:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 294
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Делян Добрев върнал скандалното лого за преработка

Консорциумът, изработил бранд "България", ще го поправя за своя сметка
СНИМКА : ЮЛИЯН САВЧЕВ
Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев откри вчера 30-ото юбилейно издание на Международната туристическа борса "Ваканция и Спа Експо 2013".
Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев възложил на изпълнителите на поръчката за новото лого на България да го преработят за своя сметка. Това е станало още преди 10 дни, каза той вчера по време на откриването на Международната туристическа борса "Ваканция и Спа Експо 2013".

Добрев заръчал на фирмите "Прагматика" ООД и "Публисис" АД, участващи в консорциума "Обединение за бранд България", този път да се допитат до професионалните среди, които се възмутиха от бранда. Марката засега е спряна и ще бъде пусната в употреба едва тогава, когато се хареса на всички. Ресорният министър не е поставил краен срок за изработване на ново лого, но изрази надежда, че консорциумът вече действа по задачата. Делян Добрев заяви, че ако то отново не бъде добре направено, ще се търси начин за коригиране на сумата, която е платена по проекта. Зам.-министърът по туризма Иво Маринов допълни, че парите по проекта вече са изплатени на "Обединение за бранд България", но във възнаграждението не е включена гаранцията за добро изпълнение, която е 3% от общата стойност.

По-рано през деня пред Би Ти Ви ръководителят на екипа, изготвил стратегията за бранд "България", проф. Симеон Желев заяви, че реално похарчената сума по проекта е 1.348, а не 1.4 млн. лв., и това дори не е била най-скъпата оферта.

Новият запазен знак на България предизвика скандал още с представянето си миналия месец. Той бе оспорен от Съюза на българските художници и министъра на културата Вежди Рашидов и стана обект на присмех и многобройни пародии в социалните мрежи. Тези дни бе установено още, че логото почти не се различава от това на Киргизстан, направено от 19-годишен младеж за 500 евро и представено в края на октомври миналата година. Проф. Симеон Желев отрече нашето лого да е крадено, тъй като работата по него е започнала месец преди официалното обявяване на бранда на Киргизстан.

------

ОЧАКВАНИЯ

Международната туристическа борса "Ваканция и Спа Експо 2013" е най-големият туристически форум у нас. Тя се провежда в Интер Експо център в София за юбилеен 30-и път. Тази година участват 217 български и 21 чуждестранни компании от туристическия бранш. До 16 февруари предимствата си ще рекламират изложители от страни като Хърватия, Италия, Австрия, Испания, Русия, Холандия, Германия, Унгария, Индонезия, Тунис, Доминиканската република, Куба, Индия, Катар, ЮАР, както и 51 български общини.

Според министър Добрев броят на туристите у нас ще нарасне с повече от 5% през летните месеци. Той отбеляза, че страната ни привлича близо 7 млн. чужденци всяка година, като броят им непрекъснато расте. По неговите думи туристическият бранш се справя изключително успешно, като заслугата за това е на заетите в него, а не толкова на държавата.
5
1695
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
15 Февруари 2013 00:55
парите по проекта вече са изплатени на "Обединение за бранд България", но във възнаграждението не е включена гаранцията за добро изпълнение, която е 3% от общата стойност.
15 Февруари 2013 08:52
С две думи - ще дадат някой лев на СБХ да направят лого, "което обществото /и Вежди Рашиедов/ приема" и ще си задържат големите кинти. Грешни пари!
15 Февруари 2013 09:57
Да се развали договора, и да се върнат парите.
Това, един младеж с подходяща програма ще го направи за 15минути, срещу 20лева.
15 Февруари 2013 11:59
Еееее той само за 1,4 милиона какво иска? Съвременен Пикасо ли да му работи... за някакви си милион и триста и... хиляди... за цяло лого... не какво да е, лого... Те какво искат, тези пари да ли лапнат пенсионерите за някой празник ли?
15 Февруари 2013 15:06
защо за преработка, а не да се развали договорът и да се направи нов конкурс, дори с обществено обсъждане и гласуване?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД