:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 279
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Бейрут още чака от София доказателства срещу "Хизбула"

Ливанското правителство е обезпокоено от възможния ефект след признанието на България, че "Хизбула" е съпричастна към атентата в Бургас, и се опитва да ограничи щетите за страната си, ако групировката бъде определена от ЕС за терористична организация, пише бейрутският в. "Дейли стар". Пред радио "Гласът на Ливан" министърът на правосъдието Шакиб Кортбауи заяви, че досега не е получил нищо от българските власти, свързано с обвиненията срещу "Хизбула". И предупреди опозицията в близкоизточната страна българската атака да не се използва за вътрешни цели. Той призова към внимателен прочит на позицията на българската опозиция и на призива на ръководителката на външната политика на ЕС Катрин Аштън за сериозна оценка на резултатите от разследването.

Икономическият министър Никола Нахас призова към обвиненията да се подхожда "рационално, реалистично и разумно". На въпрос каква е позицията на правителството в Бейрут по българските обвинения Нахас каза: "Правителството не може да реагира на медийни публикации". И допълни, че Бейрут не може да приеме българските оценки и настоява въпросът да бъде решен по правилата. Вестникът припомня, че българската опозиция е критикувала правителството и е определила обвиненията срещу "Хизбула" като неоправдани и опасни.

В Брюксел говорителка на ЕК по външните работи заяви, че ЕС ще обмисли дали да добави "Хизбула" в списъка си на терористични организации, ако бъде обвинена за атентата в България. Тя обаче подчерта, че включването на организацията в списъка е само една от възможностите. Изданието цитира и АФП, която се позовава на дипломати в Брюксел, според които ЕС едва ли ще се подаде на натиска на САЩ да признае "Хизбула" за терористична организация.

"Хизбула" и ливанската армия са в повишена готовност след активност на израелските военновъздушни сили във въздушното пространство на Ливан. Има опасения, че израелската авиация подготвя изненадваща атака, подобна на тази в Сирия, писа в. "Ал Кудс ал Араби". Според изданието "Хизбула" и ливанската армия се опасяват и от сухопътна инвазия и от възможно отвличане на членове на радикалната шиитска група. "Ал Кудс ал Араби" отбелязва, че тези опасения са отчасти заради израелските заплахи срещу "Хизбула" във връзка с терористичната атака в Бургас. Малко по-късно ливанската армия съобщи, че най-малко две израелски самолета са нарушили въздушното пространство на страната.
4
1539
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
08 Февруари 2013 21:22
Е, хайде сега и чак толкоз, все пак и ние чакаме ...
08 Февруари 2013 22:28
Ни е може и да не дочакаме, ама Хизбула ако реши да доказва че няма сестра, дали повишените мерки за сигурност на Цвък ще му помогнат?
10 Февруари 2013 07:22
Цецооу да им изпрати снимка на главата и ксерокопия на книжките от Мичиган!!!
10 Февруари 2013 12:24
Бейрут още чака от София доказателства срещу "Хизбула"
Има да чааака...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД