:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 385
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Щафетата ни финишира без грешка в стрелбата

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
След състезанието в Хохфилцен френската щафета опъна транспарант с надпис "Благодаря, Венсан" в чест на оттеглящия се от биатлона Венсан Жай (втория от дясно на ляво).
Мъжката щафета на България зае 12-о място сред 25 отбора в състезанието на 4х7,5 км биатлон в Хохфилцен (Гер) от календара за Световната купа. В състав Михаил Клечеров, Мирослав Кенанов, Владимир Илиев и Красимир Анев нашите не направиха нито една наказателна обиколка, след като повалиха всички 40 мишени в стрелбата, макар и използвайки 7 допълнителни патрона. Все пак времето им на финала от 1.21:53,2 ч. се оказа с 3:58 мин. по-бавно от това на победителите от Норвегия.

Квартетът на скандинавците Ларс Хелге Биркеланд, Оле Ейнар Бьорндален, Ветле Шастад Кристиансен и Херник л'Абее-Лунд спечели с време 1.17:55,2 ч. с почти перфектна стрелба, в която единствено легендата Бьорндален използва един допълнителен патрон от положение прав. На второ място с изоставане от 34,5 сек. завърши отборът на Франция в състав Венсан Жай, Жан Гийом Беатрис, Алесис Бьоф и Мартен Фуркад (0 гр., 6 доп. патрона). Това бе последното състезание в кариерата на олимпийския шампион от Ванкувър '10 Жай, който обяви, че се пенсионира.

В щафетата на 4х6 км при жените пък България финишира на последното 21-во място, въпреки че Емилия Йорданова, Десислава Стоянова, Стефани Попова и Ния Димитрова оставиха само една неповалена мишена с 13 допълнителни патрона. Победата извоюва тимът на Норвегия, следван от Украйна и Русия.
668
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД