:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 297
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Кипърски работодател ще бъде съден



за нарушения срещу български работници, предаде БНР. 15-те българи били изхвърлени на улицата от техния работодател в пералня в Никозия, както и от помещенията, в които живеят към нея, преди 3 седмици. Те останали без работа, заплати, пари и подслон и нощували на паркинг. Този случай на масово уволнение е най-големият през тази година трудов конфликт в Кипър, в който попадат български граждани. Делото ще се води за нарушения на трудовото и социално законодателство и за изплащане на дължимите суми за заплати и обезщетения на българските работници.



Лондон експулсира



радикалния ислямист Абу Катада в Йордания след 10-годишната съдебна битка за екстрадирането му. Абу Катада, който е палестинец по произход, използваше всички възможни юридически хватки, за да остане колкото се може по-дълго във Великобритания и да не бъде предаден на съдебните власти на Йордания, където го очакват съдебни процеси по обвинение в тероризъм. През 1999 г. той бе осъден на смърт от йордански съд заради участието му в терористичната атака срещу американско училище в столицата Аман, но присъдата веднага бе намалена на доживотен затвор с прилагане на тежък труд. През 2000 г. той бе осъден на 15 години затвор заради организирането на друг терористичен удар, този път срещу туристи по време на честванията на новото хилядолетие в Йордания. Според йорданското законодателство той отново ще бъде изправен пред съда, защото е бил осъждан задочно.



676
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД