:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 290
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

САЩ не изключват изпреварващ удар по Северна Корея

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Американският министър на отбраната Леон Панета призна за първи път, че Пентагонът е подкрепил предложението на Държавния департамент от лятото САЩ да доставят оръжия на бунтовниците в Сирия. Белият дом обаче категорично отхвърли тази идея.
Съединените щати не изключват вариант за нанасяне на изпреварващ удар по Северна Корея, съобщи Интерфакс. "Нищо не изваждаме от дневния ред", каза говорителят на Държавния департамент Виктория Нуланд в отговор на въпрос за възможен такъв ход заедно с Южна Корея. Световната общност е сериозно загрижена от заплахите КНДР да проведе трети ядрен опит в отговор на януарската резолюция на ООН, осъждаща изстрелването през декември от Пхенян на балистична ракета в нарушение на предходните резолюции. Властите в Южна Корея се опасяват, че ядреното изпитание, което Пхенян може да извърши скоро, е заключителен етап по пътя към създаването на водородна бомба, предаде японската телевизия Ен Ейч Кей.

Американският военен министър Леон Панета за пръв път заяви, че Пентагонът е подкрепил идеята да се доставят оръжия на бунтовниците в Сирия. Идеята беше предложена миналото лято от тогавашния държавен секретар Хилари Клинтън. Панета направи изявлението си на изслушване в комисия на Сената по въпроса за нападението над консулството на САЩ в Бенгази на 11 септември м.г. Според в. "Ню Йорк таймс" идеята на Клинтън, която освен от Панета е била подкрепена и от началника на генщабовете на американската армия Мартин Демпси, е била отхвърлена от Белия дом, защото президентът Барак Обама се е опасявал, че това може да доведе до влошаване на сирийския конфликт и разпространяването му в целия регион. Вашингтон все пак признава, че координира военната помощ, която страни от Персийския залив оказват на бунтовниците, за да не попаднат тези оръжия в ръцете на джихадисти.
27
2151
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
27
 Видими 
08 Февруари 2013 19:49
Празни мисли на един празен човек....
По-голяма смехория едва ли може да роди реднешката кратуна. Комичната и несъстоятелна американска армия няма дори 1/1000000000 шанс да нападне могъщата КНДР!
Нека ме опровергаят ако могат! Но няма да могат, затова всички нормални хора ще им се подиграват на изхвърлянията и празните приказки.....



08 Февруари 2013 20:29
Комичната и несъстоятелна американска армия няма дори 1/1000000000 шанс да нападне могъщата КНДР!

Другарю, по-кофти е ако несъстоятелната армия настъпи неволно могъщата кндр
08 Февруари 2013 20:41
някой май се опитва да дърпа кредитора си за опашката?!
08 Февруари 2013 21:07
Закъсняли са. Никакъв шанс нямат- тези разполагат вече с ракети /и го демонстрираха/ с далечен радиус на действие - можещи да поразят САЩ , които бяха прехванати като траектория едва на 3 -тата минута от полета.... . За наземна операция пък въобще не говорим - над 1 млн. фанатична по азиатскиму войска. Това не е арабската гмеж, която беше купувана с долари при войната с Ирак. Тези са фанатици.
Когато си в криза, с центробежни федерални сили , с психясало население /дай, Боже, днес да няма пак убити / - по-добре забрави времената , когато можеше да заплашваш всеки , а се обърни към вътрешните си проблеми.Светът е друг,тайм аута даден от оня абдал Горбачов свърши.
08 Февруари 2013 21:21
Дико, за мен си обхванал всичко и повече голословене е ненужно!Благодаря!
08 Февруари 2013 22:30
Не са закъсняли. Просто ги извозиха.
Накараха ги да мислят, че са спечелили и Щатите го удариха на всенародни празненства по случай началото на Американския Век. 10 годинки добре си поживяха, почти всеки американски бедняк стана собственик на ипотека.
Междувременно Русия рязко си върна независимостта и вдигна цените на енергията и суровините.
Трудолюбивите китайчета, който уж щяха да бачкат за 100 долара за Световния Властелин, изведнъж се оказаха грозна сила.
Германия изведнъж надигна глава и е на път да изхвърли вярното протеже Великобритания от Европа. А самата Великобритания може да се разпадне след 2 години - шотландците, освен че ще се отделят, ще отнесат и нефта, и газа, и базите на флота на Нейно Величество със себе си. И току виж ги споделили с руснаците...
Иран прави каквото си поиска в Близкия Изток.
Пакистан от пръв съюзник стана вярно китайско протеже.
Ирак - позор. Афганистан - позор.
Вкъщи - 310 милиона, свикнали на охолен живот и въоръжени до зъби мирни жители. 40% от които разчитат на преки или непреки държавни субсидии, за да оцелеят.
За какви превантивни удари на някого му идва наум изобщо?! Да организират кръгова отбрана, докато още могат...
08 Февруари 2013 22:33
Корейците 4 милиона армия хранят, по вероятно е те да нанесът изпреварващ удар по американските бази.
08 Февруари 2013 23:02
Проблема с някой от старите хора, като този на снимката например, е че с времето изкукуригват...
09 Февруари 2013 01:07
Светът е друг,тайм аута даден от оня абдал Горбачов свърши!
09 Февруари 2013 03:06
Не е лошо корейците също да са готови и да нанесат ако има нужда превантивен удар по САЩ.
09 Февруари 2013 06:07
За младите, които не помнят какво се говореше по сбирките на дружество" Г Кирков". Това се говореше, същото.
09 Февруари 2013 06:13
Междувременно Русия рязко си върна независимостта и вдигна цените на енергията и суровините.




Да, връзката между руската независимост и цените на енергията и суровините е неразривна. Високи цени-независимост, ниски цени- няма независимост!
09 Февруари 2013 09:42
КНДР построи комунизъма.
След това следва НИЩОТО - глад и смърт.
Следователно трябва да изчакаме...
09 Февруари 2013 10:48

Gozambo

Да, връзката между руската независимост и цените на енергията и суровините е неразривна. Високи цени-независимост, ниски цени- няма независимост!

*******************************

Гозамбо за разлика от САЩ , РУСИЯ е стара могъща държава с хилядолентна история.
А не история от 2 - 3 стотици години.
Когато РУСИЯ беше велика силя, в Тексас и Кензас нито бензин са виждали нито ги е имало .
Понимайш ? Ферщеен ?
09 Февруари 2013 10:57
***
09 Февруари 2013 12:00
Тая булка да не би да говори за стратегически съюз между САЩ, Русия и Китай? Или за пата-кюта с последните?
09 Февруари 2013 12:39
Джон Кери за промяната във външната политика на Вашингтон-спират оръжието за бунтовниците в Сирия.
Натисни тук
09 Февруари 2013 14:13
***
09 Февруари 2013 22:57
Японците преди 70 години само за неколко седмици окупираха Китай и Корея.Ако САЩ не ги беше гръмнал с атомните бомби до ден днешен щеха да са още японски колкони.А кореиските жени беха пленени и направени проститутки за японската армия.Гледах интервю с една такава кореика нормата на ден 15 войника.Опитва се да съди Япония за компесаци.Зипе сменявай хапчетата!Тия не ти помагат.Защо Русия и Китай като имат толкова много оръжие не се осмелиха да го използват срещу Америка а некакви кореици щели да го използват?Господи не си прибирай вересиите оти форума нема да е смешен с тая развинтена фантазия.
09 Февруари 2013 23:08
Японците преди 70 години само за неколко седмици окупираха Китай и Корея.Ако САЩ не ги беше гръмнал с атомните бомби до ден днешен щеха да са още японски колкони.

Ако историята противоречи на разбиранията ти - ми напиши си нова!
09 Февруари 2013 23:16
.Ако САЩ не ги беше

Дрън дрън
По това време руснаците са зачистили от японци далечния изток и сахалин. Прехвърлянето на войски след капитулацията на Гелмания от западния фронт и в ход и почти завършило.
И Това не е хилавата американска армия, а Червената армия прегазила Вермахта.
Така че, без "бомбите" най-много месец оставаше на Япония.
И Труман лъже, нагло.
Пускането на бомбите не е за да се избегнат жертви. Американците трудно биха атакували Япония.
А за не влязат руснаците там
10 Февруари 2013 00:20
10 февруари 2013 | 00:03
САЩ се отказаха безвъзвратно от идеята за доставки на оръжие за сирийската опозиция през октомври 2012 и не възнамерява да разглежда отново този въпрос пише вестник „Вашингтон пост”.
След старателни проучвания от страна на ЦРУ, правителството на САЩ е достигнало до извода, че доставката на леко въоръжение за силите на опозицията срещу Башар Асад няма да доведе до прелом в гражданската война в страната...САЩ не възнамерява да предоставя на опозицията в Сирия зенитно-ракетни комплекси.
10 Февруари 2013 00:53
Корейската армия има около 17 000 артилерия близо до 38-мият паралел, само с един залп могат да избият целият американски контингент, в обсега е
10 Февруари 2013 03:06
Тук изглежда са се събрали всичките русофилистици.
Ако УСА иска да удари Сев Корея, има няколко проблема: 1. Китай; 2. Артилерията която може да унищожи столицата на Ю. Корея.
Този делириум тременс дето имате за ядрените ракети на Сев. Корея - ами пийнете малко зелева чорба, за да ви мине. А УСА армията могат да я изтеглят ка Юг, където артилерията на северняците не стига. Но столицата не може да се премести.
10 Февруари 2013 04:07
Пентагона откри дефекти в плановете за разполагане на ПРО
10 февруари 2013
Министерството на отбраната на САЩ по данни на няколко засекретени изследвания е стигнало до извода, че планът за поетапното развръщане на системата за противоракетна отбрана съдържа редица дефекти, които поставят под въпрос общата ефективност на американската ПРО...
Според изследванията Румъния не е удачно място за разполагане на прихващателни ракети, а разполагането им в Полша би имало смисъл само ако се премодифицират, за да могат да прихващат ракети в отделителен етап на полета.
Поради разногласия с Русия е невъзможно елементи на ПРО да бъдат разположени на кораби в Северно море.
Системата на ПРО трябваше по план да бъде способна да защити страните-членки на НАТО от балистични и междуконтинентални ракети с малък, среден и далечен обхват след 2020 година.
10 Февруари 2013 10:26
За Историята!
Корейската армия има около 17 000 артилерия близо до 38-мият паралел, само с един залп могат да избият целият американски контингент, в обсега е
Детето е талантливо, ма не е служИло в казармата!
Сигурни сме, че талантливото дете не знае какво е "баба тонка", какъв калибър и какъв обстрел има.
10 Февруари 2013 12:53
Коксан бие на 50 километра, и реактивната артилерия е толкова някъде, почти всички американски бази са в обсега.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД