:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 323
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Реконтра

Депониране на боклуците

В пестелива кореспонденция от варненското сметище тв журналистка употреби четирикратно авангардния израз "депониране на боклука". И с право: това шикозно приравняване на битовите отпадъци към банковото дело е ярък пример за тяхното стратегическо значение в европеизирането на България. Особено пък в момент като сегашния, когато родната икономика е вече официално призната за пазарна.

Разбира се, водещ първопроходец и в тази насока е пак столичният кмет Софиянски. Той вече монтира по "Витошка" кошчета за боклук с вид на банкомати, а партията му дори разработи фундаментална методика за изчисляване на такса "смет". И дай боже, това да е само началото.

Защото какво е положението понастоящем?

Понастоящем боклукчийският отрасъл представлява неконтролиран от никого огромен сектор от сивата, ще рече, непазарна икономика, пораждащ неуморно социализъм. Всеки клошар, пенсионер, безработен или помияр може да се завре в която си иска кофа за боклук и да извлече от нея неограничен доход, който не подлежи на никакви данъци и такси, социални и здравни осигуровки. За фирмена регистрация и сметоводна отчетност, касови апарати и бандероли, проверки от ХЕИ и финансовото министерство - да не говорим. Де що има социален паразит, граби на поразия от общинските кофи - като от безплатен хипермаркет - храни, дрехи и какви ли не още стоки за широко потребление. А също така и планини от други блага, които продава на "Вторични суровини". Е, при това положение де му е чудното примерно във факта, че пак във Варна една немска фирма се отказа да наеме тамошното сметище (по простата причина, че местните паразити опоскват изпреварващо всичко, което става за втора употреба, преработка или рециклиране).

Отбелязвайки мимоходом, че по собствените му думи настоящият ни премиер също е рециклиран продукт, предлагаме следното:

1. Общинските кофи за смет в цялата страна да се разпродадат на наши и чужди предприемачи, които да ги превърнат във вериги от магазини за просяци, пенсионери и прочие безделници.

2. Охраната на новата търговска мрежа да се възложи на бездомните псета. Така хем помиярите ще си заработват кокала с честен труд, хем природозащитниците ще престанат да лаят в тяхна защита.

3. Онази част от боклука, която се дължи като ДДС и други плащания, да се извозва и депонира в определения от закона срок направо в министерството на финансите или съответната община.

4. Що се отнася до провинциалните завистници, то те със сигурност ще нададат вой, че като най-обоклучения град в Европа София пак ще се окаже в привилегировано положение. На това обаче ние ще отговорим следното: "Добре де, нали идват нови общински избори! Вместо да се самоизяждате в тая своя черна завист, изберете си и вие кмет като Софиянски!"

Само че, казано между нас, де по широкия свят ще намерят друг такъв корифей на боклука като наш Стефчо?
8
531
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
8
 Видими 
23 Октомври 2002 12:16
Само не разбрах защо като си депозирам боклукоимуществото не ми издават разписка? Също така бих искал изхвърлянето на боклука да се приравни към спонсорството, тъй като помага безвъзмездно на отромната социална група на клошарите, както и на свиневъдите в махалите на малцинствата, ерго би трябвало да ми се намалят данъците и такса смет да отпадне
23 Октомври 2002 20:30
bgtop страхотно!
23 Октомври 2002 20:42
Явно не си от данъчните
23 Октомври 2002 21:25
хахахаха, така както си тръгнал с изводите да не решиш, че съм куче, което ще намаже от предложението ти?
23 Октомври 2002 21:51
Може и да си куче, но дама!
23 Октомври 2002 22:11
23 Октомври 2002 22:59
За кучка ли намекваш?
23 Октомври 2002 23:07
Да. Тъй като съм забелязал, че имаш чувство за хумор, реших че може и да не се обидиш от тази игра на думи. Но ако си се обидила ще се самоизтрия веднага!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД