:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 364
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Деца играят покварени възрастни в „Любен Гройс“

Снимка: Фото "Дива"
Пиесата илюстрира как необремененото детско съзнание, "сканира" света, в който живеем.
Извратените взаимоотношения в семейството, борбата за надмощие, насилието, липсата на толерантност към различните - всичко лошо, наблюдавано от децата вкъщи или на улицата, намира своя артистичен отпор в дипломния спектакъл на абсолвентите от театрален колеж "Любен Гройс". Пиесата "5 момченца.si" на Симона Семенич, удостоена с най-престижното словенско отличие за драматургия - Грумова награда, събира в една запустяла къща тайфа от 10-11-годишни момченца. Любопитно е, че проф. Елена Баева, автор на постановката, е поверила ролите на петимата малчугани на пет момичета: Виктория Радева, Йоланда Михайлова, Дарина Стоянова, Елена Атанасова и Сабина Коен. Героите започват детските си игри. Първоначално се превъплъщават в супергерои като Айрънмен и Спайдърмен, но когато виртуалният свят им омръзва, се отдават на "риалити" игри. Любимите са им на "майки и бащи" и на "педали и неонацисти". Постепенно децата престават да са деца и се преобразяват във възрастни; в малки чудовища, които се опиват от миризмата на кръв. Макар и гротеската да е водещ патос, убедителността на разиграваните импровизации има парализиращ ефект върху публиката.

Това е първият дипломен спектакъл на "Любен Гройс", който се играе в новия дом на колежа (бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" 169). Следващото представление е на 9 май.

869
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД