:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 337
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ЕК ни праща експерти за енергийния батак

От 8 април в България започва проверка от две важни дирекции на Европейската комисия - "Енергетика" и "Конкурентоспособност". Експертите от Брюксел ще правят преглед на енергийната ни система, съобщи министърът на икономиката Асен Василев.

Още в края на март служебният премиер Марин Райков обяви, че иска от ЕС помощ за външен одит в енергетиката ни. "Целта е да "осигурим задълбочен преглед на цялата верига по ценообразуване, председателят Ван Ромпой прие тази моя молба изключително благосклонно", обяви тогава Райков.

Всъщност основна цел на евроекспертите е да разберат защо страната ни отказва да либерализира енергийния пазар. Министър Василев вече няколко пъти коментира, че има доста пазарни изкривявания, като даде пример как в България при свръхпроизводство на електричество и ниско потребление цената се покачва, вместо да пада.

"Секторът не е реформиран през последните 23 години, така че имаме нужда от спешни реформи, вече има започнали процедури заради това, че не спазваме европейските правила. За мен най-логичното е да поискаме помощ от нашите европейски партньори и да започнем да въвеждаме правилата на свободния пазар", обясни Василев.

5
1551
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
07 Април 2013 21:15
След такива корифеи като Пешо Каратиста и онзи, ваклия, дето го направиха шеф на АЕЦ"Козлодуй" - забравих му името, не Европа, а и Римският Папа не могат ни оправи енергетиката.
07 Април 2013 22:04
То пък голям експерт трябва да си за да знаеш отговора - корупция на всяка крачка, в ТЕЦ, ВЕЦ, АЕЦ, ВЕИ, ЕРП, природен газ ...
08 Април 2013 00:02
6 април 2013, събота
ЕРП са организирана престъпна група за източване на България
ДКЕВР е проводникът, по който трите последни правителства източват икономиката
"...На 1 април партия АТАКА внесе сигнал до Европейската комисия за нарушенията на българското законодателство и на лицензионните договори от страна на чуждите монополисти ЧЕЗ, ЕВН и Енерго-Про. Комисията е сезирана и за всички други случаи на злоупотреба с господстващото положение на вилнеещите на българския пазар монополи и картели в комуникациите, банковото дело, чуждите търговски вериги. Искаме среща и дискусия с комисаря за конкуренцията и свободния пазар Хоакин Алмуня, комисаря за енергетиката Гюнтер Йотингер и с всички останали служби и чиновници в Брюксел, които по длъжностна характеристика трябва да действат срещу варварщината на монополите в България. Искаме среща и с брюкселските служби, които уж трябва да се борят срещу корпоративните злоупотреби, престъпления и корупция, например прословутата ОЛАФ.
Дали те ще ни освободят? Едва ли. Знаем сентенцията на Апостола за чуждия освободител. А и неслучайно просветените хора извън България наричат корупцията „брюкселска ендемия“. Но ние сме националисти, което освен всичко останало означава, че сме длъжни да се борим. Пък нека те откажат да направят необходимото.
Всички останали ходове, които АТАКА предприе в последните 8 години с цел да сложи край на енергийния грабеж, удариха на камък.
В този и следващите броеве на в. „Атака“ публикуваме сигнала, подаден от партия АТАКА до Еврокомисията. Той представлява синтез на най-важните констатации и заключения на одита, назначен от ДКЕВР през 2010 г...."
................................................................
ЦЕЛИЯТ МАТЕРИАЛ ТУК:
Натисни тук
08 Април 2013 03:06
Е нали вече изпратиха експерти да похвалят Борисов и да го утвърдят като премиер, след като съсипа държавата. Нали “дадохме“ на английската банка да даде оценка за БЕЛЕНЕ и платихме за това милиони. Май истински престъпници са тези които ни управляваха и искат да продължат. Нужно е не да гласуваме за тях, а да ги изметем, в крайна сметка нищо не стои по- високо от достоинството ни и живота ни. Животът не молба, а БОРБА .
08 Април 2013 10:55
Да, сега ще пратят бюрократчета , който цял живот са седели по бюра.
И очакваме от тях да ни отворят очите т.е. лаици да ни кажат неща който ги знаем.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД