:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 295
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ВЕРНИСАЖ

Различна изложба на проф. Теофан Сокеров

Къде: галерия "Кръг+"
Експозиция с живописни платна на проф. Теофан Сокеров бе открита преди броени дни в столичната галерия "Кръг+". Ако сте ценител на изобразителното изкуство, непременно посетете тази изложба! Творческата биография на Теофан Сокеров е пълна с блестящи изяви, които го правят явление в съвременното българско изобразително изкуство. Произведенията му са уникална симбиоза, съчетаваща търсенията му както в областта на живописта, така и в монументалните изкуства.

Теофан Сокеров се представя в галерия "Кръг+" с нови произведения, създадени в периода 2002-2005 г. Авторът ги определя като различни, не толкова по отношение на стилово пластичния подход, колкото по отношение на атмосферата и търсенето на една опростена ситуация без фабула, с едно директно внушение, за което подпомагат и изразните средства с деликатната деформация и съвсем опростена цветова гама. Авторът за първи път показва в България двете си картини "Мъжка обич" и "Ателие", получили наградата на фондация "Пиер Франческо Микети" - Италия.

Теофан Сокеров е роден на 3 май 1943 г. в Ловеч. Завършва ВИИИ "Николай Павлович" 1969 г. със специалност живопис. Реализирал е множество самостоятелни изложби както в България, така и в чужбина. Участвал е и в много колективни изложби. Носител е на редица награди, сред които: Първа награда на международна изложба - Кошице, Чехословакия - 1985 г., награда на СБХ "Илия Петров" за стенописите в Патриаршеската църква - В.Търново, Национална награда "Захари Зограф", награда на СБХ - Владимир Димитров - Майстора.

Другата интересна изложба, която може да видите е в галерия "Солерс". И тя е съвсем нова, открита само преди дни. Там свои творби - акварел, е подредил художникът Стоил Мирчев.
1017
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД