:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 347
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Инфлация от минус 0.1% измери НСИ през ноември

Националната статистика отчете вчера понижение на потребителските цени през ноември спрямо октомври с 0.1%. Причина за дефлацията са станали най-вече по-евтините горива, както и понижението на цените на хранителните продукти. От началото на тази година до ноември инфлацията е 3.8%, а на годишна база, тоест ноември 2012 спрямо ноември 2011 г., достига 3.9%.

Според данните на НСИ сред хранителните продукти най-голямо е понижението при плодовете и зеленчуците. Зелето е поевтиняло с почти 35%, а цитрусовите и южните плодове - с 10.5%. Поскъпват обаче хлябът (0.3%) и птичето месо (почти 1%). През ноември по-високи са били цените и на сиренето (0.6%) и кашкавала (0.9%).

Сред нехранителните продукти понижение на цената са отбелязали горивата за битови нужди - 2%, но поевтиняват и бензините - А95Н се е продавал с 4.1% по-евтино, А98Н - с 3.5%, а дизелът - с 2.4%.

Междувременно стана ясно, че през ноември по данни на "Моите пари" са намалели и нередовните и необслужвани кредити. Лошите потребителски кредити в момента са 16.63% от всички, но бележат спад с 2.3%. Слабо намаляват и нередовните ипотечни кредити - с 0.25%, а общо те вече са 21.21%.





785
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД