:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 420
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ВИТРИНА

"Лица от големите портрети"

Киряк Цонев си е сложил подзаглавие "Спомени на арабиста-дипломат" (изд. "Труд"). Големите портрети са онези, дето висяха задължително в канцелариите при онзи режим. За онези наши държавници разказва Цонев, който е и писател и се прочу напоследък с първия пълен превод на "Хиляда и една нощ".



"Библията"

"Главната цел на това много "Кратко въведение" е да даде отговор за Библията. Защо този древен сборник от текстове продължава да упражнява същото мощно въздействие върху човешкия живот в нашия модерен, постиндустриален свят", пояснява професорът от Глазгоу Джон Ричис (изд. "Зах. Стоянов").



"Нашата тайна конституция"

Нищо масонско или друго подобно не се спотайва зад заглавието на Джордж Флечър. Подзаглавието е: "Как Линкълн дава нов смисъл на американската демокрация". Професорът юрист е изяснил как с трите поправки към конституцията, продиктувани от Линкълн се е променил нейния характер (изд. "Слънце").



"Деши"

е нещо като продължение на романа "Сенсей" от Джон Донахю (изд. "Бард"). Криминална интрига на фона на азиатски мистицизъм. Героят е привлечен за разследване на убийство. Полицията е установила връзка между жертвата и изтъкнат преподавател по бойни изкуства. Авторът има черен пояс.



"Моливко и Сръчко в страната на пирамидите"

Бащите на днешните читатели на забавните приключения сигурно си спомнят тези имена - от много популярната някога приказка на Юрий Дружков. Синът му Валентин Постников се е заел да я дописва. На български ще излязат и следващите продължения с оригинални илюстрации (изд. Група "България").



"Хейло - Падането на Рийч"

Ерик Нюланд изправя хора срещу извънземни на планетата Рийч (изд. "ИнфоДАР"). Онези изтребват човешкия род навсякъде из вселената и сега е настъпил решителният момент. Човешките шансове са нищожни, обаче на тази планета е тренировъчният лагер на едни много яки и добри същества.

---

Страницата подготви: Петко Тодоров
558
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД