:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 262
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Робърт Дауни облича броня за 4-ти път

"Железният човек 3" остава класи под миналогодишния суперхит "Отмъстителите"
снимка: форум филм
Робърт Дауни с един от вариантите на интерактивна броня, сглобена в часовете му по трудово. Тя сама се нахлузва върху тялото на супергероя, а може и да се сражава без човек вътре.
За "Железният човек" всъщност това е трета серия, но комиксовата екранизация на Marvel следва хронологично гръмотевичния хит от 2012-а "Отмъстителите", в който героят на Робърт Дауни-младши спря извънземната атака над Ню Йорк заедно с другите супергерои.

Хуморът и неподражаемият егоцентризъм, вложени в героя, превърнаха "Железният човек" в един от най-обичаните комиксови герои още от предишните два епизода. Този трябваше да предложи нещо ново, за да се доближи поне до нивото на визуалната вакханалия на Джос Уедън. Но "Железният човек 3" не е "Отмъстителите". Той е твърде дълъг за историята, която има да разкаже, и твърде семпъл откъм екшън, въпреки че за 130-те си минути потрошава скрап колкото "Кремиковци" и половина.

Действието във филма се развива преди Коледа. Скоро след случилото се в "Отмъстителите" ексцентричният милионер супергерой Тони Старк се е завърнал в имението си в Малибу, където го дава лежерно, майстори костюми от желязо (тенекиените му бойци наброяват вече 42) и се опитва да изглади връзката си с Гуинет Полтроу. Нататък действието върви по канавата, обичайна за един комиксов герой - той ще трябва да спаси САЩ от загадъчен терорист, наречен Мандарина (жестока епизодична роля на Бен Кингсли). Злото си има и друга, добре костюмирана физиономия в лицето на Гай Пиърс, който вече не помним откога не е играл положителна роля.

Усещането за детски филм се засилва от появата на невръстен помощник на Старк. Но в крайна сметка за кого са филмите по комикс, ако не за 10-12-годишни момчета? (Само най-добрите правят изключение.) "Железният човек 3" се опитва да разнообрази персонажа на Тони и освен техничарската и егоцентричната му страна да покаже и другата - уязвимата, човешката. Нещо като Бонд в "Скайфол". Е, не сполучва в това. За 10 минути в "Отмъстителите" получихме героя по-добре щрихиран, отколкото в два часа и нещо тук. А и три филма по-късно мимиките, жестовете и лафчетата на Робърт Дауни, които по принцип са много куул, започват да се повтарят и да досадяват.

Режисьор е Шейн Блек, прочул се най-вече като сценарист на поредицата "Смъртоносно оръжие". Той дава своя принос за вселената на Marvel в кадрите, когато "Железният човек" заприличва подозрително на тандема Мърто-Ригс (Мел Гибсън-Дани Гловър): чернокожият Дон Чийдъл застава до Робърт Дауни и двамата заедно спасяват САЩ и техния президент.

792
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД