:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 307
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Втори съветник изостави президента

Втори ключов съветник изостави президента Росен Плевнелиев в рамките на един месец. След като началникът на кабинета му и бивш шеф на ДАНС Цветлин Йовчев подаде оставка на 9 април, днес стана ясно, че това е направил и секретарят по отбраната Васил Маринов. Също като Йовчев той е посочил като мотиви "лични причини". Пред "Сега" от прессекретариата на президента обясниха, че Маринов си е пуснал едномесечно предизвестие още преди повече от две седмици, което означава, че е подал молба за напускане заедно с Йовчев.

Маринов е бивш шеф на икономическото направление на НСС. Бил е представител на службата в Брюксел. Заедно с Йовчев бяха основните действащи лица по изготвянето на пакета законопроекти за спецслужбите.

По неофициална информация предстои "Дондуков" 2 да напусне и трети съветник на държавния глава - бившият зам.- шеф на военното разузнаване ген. Стоимен Стоименов. Преди да отидат в екипа на Плевнелиев, двамата с Йовчев бяха съветници на бившия премиер Бойко Борисов. С това е свързана една от версиите и за масовото напускане на президентски съветници - държавният глава желае да се разграничи окончателно от Борисов. Стоименов бе атакуван през последните месеци за това, че е работил за ЦК на БКП.
1253
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД