:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 359
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Президентът Георги Първанов издаде указ

за награждаване на бореца Хасан Исаев Мюрселов с орден "Стара планина" I степен за извънредно големите му заслуги за развитието на спорта и по повод 50 г. от рождението му. Олимпийският шампион от Монреал'76 Хасан Исаев е роден на 9. XI. 1952 г. в с. Бисерци, Разградско. В спортно-състезателната си дейност е извоювал всички възможни титли на международния и републиканския тепих.



Евгения Раданова остана 4-а

на 1500 м в първия ден от състезанията във II кръг за Световната купа в Пекин (Кит). Тя финишира за 2:41.022 мин. В първия старт за СК - в Корея миналата седмица българката бе трета. Победителка на 1500 м в Китай стана корейката Юн-Кюнг Чой с 2:40.570 мин.



2200 шахматисти от 141 страни

ще играят на световната шахматна олимпиада в словенския град

Блед, която стартира днес. Вчера сутринта българските отбори (мъже и жени), пристигнаха там. Снощи бе теглен жребият за първия кръг.



Бившата баскетболна националка

Евелина Гунева вероятно ще подпише договор с отбора на "Стара Загора Техносвет", който играе във II шестица. Изпълнителният директор Георги Георгиев каза, че баскетболистката е дала съгласие, но за момента клубът не може да й осигури исканата от нея заплата.



Детски празник на бойните изкуства

ще се проведе на 28 октомври от 19,00 часа в зала 1

на НДК. Той е организиран от СК "Икен" и ще премине под наслова "Спортувайки, да победим злото". В празника ще участват общо 240 състезатели от школите на "Икен" на възраст до 14 г.



Канадският вратар Патрик Роа счупи рекорда

за най-много изиграни мачове в Националната хокейна лига от вратар онази вечер. Неговият тим "Колорадо Аваланч" пък победи с 3:2 "Финикс Койотис" като гост с победно попадение на Майк Кийн. Роа изигра своя 972-и мач, с един повече от члена на Залата на славата Тери Савчук.

Другите резултати: "Филаделфия" - "Монреал" 6:2, "НЙ Айлендърс" - "Флорида" 5:3, "Нешвил" - "Сан Хосе" 1:2, "Бостън" - "Отава" 2:2 (с прод.), "Чикаго" - "Минесота" 2:3, "Едмънтън" - "Сейнт Луис" 1:2, "Ванкувър" - "Анахайм" 2:2 (с прод.), "Калгари" - "Далас" 3:3 (с прод.).
483
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД