото на размириците в Сирия англосаксонските сатанисти и техните марионетки по света.
06 Декември 2012 16:59
оцеляване на западния цивилизационен проект






По-точно е да се каже "цивилизацията", защото другото е нецивилизованост. Други подобни проекти няма.
06 Декември 2012 17:04
В Русия, например, налагането на "западния цивилизационен проект" е започнало от Петър Първи с бой и и процесът още не е завършен. Русия още се намира в състояние на полуцивилизованост.
06 Декември 2012 17:31
Сирия: Химическата заплаха е само „претекст за намеса от Запада”
06 декември 2012 Западните сили разпалват страховете, че сирийското правителство ще употреби химическо оръжие във въоръжения конфликт в страната като „претекст за намеса”, заяви заместник-министърът на външните работи на Сирия Фейсал ал Микдад, цитиран от Ройтерс.
Изказването на сирийския политик на режима дойде, след като германският кабинет одобри поставянето на ракетни системи „Пейтриът” на турско-сирийската граница- стъпка, която изисква разполагането на войници на НАТО. Сирия се опасява, че това може да способства за налагането на забранена за полети зона над нейната територия

06 Декември 2012 17:34
Русия - полуцивилизована. Абе Гонзо, тебе дедо ти черкезин ли е, или си само имбецил?
06 Декември 2012 17:40
Не, от "звездите" имам информации, но не са за всеки, най-малкото за льоьовците. За другите, земните информации трябва да се чете, да се познават нужните хора и служби и да се използва мозъка по предназначение - да се мисли.

Ето на напр. какво имаме от 30.04.2012 за една част от мунициите: Натисни тук Цитат:

1. За две министерства, "Защита на родното огнище" (държавна сигурност - DHS) и ICE (United States Immigration and Customs Enforcement) получават закупените от фирмата ATK 450 милиона муниция калибър 40 с дървени куршуми. Съобщението за пресата от АТК вече е изтрито от източника, но може да се открие все още.
2. Дървените куршуми са по-скъпи, но имат предимството да разкъсват демократично телата, така, че ударените поумират малко от масивна загуба на кръв.
3. DHS е закупила също за 10 милион, бронирани будки за уличен контрол. TSA са изградили цяла мрежа от агенти за контрол на превозния транспорт - автобусите.
4. Правителството е закупило също за 400 000 калиево-йодни таблетки за защита на щитовидната жлеза от радиоактивност...
5. Нека допълня за ковчезите, че те не са единични, а двойни - общо за към 1 000 000 трупове...
6. Продажбата на оръжие на частни лица е нараснала скокообразно, според преценки, само за началото на 2012 с 10 милиона бройки

С други думи - всичко това е за благото на собственото население!

Или както се казва още: - Аре, търкаляй се обло нататък!
06 Декември 2012 19:09
Ех, Айсо, Айсо, да беше поне разбрал какво четеш...

"Hollow point" се превежда куршум с "кух връх", а не дървен куршум...

А иначе наистина се иска нездрав полет на мисълта за да интерпретираш една доставка на патрони от фирма производител на оръжие (дори не е и първата за тези агенции) като кобен план на сатанистите да избият народонаселението в САЩ...
Или това, или звездите да ти го нашепват...

Чакай като на добро другарче да ти дам още матриал да се развихриш в творенето на страховити конпирации - Социалните служби на САЩ избиват социално слабите и ненужните! Поръчали са 174 хиляди патрона с кух връх за това:
Натисни тук
06 Декември 2012 19:38
Вилику!
За историята:
муниция калибър 40 с дървени куршуми
06 Декември 2012 19:46
Ахам, Айсо никога не разочарова!
06 Декември 2012 21:05
Браво, браво - знаете да четете и чужди, империалистически езици. Пробата даде резултат... К'во да правя аз сал с един руцки, направо за (без) мустака съм.


Колкото до бройката - пише:
450 Millionen Hohlspitzgeschossen
...

Сигурно не е за собственото население, както твърдите - но тогава тея количества са или за уличните кучета или за разните там проскубани емигрета... Инак за какво им е "дървенията" - май сте пропуснали снимката от ллинка ми, а? Ако ви се случи "колатерална" Случка, ще запаля свещички и за вас... За Прасето навремето запалих, все пак.

Аре със здраве и не се превъзбуждайте - мислете повечко, макар, че за този тип ора си е направо вредно...
07 Декември 2012 08:41
4. Правителството е закупило също за 400 000 калиево-йодни таблетки за защита на щитовидната жлеза от радиоактивност...
Много малко, това само за централната администрация ли е? Останалата сган да мре, викаш. А и откъде се очаква радиоактивна атака?
Да, това с дървените куршуми беше ценно
07 Декември 2012 10:59
Прав си!

Та нали вчера бе ден на Рибаря - ей на, два шарана се хванаха на дървена кука...

И на теб: - на слука!!
07 Декември 2012 11:09

Eisblock
Браво, браво - знаете да четете и чужди, империалистически езици. Пробата даде резултат... К'во да правя аз сал с един руцки, направо за (без) мустака съм.


Колкото до бройката - пише:
450 Millionen Hohlspitzgeschossen

Тъй де, Hohl (кухи) , а не Holz (дървени) . Слагай очилата, възрастта не прощава на зрението.
07 Декември 2012 13:01
Тъй де, Hohl (кухи), а не Holz (дървени).


Мерси, все пак - бе трябва да се учат езици, все някога ще седна да понауча и немецкият... Инак за сега - само с Гуглето...

Ако изключим дървената въдица за дървени глави...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД