:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 272
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Йешич се оказа сам срещу всички в ЦСКА

Футболистите са недоволни и от шефа Георги Илиев и негодуват заради пари
СНИМКА: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Миодраг Йешич е уверен, че държи нещата в ЦСКА под контрол, но евентуален нов неуспех срещу "Черноморец-Бургас" съвсем би разклатил позициите му и може да коства даже поста му.
Треньорът на ЦСКА Миодраг Йешич е изпаднал в много неизгодно положение и единствено победа над "Черноморец-Бургас" в неделя може да го спаси от уволнение. След загубата с 0:2 от "Литекс" и последвалите му изказвания срещу сърбина са се настроили и футболистите, и ръководството на клуба.

Йешич хвърли вината върху основни играчи, сред които капитана Иван Бандаловски. От тима не му остават длъжни и се оплакват, че треньорът не е провел правилно зимната подготовка. Има съмнения даже, че в знак на недоволство бразилецът Мишел Платини е заявил, че е контузен и не тренира. Участието му в двубоя срещу "Черноморец-Бургас" в неделя засега е под въпрос.

Иначе сред футболистите има ропот и заради поредното забавяне на заплати. А и срещу изпълнителния директор на ЦСКА Георги Илиев, който се нахвърли с критики върху отбора след загубата и заяви, че не би държал Бандаловски титуляр, ако зависело от него. И Илиев, и другият изп. шеф Венцислав Живков се изказаха остро срещу Йешич.

Собствениците на клуба засега не бързат с действия и наказания. Но е ясно, че ако мачът срещу "Черноморец-Бургас" не бъде спечелен, това ще наклони везните към уволнение на Йешич, въпреки декларираното доверие към него. Още повече, че в договора на сърбина няма фиксирана неустойка, по настояване на Георги Илиев. Най-сериозен вариант за следващ треньор остава Милен Радуканов.

Спортният директор на ЦСКА Аспарух Никодимов се опита да внесе спокойствие и заяви, че обстановката в отбора е нормална и няма напрежение. "Всеки трябва да отчете грешките, които е направил, за да не се повтарят. Треньорът си е тук, гледа си работата. Всички си гледат работата и са си по места. Не съм забелязал в съблекалнята да има проблеми", каза Никодимов пред радио "Дарик".

В клуба ще е напрегнато до края на седмицата и за Спас Делев. Той няма картотека заради липса на "жълта" карта, която не е изпратена в БФС от предишния му клуб "Мерсин". Затова от ЦСКА са подали заявка във ФИФА за издаване на служебно разрешение, като отговор на молбата се очаква в петък.
23
1291
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
23
 Видими 
05 Март 2013 20:52
Йешич, макар и да не е добър треньор, не е виновен. Както и играчите не са. Дори и с чичо Митко, който закъснял да смени двамата и оня третия, ЦСКА би бил голям отбор, а не сбирщина, ако собственици не бяха боклуците

Хау!
05 Март 2013 20:56
Аре да връщат Стойчо - няма друг, който да става в този момент.
05 Март 2013 21:20
Играчите готвят преврат срещу Йешич
Язък,отиде му мандрата и на него.
05 Март 2013 21:32
Кво чакат тия играчи? Аре на Орлов мост, инициативни комитетчета, списъчета с искания и те така. И мажоритарни избори за треньор с възможност за отзоваване. И референдум за състава, продължителността на тренировката, хотела за лятната ваканция, пардон подготовка и за десерта в стола.
05 Март 2013 21:37
Бандаловски на к`ъв се пра`и? Не прилегна ли нежно и за двата гола? Ако го е направил заради неплатени заплати - да го каже. Какво си трае като *утка? Дее*а и сакателите! Платини поне уцели греда, но бананоберача Присо чий го търси в ЦСКА?
А Майкъла е много прав - всеки трябва да си заработва заплатата! Преди месеци казах - всеки футболист, който подписва с ЦСКА трябва да си зане! Заплатата му е толкова и толкова, НО при условие че ... вкара ....толкова и толкова гола /ако е нападател/, допринесе за класирането на това и това място.
Всъщност, по-точното е:
- основна заплата 1500 - 2000 лв/м. (в крайна сметка, за един 20 годишен келеметор, това е космическа сума)
- премия за участие (за изиграни минути, мачове и т.н.)
- премия за вкарани голове (ако е нападател(
- отрицателна премия (ако е защитник) за изкарани червени картони или дузпи
- премия за класиране .... място
- премия за класиране в евротурнирите (ЕТ)
- премия за класиране в груповата фаза на ЕТ
- премия за ШЛ
- премия за...
абе всеки може да допълни и освен това - тези правила може да важат за всеки отбор от АРФГ.



Това е пътя за оправяне не само на ЦСКА, но и на българския футбол!
И аз казах! Хау!
05 Март 2013 21:51
Колега Дузов,от менидърска гледна точка,предложението ти е вярно и според мен.Но има и друга страна - тази на подписващият футболист.Дали би се намерил професионален футболист да подпише толкова неизгоден за него договор...
05 Март 2013 22:07
Аз мисля че само Лупи и Кремиковци могат да спасят ситуацията...м/у другото, има ли още такова предприятие Кремиковци?
05 Март 2013 22:14
Марешки предложи такъв договор на Хр. Янев...Всеки пропуск от 30м. се равняват на 100 кинта от заплатата.
05 Март 2013 22:22
Блогът на Драгой
05 Март 2013 22:49
Дузов, макар и опонент и по двете линии ми е изключително симпатичен и МУ ще светна без бонус за симулативната игра на Бандата. На него винаги и в срок щото е любимец и ухо на гърнетата му се изплаща всичко до стотинка. Бойкот прави, щото сърбина настоява първата му дружка, сиропаджията Коце Стоянов да му се даде пътя. Освен това преди седмица е водел депутация от тарторите при чорбаджиите да се оплачат от физподговката и така са дали силен мигач какво следва оттук-нататък.
05 Март 2013 23:02
Колега tvirem, ще ми обясните ли кое е неизгодното в един такъв договор? В крайна сметка, за един истински професионалист, тези условия биха били лесно изпълними!
Докич, благодаря, но няма какво да ме светкаш мен! Явно е, че "Титаните" искат да направят от ЦСКА един тотоджийски отбор като Славия. Отбор който трупа точки първия полусезон и после продава мачове! Жалко, но е така! Даже и две титли продадоха! Дее*а и боклуците!
05 Март 2013 23:19
Ами с толкова зависимости от постижения е крайно несигурно дали футболиста ще вземе запата.Защото трябва да се отчете,че и противниковия отбор работи за същото.Но резултатът зависи и от трета страна - въжможностите на треньора и четвърта от коректното съдийство.
За отбора обаче е много добре така поставен доворът.
05 Март 2013 23:28
tvirem, нека теоретично допуснем, че в АРФГ-то се намерят собственици на отбори или спонсори, от рода на Абрамович или разни арабски шейхове, и някое отборче от нашите иска да привлече футболисти от световна класа (Меси, Роналдо, Рууни или който си пожелаеш), то дали един такъв футболист би се съгласил да играе, макар и при огромна заплата, виждайки, че партньори ще са му играчи събрани от травматологията на окръжна болница или от "Пирогов"?
05 Март 2013 23:42
Не,няма да се съгласи! Само като види,че игрищата върху които ще работи струват по-малко отколкото е застраховката на краката му.
05 Март 2013 23:54
Йешич се оказа сам срещу всички в ЦСКА

Вече?!? Че то 8-ми март още не е дошъл, камо ли Великден
06 Март 2013 08:01
Как сте уа тигАри? Има ли кашкавалец в мешките?
06 Март 2013 08:53
Един мач е минал и приказките за уволнения почнаха! Какъв сръбско-боклукджийски привкус драги зрители!
Някъде четох, че даже пак Радуканов мислели да връщат - то вече отдавна не е смешно тяхото.
06 Март 2013 10:25
Дузов, премията за вкаран гол трябва да е ПО-МАЛКА от премията за ИЗРАБОТЕН гол. Премии трябва да има и за пробягани километри и за подадени точни пасове. Така според мен ще се направи от сбирщина играчи ОТБОР. Големите премии за вкаран гол ще доведат до егоистични отигравания и естествено до много пропуски.
06 Март 2013 10:47
.
06 Март 2013 11:42
Йешич изригна: Играчи-началници искат да ръководят ЦСКА!
Четвъртото място и с юношите ще го постигна, отсече треньорът на “червените”
Остин ,тоя явно не ви брои. Поканете го ,като 5-ти на концерта на Пърпъл.Ако не са го изгонили още.
06 Март 2013 13:48
аз бих сложил публиката за основен индикатор за успех в Левски. всичко останало е свързано с това. за разлика от политиците тук мач(избори) има всяка седмица и не можеш да излъжеш хората за повече от 2-3 мача

Че това и сега го има! Има някакъв кефициент към премиите им в зависимост и от приходите (посещаемостта защото реклами и ТВ права са постоянен показател).
06 Март 2013 14:44
има го, но сега, като гръмнаха сектор А, ще отпадне - по технически причини пощестаемостта ще спадне драс-тич-но
06 Март 2013 17:06
Кое ще спадне драс-тич-но?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД