:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 298
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Британската икономика губи 500 млн. лири на ден заради снега

Лошото време блокира летищата в Западна Европа
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Машини за почистване на сняг работят без почивка на затрупаното международно летище в германския град Франкфурт на Майн.
Британската икономика губи по около 500 млн. британски лири на ден заради снеговалежите, които блокираха страната, съобщи Скайнюз, като се позовава на прогноза на застрахователната компания RSA. Една трета от трудещите се британци бяха принудени вчера да останат по домовете си. Леденият дъжд и снегът доведоха до изключително опасни условия по пътищата и причиниха хиляди инциденти. Доста основни пътни артерии за затворени заради силен снеговалеж и намалена видимост. Много нарушения имаше и на железопътния транспорт. Стотици училища останаха затворени вчера. Прогнозата на британските метеоролози е, че цяла седмица ще продължи да вали сняг.

Вчера на лондонското летище "Хийтроу", което е най-натовареното в Европа, бяха отменени 260 полета, или около 20% от обичайния трафик. За четвърти пореден ден летището намали броя на полетите си заради "лоша видимост". Другото голямо летище в британската столица - "Гетуик"- изпълняваше полетите със закъснения. Управата на "Хийтроу" предупреди, че може да бъдат отменени и по-голям брой полети, ако се влошат условията на други европейски летища.

Силни снеговалежи и ледени дъждове валят в цяла Западна Европа. В Германия снегът също не спира - над 320 пристигащи и заминаващи полета бяха отменени вчера на летището във Франкфурт, което е най-голямото в страната и третото по големина в Европа. Продължаващият силен снеговалеж наруши въздушния транспорт в германската провинция Бавария. На летището в Мюнхен бяха отменени около 200 полета.

Лошото време блокира трафика от и до основните парижки летища "Роаси-Шарл де Гол" и "Орли". Френската служба за гражданска авиация обяви, че ще бъдат анулира 40% от полетите заради снеговалежа и лошата видимост. Зимата засегна въздушния и железопътния транспорт и в Белгия. На летището край "Шарльороа" имаше отменени полети, а други бяха пренасочени към Холандия и Германия.

В КАПАН

Френският министър на външните работи Лоран Фабиус бе принуден да отложи вчерашната си визита в Брюксел заради снежовалежите и тежките метеорологични условия, обхванали Западна Европа, съобщи електронното издание "ИЮ Обзървър". Той трябваше да запознае депутатите от Европейския парламент с развитието на военната операция в Мали. Фабиус бе планирал да пътува от Париж до Брюксел с влак. От ЕП обявиха, че посещението му се отлага заради "неблагоприятни климатични условия".
13
1266
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
13
 Видими 
21 Януари 2013 20:59
Уаууу! 500 мил. лири на ден при 5 см. сняг! Ами ако бяха паднали 50 см? Или метър!?! И примерно температури 20 градуса под нулата? Щото ако Гълфстрийм спре ще бъде горе-долу така или даже по-лошо... Но тогава който си е купил имот в слънчева България ще сполучи...
21 Януари 2013 21:44
Кво прай тая икономика ве! Някакви си полвин милярд евро по-малко заради снега! Сигурно на слънце прави поне по 10 милярда ката дан. Годишно годишно 3600. Е, без няколко милярда заради няколкото снежни дни. Кишата въобще ни й пречи.
21 Януари 2013 22:50
Да му се забрани достъп до Британия и социалната и система!
21 Януари 2013 23:08
Британската икономика губи 500 млн. лири на ден заради снега


И всичко това, преди да пристигнат българите на Албиона?
22 Януари 2013 00:58
Ведрите, позитивни и крайно добронамерени коментари на верните читатели на любимата газета по отношение на UK по всякакъв повод, в случая даже за климатичните му неволи, винаги са ме забавлявали. И те в отговор, долните му неблагодарници бледолики, да се чудят, как да ограничат достъпа на рояците работливи и възпитани наши сънародници да се трудят на територията му. Странна история. Вървят си срещу интереса.
22 Януари 2013 10:43
Шшш... горния, я не се разсейвай че ще изстине водата в ибрика! Естествено е подобни апокалиптични дописки за ужасите на 5 - 10 сантиметровият сняг и почти отрицателните температури да предизвикват леко подхилкване поне в по-незомбираната част от публиката... Моя позната ми описа от първа ръка т.н. "климатични неволи"... в резюме - нищо и никакво, но пищенето по този повод е пронизително. Сигурно и компенсации от ЕС ще поискат, все пак катаклизъм е това, 5 - 10 см сняг, не е шега работа! Предлагам да не се разтъкаваш а да грабваш лопатата и да заминаваш на помощ!
22 Януари 2013 11:14
Селски/селска, ибрици изпплозвате в твойта селищна система, на връщане от дворския нужник. С тоя тон и тези бъзици - в хоремага след малко с първата за деня ракия. Тая твойта "позната", ако ти търси междувременно работа на Острова като куфражист -стискам палци.
22 Януари 2013 12:31
И всичко това заради предстоящото затопляне!
22 Януари 2013 15:20
И тях зимата ги изненада!
22 Януари 2013 17:06
Альоу "кУфражист", думата ми е че не трябва да се вярва на всичко написано и че откъм Англия леееко преувеличават и преиграват... а родните папагалчета скачат в защита на... на... и аз не знам на какво, ма карай! Всеки има право да бъде точно толкова лековерен и наивен колкото си пожелае
22 Януари 2013 18:00
вероятно губи, но може да си го позволи
22 Януари 2013 19:08
Всеки има право да бъде точно толкова лековерен и наивен колкото си пожелае


Да не говорим пък за свещеното и неотменимо право да си див селски бек. "Алоууу" ....
Извинявай - "Альоу" .......
22 Януари 2013 23:28
тези от лондонското сити бълха ги ухапала.. 2-3 хода на хедж фондовете в джърси и са покрили загубите.. подобни новини в български вестник, където народа се чуди как да свърже двата края са чиста проба цинизъм.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД